
Steak s bramborovým závinem a pepřovou omáčkou

Snadné
46-60 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 50 g
- Brokolice mražená 200 g
- Brambory 800 g
- Mouka hladká 150 g
- Žampiony 100 g
- Sůl 1/3 člž
- Vejce 1 ks
- Voda 50 ml
- Droždí sušené 5 g
- Hovězí steak Rib eye 800 g
- Pepř nakládaný 1 člž
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Pepř
- Máslo 50 g
- Brokolice mražená 200 g
- Brambory 800 g
- Mouka hladká 150 g
- Žampiony 100 g
- Sůl 1/3 člž
- Vejce 1 ks
- Voda 50 ml
- Droždí sušené 5 g
- Hovězí steak Rib eye 800 g
- Pepř nakládaný 1 člž
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Pepř
Příprava
- 1Na náplň uvařte oloupané a rozpůlené brambory. Scezené je rozšťouchejte a nechte vychladnout. Nakrájejte na osminky žampióny, osolte je a opečte na másle v pánvi. Přidejte brokolici a krátce opečte. Houby s brokolicí smíchejte s brambory.
- 2Rozehřejte troubu na 180 °C. Ze surovin na závin vypracujte hladké těsto a vyválejte ho na tenkou placku, kterou rovnoměrně pokryjte připravenou náplní. Těsto sbalte do rolády, potřete vajíčkem a propíchejte vidličkou. Závin položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut.
- 3Zatím připravte steaky. Maso nakrájejte na 2cm plátky, osolte je, opepřete, pokapejte olejem a vložte na suchou, rozpálenou pánev. Steaky po 3 minutách otočte a opékejte 1 minutu. Pánev postavte mimo plotnu, ihned zakryjte poklicí. Po 1 minutě přilijte 3 lžíce vody – připravené ve skleničce – a hned přikryjte poklici. Steaky nechte odpočinout 5 minut, pak je vyndejte a do výpeku přidejte marinovaný zelený pepř, drcený pepř a smetanu. Vařte, až omáčka jemně zhoustne. Steaky podávejte s pepřovou omáčkou a s nakrájeným závinem.
- 1Na náplň uvařte oloupané a rozpůlené brambory. Scezené je rozšťouchejte a nechte vychladnout. Nakrájejte na osminky žampióny, osolte je a opečte na másle v pánvi. Přidejte brokolici a krátce opečte. Houby s brokolicí smíchejte s brambory.
- 2Rozehřejte troubu na 180 °C. Ze surovin na závin vypracujte hladké těsto a vyválejte ho na tenkou placku, kterou rovnoměrně pokryjte připravenou náplní. Těsto sbalte do rolády, potřete vajíčkem a propíchejte vidličkou. Závin položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut.
- 3Zatím připravte steaky. Maso nakrájejte na 2cm plátky, osolte je, opepřete, pokapejte olejem a vložte na suchou, rozpálenou pánev. Steaky po 3 minutách otočte a opékejte 1 minutu. Pánev postavte mimo plotnu, ihned zakryjte poklicí. Po 1 minutě přilijte 3 lžíce vody – připravené ve skleničce – a hned přikryjte poklici. Steaky nechte odpočinout 5 minut, pak je vyndejte a do výpeku přidejte marinovaný zelený pepř, drcený pepř a smetanu. Vařte, až omáčka jemně zhoustne. Steaky podávejte s pepřovou omáčkou a s nakrájeným závinem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.