Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKachní stehna sous vide s polentovou kaší
Albert logoAlbert logo
  • Kachní stehna sous vide s polentovou kaší

Kachní stehna sous vide s polentovou kaší

Kachní stehna sous vide s polentovou kaší
Snadné
16-30 minut
0/5
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kachní stehna sous vide 4 ks
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Voda 500 ml
  • Sůl
  • Polenta 100 g
  • Žampiony 100 g
  • Rozmarýn čerstvý 8 snít.
  • Ořechy lískové 1 hrs.
  • Pomeranč 2 ks
  • Červené víno 200 ml
  • Máslo 40 g
  • Kachní stehna sous vide 4 ks
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Voda 500 ml
  • Sůl
  • Polenta 100 g
  • Žampiony 100 g
  • Rozmarýn čerstvý 8 snít.
  • Ořechy lískové 1 hrs.
  • Pomeranč 2 ks
  • Červené víno 200 ml
  • Máslo 40 g

Příprava

1
Kachní stehna sous vide vyndejte z obalu a ohřejte dle návodu na obalu.
2
Do hrnce vlijte vodu, mléko, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a za stálého míchání postupně vsypte polentu do hrnce. Pomalu nechte vařit a občas zamíchejte. Po 5 minutách vypněte plotnu a nechte polentu dalších 5 minut pod pokličkou dojít. Pak přidejte 20 g nakrájeného másla, dosolte podle chuti a zamíchejte.
3
Na pánvi opražte nasucho lískové ořechy. Přesypte je do misky a dejte stranou.
4
Žampiony očistěte a rozkrojte napůl. Vložte je do pánve spolu s výpekem z masa a se snítkami rozmarýnu, vínem a šťávou z půlky pomeranče. Nechte zhruba 7 minut probublávat, až se vše zredukuje na omáčku. Pak přidejte zbylé máslo pro zjemnění a dejte z plotny stranou.
5
Zbytek pomeranče nakrájejte na plátky a zprudka opečte na čisté pánvi.
6
Do talíře servírujte porci polentové kaše a kachní stehno zalité omáčkou. Ozdobte snítkou rozmarýnu, opečeným pomerančem a oříšky.
1
Kachní stehna sous vide vyndejte z obalu a ohřejte dle návodu na obalu.
2
Do hrnce vlijte vodu, mléko, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a za stálého míchání postupně vsypte polentu do hrnce. Pomalu nechte vařit a občas zamíchejte. Po 5 minutách vypněte plotnu a nechte polentu dalších 5 minut pod pokličkou dojít. Pak přidejte 20 g nakrájeného másla, dosolte podle chuti a zamíchejte.
3
Na pánvi opražte nasucho lískové ořechy. Přesypte je do misky a dejte stranou.
4
Žampiony očistěte a rozkrojte napůl. Vložte je do pánve spolu s výpekem z masa a se snítkami rozmarýnu, vínem a šťávou z půlky pomeranče. Nechte zhruba 7 minut probublávat, až se vše zredukuje na omáčku. Pak přidejte zbylé máslo pro zjemnění a dejte z plotny stranou.
5
Zbytek pomeranče nakrájejte na plátky a zprudka opečte na čisté pánvi.
6
Do talíře servírujte porci polentové kaše a kachní stehno zalité omáčkou. Ozdobte snítkou rozmarýnu, opečeným pomerančem a oříšky.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.