×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Karamelizovaný rýžový pudink

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Karamelizovaný rýžový pudink

Co budete potřebovat

200 g rýže
50 g másla
lžíce třtinového cukru
500 ml mléka
1 celá skořice
3 hřebíčky
1 badyán
5 zrníček kardamonu
1 lžička strouhané citronové kůry
80 g rozinek

Jak na to?

Nejprve propláchněte rýži. V hrnci rozpusťte máslo a okapanou rýži na něm osmahněte. Rýži pořádně promíchejte s máslem. Poté přidejte lžíci cukru, přilijte mléko, přidejte skořici, hřebíček, badyán, kardamon a citrónovou kůru a na mírném plameni vařte asi 15 minut. Nakonec vmíchejte rozinky a vařte ještě tak deset minut. Pokud to bude třeba, dolijte mléko.
Rýžovou směs rozdělte do skleniček, ozdobte rozinkami a snítkou máty, případně i karamelovým chipsem. Pokud chcete docílit křupavé karamelové krusty, dejte rýžovou směs do zapékacích mističek, posypte třtinovým cukrem a grilujte 10-15 minut v troubě na vysokou teplotu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelizovaný rýžový pudink

Snídaně Velmi snadné Sladká jídla Vegetariánské Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

200 g rýže
50 g másla
lžíce třtinového cukru
500 ml mléka
1 celá skořice
3 hřebíčky
1 badyán
5 zrníček kardamonu
1 lžička strouhané citronové kůry
80 g rozinek

Jak na to?

Nejprve propláchněte rýži. V hrnci rozpusťte máslo a okapanou rýži na něm osmahněte. Rýži pořádně promíchejte s máslem. Poté přidejte lžíci cukru, přilijte mléko, přidejte skořici, hřebíček, badyán, kardamon a citrónovou kůru a na mírném plameni vařte asi 15 minut. Nakonec vmíchejte rozinky a vařte ještě tak deset minut. Pokud to bude třeba, dolijte mléko.
Rýžovou směs rozdělte do skleniček, ozdobte rozinkami a snítkou máty, případně i karamelovým chipsem. Pokud chcete docílit křupavé karamelové krusty, dejte rýžovou směs do zapékacích mističek, posypte třtinovým cukrem a grilujte 10-15 minut v troubě na vysokou teplotu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty