×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kachní rillettes

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Kachní rillettes

Co budete potřebovat

1 mrkev
1 celer
1 petržel
4 kachní stehna
1 větší šalotka
2 stroužky česneku
150 g másla
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
1 dcl suchého bílého vína
sůl, pepř

Jak na to?

Kořenovou zeleninu nakrájejte na menší kostky. Do hrnce se studenou vodou vložte jedno kachní stehno a zeleninu, přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni tři hodiny. Vývar z masa a zeleniny přeceďte a nechte vychladnout.
Troubu rozehřejte na 150 °C. Šalotku, česnek a bylinky orestujte na másle, přidejte tři kachní stehna a prudce osmahněte.
Přesuňte do pekáče, zalijte bílým vínem, osolte a opepřete. Pečte v zakrytém pekáči tři hodiny.
Upečené maso nechte vychladnout a poté natrhejte na vlákna. Vložte do hrnce, zalijte dvěma naběračkami vývaru a duste dvě a půl hodiny. Poté přilijte dvě naběračky vývaru a bez pokličky vařte ještě další půl hodiny do zhoustnutí.
Maso dejte do skleněné nádoby s uzávěrem, zalijte povoleným máslem a nechte vychladnout. Poté přesuňte do lednice a nechte odležet přes noc.
Podávejte s pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kachní rillettes

Hlavní chod Náročné Pomazánky Párty Rozmarýn , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 10/2017 Počet porcí: 4 porce
(0)

Co budete potřebovat

1 mrkev
1 celer
1 petržel
4 kachní stehna
1 větší šalotka
2 stroužky česneku
150 g másla
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
1 dcl suchého bílého vína
sůl, pepř

Jak na to?

Kořenovou zeleninu nakrájejte na menší kostky. Do hrnce se studenou vodou vložte jedno kachní stehno a zeleninu, přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni tři hodiny. Vývar z masa a zeleniny přeceďte a nechte vychladnout.
Troubu rozehřejte na 150 °C. Šalotku, česnek a bylinky orestujte na másle, přidejte tři kachní stehna a prudce osmahněte.
Přesuňte do pekáče, zalijte bílým vínem, osolte a opepřete. Pečte v zakrytém pekáči tři hodiny.
Upečené maso nechte vychladnout a poté natrhejte na vlákna. Vložte do hrnce, zalijte dvěma naběračkami vývaru a duste dvě a půl hodiny. Poté přilijte dvě naběračky vývaru a bez pokličky vařte ještě další půl hodiny do zhoustnutí.
Maso dejte do skleněné nádoby s uzávěrem, zalijte povoleným máslem a nechte vychladnout. Poté přesuňte do lednice a nechte odležet přes noc.
Podávejte s pečivem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty