Kávová roláda s ořechy
Ingredience
6 | vajec |
175 g | zlatého třtinového cukru |
175 g | polohrubé mouky |
2 | lžičky prášku do pečiva |
2 | lžičky instantní kávy (granulí), smíchané asi se lžící vody na pastu |
50 g | másla, rozpuštěného |
75 g | vlašských ořechů, nasucho opražených a nasekaných |
moučkový cukr na poprášení | |
kakao holandského typu, na poprášení | |
Na náplň: | |
---|---|
150 g | mascarpone |
100 g | tvarohu |
1 | lžička instantní kávy (granulí), smíchané s trochou vody na pastu |
4 | lžíce zlatého třtinového cukru |
150 ml | smetany ke šlehání |
75 g | vlašských ořechů, nahrubo nasekaných |
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem. Vejce a cukr šlehejte pět minut do světle a nadýchané hmoty. Pak k ní opatrně a postupně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kávovou pastu, máslo a ořechy. Směs rozetřete na plech a pečte asi dvanáct až patnáct minut. Horká plát překlopte na utěrku, opatrně odtrhněte papír a srolujte do rolády.
2. Smíchejte mascarpone, tvaroh, kávovou pastu a třtinový cukr. Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně ji vmíchejte do krému. Roládu rozrolujte, naplňte křenem, posypte ořechy a opět zatočte. Dejte minimálně na tři hodiny chladit. Podávejte posypané střídavě kakaem holandského typu a moučkovým cukrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY