
Londýnské řezy

Snadné
46-60 minut
4/5
Anglická
Dezert
Ingredience
Složení 12 porcí
- Mouka hladká 600 g
- Cukr moučkový 200 g
- Vejce 2 ks
- Cukr vanilkový 2 ks
- Kypřící prášek 1 ks
- Vaječný bílek 8 ks
- Džem rybízový
- Cukr krupicový 300 g
- Vlašské ořechy mleté 300 g
- Máslo 400 g
- Mouka hladká 600 g
- Cukr moučkový 200 g
- Vejce 2 ks
- Cukr vanilkový 2 ks
- Kypřící prášek 1 ks
- Vaječný bílek 8 ks
- Džem rybízový
- Cukr krupicový 300 g
- Vlašské ořechy mleté 300 g
- Máslo 400 g
Příprava
- 1Z mouky, másla, moučkového cukru, vajec, vanilkového cukru a kypřicího prášku vypracujte pevné těsto.
- 2Těsto rozdělte na tři díly a rozválejte jej na máslem vymazané plechy.
- 3Potřete rybízovým džemem a navrch rozdělte hmotu z ušlehaných bílků, krupicového cukru a vlašských ořechů a poprašte moučkovým cukrem.
- 4Pečte při 180 °C 15–20 minut a ještě zatepla nakrájejte na kostičky.
- 1Z mouky, másla, moučkového cukru, vajec, vanilkového cukru a kypřicího prášku vypracujte pevné těsto.
- 2Těsto rozdělte na tři díly a rozválejte jej na máslem vymazané plechy.
- 3Potřete rybízovým džemem a navrch rozdělte hmotu z ušlehaných bílků, krupicového cukru a vlašských ořechů a poprašte moučkovým cukrem.
- 4Pečte při 180 °C 15–20 minut a ještě zatepla nakrájejte na kostičky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.