Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí houstičky na miniburgery
Albert logoAlbert logo
  • Domácí houstičky na miniburgery
Domácí houstičky na miniburgery

Domácí houstičky na miniburgery

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Grilování
Příloha

Ingredience20 porcí

20 porcí
  • Máslo 115 g
  • Mléko plnotučné 115 ml
  • Mouka hladká 375 g
  • Droždí sušené 6 g
  • Vejce 4 ks
  • Mouka polohrubá 120 g
  • Cukr krupicový 30 g
  • Sůl
  • Sezam 2 člž
  • Máslo 115 g
  • Mléko plnotučné 115 ml
  • Mouka hladká 375 g
  • Droždí sušené 6 g
  • Vejce 4 ks
  • Mouka polohrubá 120 g
  • Cukr krupicový 30 g
  • Sůl
  • Sezam 2 člž

Příprava

1
Máslo vyjměte z lednice, aby povolilo. Připravte kvásek. V misce promíchejte 65 g hladké mouky, droždí a vlažné mléko. Zakryjte potravinovou fólií a nechte na teplém místě 30 minut vzejít.
2
Do vzešlého kvásku vyklepněte 3 vejce a promíchejte, dokud se s kváskem zcela nepromísí.
3
V druhé, větší míse promíchejte 300 g hladké mouky, polohrubou mouku, cukr a sůl. Postupně vmíchejte kvásek, dobře propojte a nechte 5 minut odpočinout.
4
Po částech do těsta zapracujte máslo. Přendejte je na vál lehce pomoučený hladkou moukou a 3 minuty propracovávejte. Vložte do mísy vymazané olejem, zakryjte utěrkou a nechte 45 minut na teplém místě kynout.
5
Po vykynutí rozdělte těsto na 20 dílů zhruba po 40 g. Znovu pomoučete vál a každý kousek těsta na něm dlaní vyválejte do kuličky tak, aby se hezky zatáhlo a vytlačily se vzduchové bubliny. Hotové briošky vyskládejte na 4 plechy vyložené pečicím papírem. Zakryjte utěrkou a nechte ještě 45 minut dokynout.
6
Na dno trouby vložte pekáček s vodou. Troubu předehřejte na 200 °C. Briošky pomažte rozšlehaným vejcem a posypte sezamem. Pečte asi 20 minut dozlatova.
1
Máslo vyjměte z lednice, aby povolilo. Připravte kvásek. V misce promíchejte 65 g hladké mouky, droždí a vlažné mléko. Zakryjte potravinovou fólií a nechte na teplém místě 30 minut vzejít.
2
Do vzešlého kvásku vyklepněte 3 vejce a promíchejte, dokud se s kváskem zcela nepromísí.
3
V druhé, větší míse promíchejte 300 g hladké mouky, polohrubou mouku, cukr a sůl. Postupně vmíchejte kvásek, dobře propojte a nechte 5 minut odpočinout.
4
Po částech do těsta zapracujte máslo. Přendejte je na vál lehce pomoučený hladkou moukou a 3 minuty propracovávejte. Vložte do mísy vymazané olejem, zakryjte utěrkou a nechte 45 minut na teplém místě kynout.
5
Po vykynutí rozdělte těsto na 20 dílů zhruba po 40 g. Znovu pomoučete vál a každý kousek těsta na něm dlaní vyválejte do kuličky tak, aby se hezky zatáhlo a vytlačily se vzduchové bubliny. Hotové briošky vyskládejte na 4 plechy vyložené pečicím papírem. Zakryjte utěrkou a nechte ještě 45 minut dokynout.
6
Na dno trouby vložte pekáček s vodou. Troubu předehřejte na 200 °C. Briošky pomažte rozšlehaným vejcem a posypte sezamem. Pečte asi 20 minut dozlatova.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.