1
Zelí podélně rozkrojte a i s košťálem nakrájejte na 5cm kousky. Ve velké míse prosolte 60 g soli a nechte přes noc rozležet. Poté ve vodní lázni několikrát propláchněte, dokud nebude zelí jen lehce slané.
2
Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na 5cm kousky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Ve velké míse promíchejte s připraveným zelím.
3
Ze zbytku soli, chilli, oloupaného a prolisovaného česneku, oloupaného a nastrouhaného zázvoru, rybí omáčky a medu utřete pastu. Důkladně ji promíchejte se zeleninou v míse.
4
Směsí naplňte zavařovací sklenice, upěchujte a nechte do druhého dne fermentovat. Kimchi ochutnejte a nechte případně ještě až 2 dny kvasit, dokud nebude podle vaší chuti. Poté vložte do chladničky. Tím zastavíte proces fermentace. Kimchi vydrží v chladničce několik týdnů.
1
Zelí podélně rozkrojte a i s košťálem nakrájejte na 5cm kousky. Ve velké míse prosolte 60 g soli a nechte přes noc rozležet. Poté ve vodní lázni několikrát propláchněte, dokud nebude zelí jen lehce slané.
2
Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na 5cm kousky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Ve velké míse promíchejte s připraveným zelím.
3
Ze zbytku soli, chilli, oloupaného a prolisovaného česneku, oloupaného a nastrouhaného zázvoru, rybí omáčky a medu utřete pastu. Důkladně ji promíchejte se zeleninou v míse.
4
Směsí naplňte zavařovací sklenice, upěchujte a nechte do druhého dne fermentovat. Kimchi ochutnejte a nechte případně ještě až 2 dny kvasit, dokud nebude podle vaší chuti. Poté vložte do chladničky. Tím zastavíte proces fermentace. Kimchi vydrží v chladničce několik týdnů.