Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Karamelové košíčky

Karamelové košíčky

Oblíbené křehké košíčky jsme tentokrát naplnili krémem z karamelu a rumu. Krásně vypadají a jejich příprava je báječně jednoduchá.

Ingredience

Na košíčky
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
1/2 pytlíčku vanilkového cukru
1 žloutek
1 lžíce mléka
125 g másla
Na náplň
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
50 g másla
1 lžíce rumu
Na zdobení
400 g čokolády na vaření
ořechy dle fantazie

Postup přípravy

Do hrnce s vroucí vodou vložte plechovku kondenzovaného mléka a vařte na mírném plameni dvě hodiny. Poté nechte zchladnout.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Na vále smíchejte mouku s oběma cukry, uprostřed vytvořte důlek, vyklepněte do něho žloutek, přidejte lžíci mléka a nastrouhané máslo. Rukama důkladně vypracujte hladké pevné těsto. Ukrajujte malé kousky, které pak v tenké vrstvě tvarujte do košíčkových forem. Pečte dvě až tři minuty dozlatova a ještě teplé vyklopte.
V hrnci smíchejte zkaramelizované kondenzované mléko, máslo a rum.
Mezitím ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Sladkou náplní pěchujte košíčky, nakonec je zdobte rozpuštěnou čokoládou a ořechy podle fantazie.

Pomohl vám recept?
66hodnocení4

Další videorecepty