×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Karamelizovaný rýžový pudink

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Karamelizovaný rýžový pudink

Co budete potřebovat

200 g rýže
50 g másla
lžíce třtinového cukru
500 ml mléka
1 celá skořice
3 hřebíčky
1 badyán
5 zrníček kardamonu
1 lžička strouhané citronové kůry
80 g rozinek

Jak na to?

Nejprve propláchněte rýži. V hrnci rozpusťte máslo a okapanou rýži na něm osmahněte. Rýži pořádně promíchejte s máslem. Poté přidejte lžíci cukru, přilijte mléko, přidejte skořici, hřebíček, badyán, kardamon a citrónovou kůru a na mírném plameni vařte asi 15 minut. Nakonec vmíchejte rozinky a vařte ještě tak deset minut. Pokud to bude třeba, dolijte mléko.
Rýžovou směs rozdělte do skleniček, ozdobte rozinkami a snítkou máty, případně i karamelovým chipsem. Pokud chcete docílit křupavé karamelové krusty, dejte rýžovou směs do zapékacích mističek, posypte třtinovým cukrem a grilujte 10-15 minut v troubě na vysokou teplotu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelizovaný rýžový pudink

Snídaně Velmi snadné Sladká jídla Vegetariánské Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

200 g rýže
50 g másla
lžíce třtinového cukru
500 ml mléka
1 celá skořice
3 hřebíčky
1 badyán
5 zrníček kardamonu
1 lžička strouhané citronové kůry
80 g rozinek

Jak na to?

Nejprve propláchněte rýži. V hrnci rozpusťte máslo a okapanou rýži na něm osmahněte. Rýži pořádně promíchejte s máslem. Poté přidejte lžíci cukru, přilijte mléko, přidejte skořici, hřebíček, badyán, kardamon a citrónovou kůru a na mírném plameni vařte asi 15 minut. Nakonec vmíchejte rozinky a vařte ještě tak deset minut. Pokud to bude třeba, dolijte mléko.
Rýžovou směs rozdělte do skleniček, ozdobte rozinkami a snítkou máty, případně i karamelovým chipsem. Pokud chcete docílit křupavé karamelové krusty, dejte rýžovou směs do zapékacích mističek, posypte třtinovým cukrem a grilujte 10-15 minut v troubě na vysokou teplotu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty