×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Karamelové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s...
Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s celerovým...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát...
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s jablkem

Karamelové košíčky

Co budete potřebovat

Na košíčky
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
1/2 pytlíčku vanilkového cukru
1 žloutek
1 lžíce mléka
125 g másla
Na náplň
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
50 g másla
1 lžíce rumu
Na zdobení
400 g čokolády na vaření
ořechy dle fantazie

Jak na to?

Do hrnce s vroucí vodou vložte plechovku kondenzovaného mléka a vařte na mírném plameni dvě hodiny. Poté nechte zchladnout.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Na vále smíchejte mouku s oběma cukry, uprostřed vytvořte důlek, vyklepněte do něho žloutek, přidejte lžíci mléka a nastrouhané máslo. Rukama důkladně vypracujte hladké pevné těsto. Ukrajujte malé kousky, které pak v tenké vrstvě tvarujte do košíčkových forem. Pečte dvě až tři minuty dozlatova a ještě teplé vyklopte.
V hrnci smíchejte zkaramelizované kondenzované mléko, máslo a rum.
Mezitím ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Sladkou náplní pěchujte košíčky, nakonec je zdobte rozpuštěnou čokoládou a ořechy podle fantazie.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelové košíčky

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4 plechy
Průměrné hodnocení 4 (19)
Oblíbené křehké košíčky jsme tentokrát naplnili krémem z karamelu a rumu. Krásně vypadají a jejich příprava je báječně jednoduchá.

Co budete potřebovat

Na košíčky
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
1/2 pytlíčku vanilkového cukru
1 žloutek
1 lžíce mléka
125 g másla
Na náplň
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
50 g másla
1 lžíce rumu
Na zdobení
400 g čokolády na vaření
ořechy dle fantazie

Jak na to?

Do hrnce s vroucí vodou vložte plechovku kondenzovaného mléka a vařte na mírném plameni dvě hodiny. Poté nechte zchladnout.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Na vále smíchejte mouku s oběma cukry, uprostřed vytvořte důlek, vyklepněte do něho žloutek, přidejte lžíci mléka a nastrouhané máslo. Rukama důkladně vypracujte hladké pevné těsto. Ukrajujte malé kousky, které pak v tenké vrstvě tvarujte do košíčkových forem. Pečte dvě až tři minuty dozlatova a ještě teplé vyklopte.
V hrnci smíchejte zkaramelizované kondenzované mléko, máslo a rum.
Mezitím ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Sladkou náplní pěchujte košíčky, nakonec je zdobte rozpuštěnou čokoládou a ořechy podle fantazie.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s...
Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s celerovým...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát...
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s jablkem

Inspirujte se podobnými recepty