×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kávová roláda s ořechy

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Kávová roláda s ořechy

Co budete potřebovat

6 vajec
175 g zlatého třtinového cukru
175 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky instantní kávy (granulí), smíchané asi se lžící vody na pastu
50 g másla, rozpuštěného
75 g vlašských ořechů, nasucho opražených a nasekaných
moučkový cukr na poprášení
kakao holandského typu, na poprášení
Na náplň:
150 g mascarpone
100 g tvarohu
1 lžička instantní kávy (granulí), smíchané s trochou vody na pastu
4 lžíce zlatého třtinového cukru
150 ml smetany ke šlehání
75 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem. Vejce a cukr šlehejte pět minut do světle a nadýchané hmoty. Pak k ní opatrně a postupně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kávovou pastu, máslo a ořechy. Směs rozetřete na plech a pečte asi dvanáct až patnáct minut. Horká plát překlopte na utěrku, opatrně odtrhněte papír a srolujte do rolády.
2. Smíchejte mascarpone, tvaroh, kávovou pastu a třtinový cukr. Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně ji vmíchejte do krému. Roládu rozrolujte, naplňte křenem, posypte ořechy a opět zatočte. Dejte minimálně na tři hodiny chladit. Podávejte posypané střídavě kakaem holandského typu a moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kávová roláda s ořechy

Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 2/20112
Průměrné hodnocení 3 (6)

Co budete potřebovat

6 vajec
175 g zlatého třtinového cukru
175 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky instantní kávy (granulí), smíchané asi se lžící vody na pastu
50 g másla, rozpuštěného
75 g vlašských ořechů, nasucho opražených a nasekaných
moučkový cukr na poprášení
kakao holandského typu, na poprášení
Na náplň:
150 g mascarpone
100 g tvarohu
1 lžička instantní kávy (granulí), smíchané s trochou vody na pastu
4 lžíce zlatého třtinového cukru
150 ml smetany ke šlehání
75 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem. Vejce a cukr šlehejte pět minut do světle a nadýchané hmoty. Pak k ní opatrně a postupně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kávovou pastu, máslo a ořechy. Směs rozetřete na plech a pečte asi dvanáct až patnáct minut. Horká plát překlopte na utěrku, opatrně odtrhněte papír a srolujte do rolády.
2. Smíchejte mascarpone, tvaroh, kávovou pastu a třtinový cukr. Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně ji vmíchejte do krému. Roládu rozrolujte, naplňte křenem, posypte ořechy a opět zatočte. Dejte minimálně na tři hodiny chladit. Podávejte posypané střídavě kakaem holandského typu a moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty