×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Karamelizované palačinky s nutellou

Další recepty a články

Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s...
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná...
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s jablky a medem
Ovesná kaše s jablky...
Ovesná kaše s jablky a medem
Ovesná kaše s jablky a medem

Karamelizované palačinky s nutellou

Co budete potřebovat

1 menší kelímek Nutelly
50 g másla
165 g krupicového cukru
palačinky připravené podle základního rozpisu:
300 g špaldové jemně mleté celozrnné mouky
600–750 ml tekutiny (bio mléka nebo vody)
1 velké vejce
sůl
1 lžička slunečnicového oleje
olej

Jak na to?

Palačinky připravte podle základního rozpisu (V míse smíchejte prvních pět surovin, tekutiny dejte 600 ml a nechte vzniklé těstíčko odpočinout – minimálně hodinu, klidně ovšem i přes noc. Poté těstíčko buď hned použijte, nebo nařeďte zbylou tekutinou. Udělejte palačinky: pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.). Každou potřete dvěma lžícemi Nutelly, přehněte ji do půlkruhu a pak znovu do ‚trojúhelníku‘, potřete máslem a obalte v cukru. Takto připravené palačinky dejte pod gril a nechte je svrchu zkaramelizovat a zezlátnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelizované palačinky s nutellou

Snídaně Snadné Česká Sladká jídla Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 menší kelímek Nutelly
50 g másla
165 g krupicového cukru
palačinky připravené podle základního rozpisu:
300 g špaldové jemně mleté celozrnné mouky
600–750 ml tekutiny (bio mléka nebo vody)
1 velké vejce
sůl
1 lžička slunečnicového oleje
olej

Jak na to?

Palačinky připravte podle základního rozpisu (V míse smíchejte prvních pět surovin, tekutiny dejte 600 ml a nechte vzniklé těstíčko odpočinout – minimálně hodinu, klidně ovšem i přes noc. Poté těstíčko buď hned použijte, nebo nařeďte zbylou tekutinou. Udělejte palačinky: pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.). Každou potřete dvěma lžícemi Nutelly, přehněte ji do půlkruhu a pak znovu do ‚trojúhelníku‘, potřete máslem a obalte v cukru. Takto připravené palačinky dejte pod gril a nechte je svrchu zkaramelizovat a zezlátnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s jablky a medem
Ovesná kaše s jablky a medem
Ovesná kaše s jablky a medem
Ovesná kaše s jablky a medem

Inspirujte se podobnými recepty