Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 vajec
175 g zlatého třtinového cukru
175 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky instantní kávy (granulí), smíchané asi se lžící vody na pastu
50 g másla, rozpuštěného
75 g vlašských ořechů, nasucho opražených a nasekaných
moučkový cukr na poprášení
kakao holandského typu, na poprášení
Na náplň:
150 g mascarpone
100 g tvarohu
1 lžička instantní kávy (granulí), smíchané s trochou vody na pastu
4 lžíce zlatého třtinového cukru
150 ml smetany ke šlehání
75 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem. Vejce a cukr šlehejte pět minut do světle a nadýchané hmoty. Pak k ní opatrně a postupně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kávovou pastu, máslo a ořechy. Směs rozetřete na plech a pečte asi dvanáct až patnáct minut. Horká plát překlopte na utěrku, opatrně odtrhněte papír a srolujte do rolády.
2. Smíchejte mascarpone, tvaroh, kávovou pastu a třtinový cukr. Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně ji vmíchejte do krému. Roládu rozrolujte, naplňte křenem, posypte ořechy a opět zatočte. Dejte minimálně na tři hodiny chladit. Podávejte posypané střídavě kakaem holandského typu a moučkovým cukrem.

Pomohl vám recept?
10hodnocení3

Další videorecepty