×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Karamelizovaný rýžový pudink
30 minut , Snídaně , Velmi snadné , Sladká jídla , Vegetariánské ,

Karamelizovaný rýžový pudink

Co budu potřebovat

200 g rýže
50 g másla
lžíce třtinového cukru
500 ml mléka
1 celá skořice
3 hřebíčky
1 badyán
5 zrníček kardamonu
1 lžička strouhané citronové kůry
80 g rozinek

Jak na to?

Nejprve propláchněte rýži. V hrnci rozpusťte máslo a okapanou rýži na něm osmahněte. Rýži pořádně promíchejte s máslem. Poté přidejte lžíci cukru, přilijte mléko, přidejte skořici, hřebíček, badyán, kardamon a citrónovou kůru a na mírném plameni vařte asi 15 minut. Nakonec vmíchejte rozinky a vařte ještě tak deset minut. Pokud to bude třeba, dolijte mléko.
Rýžovou směs rozdělte do skleniček, ozdobte rozinkami a snítkou máty, případně i karamelovým chipsem. Pokud chcete docílit křupavé karamelové krusty, dejte rýžovou směs do zapékacích mističek, posypte třtinovým cukrem a grilujte 10-15 minut v troubě na vysokou teplotu.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tvarohovo-bylinkové placičky

    Svačina 15 minut
  • Vepřová pečeně na víně s bramborovými noky

    Maso 60 minut
  • Vaječná omeleta se šunkou

    Snídaně 15 minut