Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Kakaová buchta s povidly

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Kakaová buchta s povidly

Co budete potřebovat

5 vajec
200 g cukru krupice
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce holandského kakaa
sůl
200 ml slunečnicového oleje
10 švestek
100 g švestkových povidel
2 lžíce moučkového cukru

Jak na to?

1. Vejce s cukrem ušlehejte ručním mixérem do světlé pěny cca 6 minut.

2. V míse prosejte mouku, prášek do pečiva, kakao a špetku soli. Moučnou směs dobře promíchejte, aby se kakao zapracovalo.

3. K vaječné směsi přidejte olej, moučnou směs a opatrně stěrkou promíchejte.

4. Na plech o rozměru 30 × 20 cm vyložený pečicím papírem vlijte těsta.

5. Švestky omyjte, rozkrojte napůl a zbavte pecek. Rozprostřete do nalitého těsta, rozkrojenou půlkou směrem dolů. Přelijte zbytkem těsta a uhlaďte.

6. Povidla zahřejte, aby měla tekutější konzistenci, a nalijte na těsto v podélných pruzích. Špejlí pročísněte nepravidelně tak, aby vznikl hezký dekor. Buchtu pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25–30 minut.

7. Po vychladnutí buchtu nakrájejte na kousky 5 × 5 cm a posypte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kakaová buchta s povidly

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Vegetariánské Bez laktózy Magazín 9/2021 Počet porcí: 1 plech
(0)

Co budete potřebovat

5 vajec
200 g cukru krupice
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce holandského kakaa
sůl
200 ml slunečnicového oleje
10 švestek
100 g švestkových povidel
2 lžíce moučkového cukru

Jak na to?

1. Vejce s cukrem ušlehejte ručním mixérem do světlé pěny cca 6 minut.

2. V míse prosejte mouku, prášek do pečiva, kakao a špetku soli. Moučnou směs dobře promíchejte, aby se kakao zapracovalo.

3. K vaječné směsi přidejte olej, moučnou směs a opatrně stěrkou promíchejte.

4. Na plech o rozměru 30 × 20 cm vyložený pečicím papírem vlijte těsta.

5. Švestky omyjte, rozkrojte napůl a zbavte pecek. Rozprostřete do nalitého těsta, rozkrojenou půlkou směrem dolů. Přelijte zbytkem těsta a uhlaďte.

6. Povidla zahřejte, aby měla tekutější konzistenci, a nalijte na těsto v podélných pruzích. Špejlí pročísněte nepravidelně tak, aby vznikl hezký dekor. Buchtu pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25–30 minut.

7. Po vychladnutí buchtu nakrájejte na kousky 5 × 5 cm a posypte moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty