×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kávová roláda s ořechy

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Kávová roláda s ořechy

Co budete potřebovat

6 vajec
175 g zlatého třtinového cukru
175 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky instantní kávy (granulí), smíchané asi se lžící vody na pastu
50 g másla, rozpuštěného
75 g vlašských ořechů, nasucho opražených a nasekaných
moučkový cukr na poprášení
kakao holandského typu, na poprášení
Na náplň:
150 g mascarpone
100 g tvarohu
1 lžička instantní kávy (granulí), smíchané s trochou vody na pastu
4 lžíce zlatého třtinového cukru
150 ml smetany ke šlehání
75 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem. Vejce a cukr šlehejte pět minut do světle a nadýchané hmoty. Pak k ní opatrně a postupně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kávovou pastu, máslo a ořechy. Směs rozetřete na plech a pečte asi dvanáct až patnáct minut. Horká plát překlopte na utěrku, opatrně odtrhněte papír a srolujte do rolády.
2. Smíchejte mascarpone, tvaroh, kávovou pastu a třtinový cukr. Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně ji vmíchejte do krému. Roládu rozrolujte, naplňte křenem, posypte ořechy a opět zatočte. Dejte minimálně na tři hodiny chladit. Podávejte posypané střídavě kakaem holandského typu a moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kávová roláda s ořechy

Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 2/20112
Průměrné hodnocení 3 (4)

Co budete potřebovat

6 vajec
175 g zlatého třtinového cukru
175 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky instantní kávy (granulí), smíchané asi se lžící vody na pastu
50 g másla, rozpuštěného
75 g vlašských ořechů, nasucho opražených a nasekaných
moučkový cukr na poprášení
kakao holandského typu, na poprášení
Na náplň:
150 g mascarpone
100 g tvarohu
1 lžička instantní kávy (granulí), smíchané s trochou vody na pastu
4 lžíce zlatého třtinového cukru
150 ml smetany ke šlehání
75 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem. Vejce a cukr šlehejte pět minut do světle a nadýchané hmoty. Pak k ní opatrně a postupně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kávovou pastu, máslo a ořechy. Směs rozetřete na plech a pečte asi dvanáct až patnáct minut. Horká plát překlopte na utěrku, opatrně odtrhněte papír a srolujte do rolády.
2. Smíchejte mascarpone, tvaroh, kávovou pastu a třtinový cukr. Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně ji vmíchejte do krému. Roládu rozrolujte, naplňte křenem, posypte ořechy a opět zatočte. Dejte minimálně na tři hodiny chladit. Podávejte posypané střídavě kakaem holandského typu a moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty