
Karamelové košíčky
Oblíbené křehké košíčky jsme tentokrát naplnili krémem z karamelu a rumu. Krásně vypadají a jejich příprava je báječně jednoduchá.
Postup přípravy
Do hrnce s vroucí vodou vložte plechovku kondenzovaného mléka a vařte na mírném plameni dvě hodiny. Poté nechte zchladnout.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Na vále smíchejte mouku s oběma cukry, uprostřed vytvořte důlek, vyklepněte do něho žloutek, přidejte lžíci mléka a nastrouhané máslo. Rukama důkladně vypracujte hladké pevné těsto. Ukrajujte malé kousky, které pak v tenké vrstvě tvarujte do košíčkových forem. Pečte dvě až tři minuty dozlatova a ještě teplé vyklopte.
V hrnci smíchejte zkaramelizované kondenzované mléko, máslo a rum.
Mezitím ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Sladkou náplní pěchujte košíčky, nakonec je zdobte rozpuštěnou čokoládou a ořechy podle fantazie.
Pomohl vám recept?
66hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod