×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Karamelové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Karamelové košíčky

Co budete potřebovat

Na košíčky
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
1/2 pytlíčku vanilkového cukru
1 žloutek
1 lžíce mléka
125 g másla
Na náplň
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
50 g másla
1 lžíce rumu
Na zdobení
400 g čokolády na vaření
ořechy dle fantazie

Jak na to?

Do hrnce s vroucí vodou vložte plechovku kondenzovaného mléka a vařte na mírném plameni dvě hodiny. Poté nechte zchladnout.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Na vále smíchejte mouku s oběma cukry, uprostřed vytvořte důlek, vyklepněte do něho žloutek, přidejte lžíci mléka a nastrouhané máslo. Rukama důkladně vypracujte hladké pevné těsto. Ukrajujte malé kousky, které pak v tenké vrstvě tvarujte do košíčkových forem. Pečte dvě až tři minuty dozlatova a ještě teplé vyklopte.
V hrnci smíchejte zkaramelizované kondenzované mléko, máslo a rum.
Mezitím ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Sladkou náplní pěchujte košíčky, nakonec je zdobte rozpuštěnou čokoládou a ořechy podle fantazie.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelové košíčky

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4 plechy
Průměrné hodnocení 4 (19)
Oblíbené křehké košíčky jsme tentokrát naplnili krémem z karamelu a rumu. Krásně vypadají a jejich příprava je báječně jednoduchá.

Co budete potřebovat

Na košíčky
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
1/2 pytlíčku vanilkového cukru
1 žloutek
1 lžíce mléka
125 g másla
Na náplň
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
50 g másla
1 lžíce rumu
Na zdobení
400 g čokolády na vaření
ořechy dle fantazie

Jak na to?

Do hrnce s vroucí vodou vložte plechovku kondenzovaného mléka a vařte na mírném plameni dvě hodiny. Poté nechte zchladnout.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Na vále smíchejte mouku s oběma cukry, uprostřed vytvořte důlek, vyklepněte do něho žloutek, přidejte lžíci mléka a nastrouhané máslo. Rukama důkladně vypracujte hladké pevné těsto. Ukrajujte malé kousky, které pak v tenké vrstvě tvarujte do košíčkových forem. Pečte dvě až tři minuty dozlatova a ještě teplé vyklopte.
V hrnci smíchejte zkaramelizované kondenzované mléko, máslo a rum.
Mezitím ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Sladkou náplní pěchujte košíčky, nakonec je zdobte rozpuštěnou čokoládou a ořechy podle fantazie.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Inspirujte se podobnými recepty