×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Karamelizovaný rýžový pudink

Další recepty a články

Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...

Karamelizovaný rýžový pudink

Co budete potřebovat

200 g rýže
50 g másla
lžíce třtinového cukru
500 ml mléka
1 celá skořice
3 hřebíčky
1 badyán
5 zrníček kardamonu
1 lžička strouhané citronové kůry
80 g rozinek

Jak na to?

Nejprve propláchněte rýži. V hrnci rozpusťte máslo a okapanou rýži na něm osmahněte. Rýži pořádně promíchejte s máslem. Poté přidejte lžíci cukru, přilijte mléko, přidejte skořici, hřebíček, badyán, kardamon a citrónovou kůru a na mírném plameni vařte asi 15 minut. Nakonec vmíchejte rozinky a vařte ještě tak deset minut. Pokud to bude třeba, dolijte mléko.
Rýžovou směs rozdělte do skleniček, ozdobte rozinkami a snítkou máty, případně i karamelovým chipsem. Pokud chcete docílit křupavé karamelové krusty, dejte rýžovou směs do zapékacích mističek, posypte třtinovým cukrem a grilujte 10-15 minut v troubě na vysokou teplotu.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelizovaný rýžový pudink

Snídaně Velmi snadné Sladká jídla Vegetariánské Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

200 g rýže
50 g másla
lžíce třtinového cukru
500 ml mléka
1 celá skořice
3 hřebíčky
1 badyán
5 zrníček kardamonu
1 lžička strouhané citronové kůry
80 g rozinek

Jak na to?

Nejprve propláchněte rýži. V hrnci rozpusťte máslo a okapanou rýži na něm osmahněte. Rýži pořádně promíchejte s máslem. Poté přidejte lžíci cukru, přilijte mléko, přidejte skořici, hřebíček, badyán, kardamon a citrónovou kůru a na mírném plameni vařte asi 15 minut. Nakonec vmíchejte rozinky a vařte ještě tak deset minut. Pokud to bude třeba, dolijte mléko.
Rýžovou směs rozdělte do skleniček, ozdobte rozinkami a snítkou máty, případně i karamelovým chipsem. Pokud chcete docílit křupavé karamelové krusty, dejte rýžovou směs do zapékacích mističek, posypte třtinovým cukrem a grilujte 10-15 minut v troubě na vysokou teplotu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...

Inspirujte se podobnými recepty