Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Jehněčí kýta s hráškovým pestem

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Jehněčí kýta s hráškovým pestem

Co budete potřebovat

6 snítek čerstvého rozmarýnu
5 stroužků česneku
1 citron
60 ml slunečnicového oleje
1 kg jehněčí kýty
sůl, pepř
200 ml zeleninového vývaru
300 g mraženého hrášku
100 g parmazánu
30 g piniových oříšků
1 hrst čerstvé máty
150 ml olivového oleje
5 g másla
100 g slaniny
3 saláty Little gem

Jak na to?

1.Troubu předehřejte na 220 °C.

2.V malé misce promíchejte nadrcený rozmarýn, 4 rozmělněné stroužky česneku, šťávu i nastrouhanou kůruz ½ citronu a slunečnicový olej. Bylinkovou marinádu důkladně vmasírujte do masa. Osolte a opepřete.

3.Maso dejte do pekáčku, podlijte zeleninovým vývarem a pečte 15 minut. Poté přikryjte poklicí, stáhněte teplotu na 170 °C a pečte dalších 90 minut.

4.K přípravě pesta přiveďte v kastrůlku vodu k varu, osolte, vsypte 100 g hrášku a vařte 4 minuty. Slijte a nechte vychladnout. Přesypte do mixéru spolu s očištěným stroužkem česneku, najemno nastrouhaným sýrem, piniovými oříšky, mátou, solí, pepřem a rozmixujte. Během mixování pomalu přilévejte olivový olej, až do jemné konzistence pesta.

5.Před dopečením masa rozpusťte v pánvi máslo. Vsypte na kostičky pokrájenou slaninu a osmahněte dokřupava. Vsypte 200 g hrášku a na kousky pokrájený salát. Vlijte citronovou šťávu, osolte a opepřete. Zakryjte a duste 5 minut.

6.Maso podávejte s dušenou zeleninou a připraveným pestem, kterým si každý může maso i kaši dochutit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jehněčí kýta s hráškovým pestem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 4/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

6 snítek čerstvého rozmarýnu
5 stroužků česneku
1 citron
60 ml slunečnicového oleje
1 kg jehněčí kýty
sůl, pepř
200 ml zeleninového vývaru
300 g mraženého hrášku
100 g parmazánu
30 g piniových oříšků
1 hrst čerstvé máty
150 ml olivového oleje
5 g másla
100 g slaniny
3 saláty Little gem

Jak na to?

1.Troubu předehřejte na 220 °C.

2.V malé misce promíchejte nadrcený rozmarýn, 4 rozmělněné stroužky česneku, šťávu i nastrouhanou kůruz ½ citronu a slunečnicový olej. Bylinkovou marinádu důkladně vmasírujte do masa. Osolte a opepřete.

3.Maso dejte do pekáčku, podlijte zeleninovým vývarem a pečte 15 minut. Poté přikryjte poklicí, stáhněte teplotu na 170 °C a pečte dalších 90 minut.

4.K přípravě pesta přiveďte v kastrůlku vodu k varu, osolte, vsypte 100 g hrášku a vařte 4 minuty. Slijte a nechte vychladnout. Přesypte do mixéru spolu s očištěným stroužkem česneku, najemno nastrouhaným sýrem, piniovými oříšky, mátou, solí, pepřem a rozmixujte. Během mixování pomalu přilévejte olivový olej, až do jemné konzistence pesta.

5.Před dopečením masa rozpusťte v pánvi máslo. Vsypte na kostičky pokrájenou slaninu a osmahněte dokřupava. Vsypte 200 g hrášku a na kousky pokrájený salát. Vlijte citronovou šťávu, osolte a opepřete. Zakryjte a duste 5 minut.

6.Maso podávejte s dušenou zeleninou a připraveným pestem, kterým si každý může maso i kaši dochutit.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty