Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Jarní ptáčci

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Jarní ptáčci

Co budete potřebovat

25 g čerstvého droždí
80 g cukru krupice
300 ml smetany (15 %)
500 g hladké mouky
4 g soli
½ lžičky mleté kurkumy
mletý muškátový květ
½ bio citronu
3 vejce
85 g másla
48 ks celého hřebíčku
2 lžíce medu

Jak na to?

1. V misce vidličkou vymíchejte rozdrobené droždí s 5 g cukru, přilijte 15 ml vlažné smetany. Přidejte 10 g mouky a vše promíchejte. Nechte na teplém místě vzejít kvásek 10–15 minut.

2. Do velké mísy prosejte zbylou mouku, sůl, kurkumu, špetku muškátového květu a přisypte zbylý cukr a kůru z omytého citronu. Do středu směsi udělejte prstem důlek a nalijte 2 žloutky, připravený kvásek, zbytek smetany a přidejte 70 g měkkého, na kostičky nakrájeného másla. Těsto hněťte v robotu nebo vařečkou 20 minut na vláčné těsto, až bude pružné a hladké.

3. Připravené těsto v míse přikryjte utěrkou, dejte na teplé místo a nechte 60 minut kynout, až zdvojnásobí svůj objem.

4. Vykynuté těsto propracujte, abyste z něj vytlačili přebytečný vzduch, a rozdělte na 24 kousků stejné velikosti. Rukama vytvarujte 20 cm dlouhé válečky. Na kratší straně vytvarujte uzlík jako hlavičku ptáčka. Konec těsta stlačte mezi prsty na zobáček. Druhý, delší konec dvakrát nožem podélně nařízněte na ocásek. Ptáčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

5. Potřete je zbylým rozšlehaným vajíčkem a do hlavičky vtlačte dva hřebíčky na očka. Nechte 20 minut odpočinout na plechu a pak vložte do trouby předehřáté na 190 °C na 15 minut.

6. Mezitím si v rendlíku zahřejte med, přidejte zbylé máslo a vymíchejte metličkou omáčku. Po upečení ptáčky potřete směsí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jarní ptáčci

Dezert Snadné Sladká jídla Vegetariánské Videorecept Magazín 3/2021 Počet porcí: 24 kusů
(0)
Místo klasických jidášů můžete vyzkoušet tvarovat ptáčky či jiná zvířátka dle fantazie.

Co budete potřebovat

25 g čerstvého droždí
80 g cukru krupice
300 ml smetany (15 %)
500 g hladké mouky
4 g soli
½ lžičky mleté kurkumy
mletý muškátový květ
½ bio citronu
3 vejce
85 g másla
48 ks celého hřebíčku
2 lžíce medu

Jak na to?

1. V misce vidličkou vymíchejte rozdrobené droždí s 5 g cukru, přilijte 15 ml vlažné smetany. Přidejte 10 g mouky a vše promíchejte. Nechte na teplém místě vzejít kvásek 10–15 minut.

2. Do velké mísy prosejte zbylou mouku, sůl, kurkumu, špetku muškátového květu a přisypte zbylý cukr a kůru z omytého citronu. Do středu směsi udělejte prstem důlek a nalijte 2 žloutky, připravený kvásek, zbytek smetany a přidejte 70 g měkkého, na kostičky nakrájeného másla. Těsto hněťte v robotu nebo vařečkou 20 minut na vláčné těsto, až bude pružné a hladké.

3. Připravené těsto v míse přikryjte utěrkou, dejte na teplé místo a nechte 60 minut kynout, až zdvojnásobí svůj objem.

4. Vykynuté těsto propracujte, abyste z něj vytlačili přebytečný vzduch, a rozdělte na 24 kousků stejné velikosti. Rukama vytvarujte 20 cm dlouhé válečky. Na kratší straně vytvarujte uzlík jako hlavičku ptáčka. Konec těsta stlačte mezi prsty na zobáček. Druhý, delší konec dvakrát nožem podélně nařízněte na ocásek. Ptáčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

5. Potřete je zbylým rozšlehaným vajíčkem a do hlavičky vtlačte dva hřebíčky na očka. Nechte 20 minut odpočinout na plechu a pak vložte do trouby předehřáté na 190 °C na 15 minut.

6. Mezitím si v rendlíku zahřejte med, přidejte zbylé máslo a vymíchejte metličkou omáčku. Po upečení ptáčky potřete směsí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty