
Kachní stehna sous vide s polentovou kaší

Snadné
16-30 minut
0/5
Sváteční
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Kachní stehna sous vide 4 ks
- Mléko plnotučné 500 ml
- Voda 500 ml
- Sůl
- Polenta 100 g
- Žampiony 100 g
- Rozmarýn čerstvý 8 snít.
- Ořechy lískové 1 hrs.
- Pomeranč 2 ks
- Červené víno 200 ml
- Máslo 40 g
- Kachní stehna sous vide 4 ks
- Mléko plnotučné 500 ml
- Voda 500 ml
- Sůl
- Polenta 100 g
- Žampiony 100 g
- Rozmarýn čerstvý 8 snít.
- Ořechy lískové 1 hrs.
- Pomeranč 2 ks
- Červené víno 200 ml
- Máslo 40 g
Příprava
- 1Kachní stehna sous vide vyndejte z obalu a ohřejte dle návodu na obalu.
- 2Do hrnce vlijte vodu, mléko, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a za stálého míchání postupně vsypte polentu do hrnce. Pomalu nechte vařit a občas zamíchejte. Po 5 minutách vypněte plotnu a nechte polentu dalších 5 minut pod pokličkou dojít. Pak přidejte 20 g nakrájeného másla, dosolte podle chuti a zamíchejte.
- 3Na pánvi opražte nasucho lískové ořechy. Přesypte je do misky a dejte stranou.
- 4Žampiony očistěte a rozkrojte napůl. Vložte je do pánve spolu s výpekem z masa a se snítkami rozmarýnu, vínem a šťávou z půlky pomeranče. Nechte zhruba 7 minut probublávat, až se vše zredukuje na omáčku. Pak přidejte zbylé máslo pro zjemnění a dejte z plotny stranou.
- 5Zbytek pomeranče nakrájejte na plátky a zprudka opečte na čisté pánvi.
- 6Do talíře servírujte porci polentové kaše a kachní stehno zalité omáčkou. Ozdobte snítkou rozmarýnu, opečeným pomerančem a oříšky.
- 1Kachní stehna sous vide vyndejte z obalu a ohřejte dle návodu na obalu.
- 2Do hrnce vlijte vodu, mléko, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a za stálého míchání postupně vsypte polentu do hrnce. Pomalu nechte vařit a občas zamíchejte. Po 5 minutách vypněte plotnu a nechte polentu dalších 5 minut pod pokličkou dojít. Pak přidejte 20 g nakrájeného másla, dosolte podle chuti a zamíchejte.
- 3Na pánvi opražte nasucho lískové ořechy. Přesypte je do misky a dejte stranou.
- 4Žampiony očistěte a rozkrojte napůl. Vložte je do pánve spolu s výpekem z masa a se snítkami rozmarýnu, vínem a šťávou z půlky pomeranče. Nechte zhruba 7 minut probublávat, až se vše zredukuje na omáčku. Pak přidejte zbylé máslo pro zjemnění a dejte z plotny stranou.
- 5Zbytek pomeranče nakrájejte na plátky a zprudka opečte na čisté pánvi.
- 6Do talíře servírujte porci polentové kaše a kachní stehno zalité omáčkou. Ozdobte snítkou rozmarýnu, opečeným pomerančem a oříšky.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.