Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKapr na modro
Albert logoAlbert logo
  • Kapr na modro

Kapr na modro

Tento staročeský recept oceníte obzvlášť pokud chcete zkusit něco jiného než obalovanou kapří klasiku. Kapr na modro se totiž nesmaží, ale vaří. Vynikne tak jeho jemná a nezaměnitelná chuť.
Kapr na modro
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Citronová kůra 1 ks
  • Cibule 4 ks
  • Bílé víno 100 ml
  • Hřebíček 15 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Tymián čerstvý
  • Nové koření 10 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Kapr půlky 1 ks
  • Jablečný ocet 60 ml
  • Sůl
  • Křen čerstvý 50 g
  • Brambory vařené
  • Smetana ke šlehání 100 ml
  • Mouka hladká 1 plž
  • Vývar rybí 100 g
  • Máslo 1 plž
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Citronová kůra 1 ks
  • Cibule 4 ks
  • Bílé víno 100 ml
  • Hřebíček 15 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Tymián čerstvý
  • Nové koření 10 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Kapr půlky 1 ks
  • Jablečný ocet 60 ml
  • Sůl
  • Křen čerstvý 50 g

Příprava

1
Do většího hrnce dejte zeleninu, cibuli, citronovou kůru, víno a zalijte asi 2 litry vody. Koření zavažte do gázy, přidejte ho do hrnce a vše přiveďte k varu a asi 10 minut povařte.
2
Rybu polijte horkým octem, osolte a vložte do hrnce k zelenině. Pod poklicí velmi zvolna vařte 30 minut.
3
Na křenovou omáčku nastrouhejte křen a zlehka ho opečte v rozpuštěném másle. Přidejte mouku a míchejte, abyste získali světlou jíšku. Zalijte vývarem a opatrně, za stálého míchání přilijte smetanu. Podle chuti osolte a asi dvě minuty povařte. Podávejte ke kaprovi, jako příloha jsou ideální brambory s máslem a nasekanou petrželkou.
1
Do většího hrnce dejte zeleninu, cibuli, citronovou kůru, víno a zalijte asi 2 litry vody. Koření zavažte do gázy, přidejte ho do hrnce a vše přiveďte k varu a asi 10 minut povařte.
2
Rybu polijte horkým octem, osolte a vložte do hrnce k zelenině. Pod poklicí velmi zvolna vařte 30 minut.
3
Na křenovou omáčku nastrouhejte křen a zlehka ho opečte v rozpuštěném másle. Přidejte mouku a míchejte, abyste získali světlou jíšku. Zalijte vývarem a opatrně, za stálého míchání přilijte smetanu. Podle chuti osolte a asi dvě minuty povařte. Podávejte ke kaprovi, jako příloha jsou ideální brambory s máslem a nasekanou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.