Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJablečné semifreddo s drobenkou
Albert logoAlbert logo
  • Jablečné semifreddo s drobenkou

Jablečné semifreddo s drobenkou

Jablečné semifreddo s drobenkou
Snadné
Více než 60 minut
0/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Jablko 340 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Citronová kůra 1 plž
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Vejce 3 ks
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Cukr krupicový 295 g
  • Smetana ke šlehání 500 ml
  • Zmrzlinový kornout
  • Mouka hrubá 150 g
  • Máslo 80 g
  • Jablko 340 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Citronová kůra 1 plž
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Vejce 3 ks
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Cukr krupicový 295 g
  • Smetana ke šlehání 500 ml
  • Zmrzlinový kornout
  • Mouka hrubá 150 g
  • Máslo 80 g

Příprava

1
Jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu promíchejte v míse. Odložte stranou.
2
Vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr dejte do ohnivzdorné mísy a tu umístěte nad horkou vodní lázeň. Ručním mixérem šlehejte směs 6–8 minut, až zesvětlá a zhoustne. Sundejte z lázně a nechte trochu zchladnout.
3
Smetanu ušlehejte a jemně a opatrně ji vmíchejte do vaječné směsi. Přidejte jablka, vše dobře promíchejte. Nalijte do dvoulitrové, nejlépe kovové nádoby a nechte v mrazáku minimálně 6 hodin, nejlépe přes noc.
4
Připravte si drobenku. Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku, cukr a máslo zpracujte prsty na drobenku. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Semifreddo dejte do kornoutků a posypte drobenkou.
1
Jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu promíchejte v míse. Odložte stranou.
2
Vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr dejte do ohnivzdorné mísy a tu umístěte nad horkou vodní lázeň. Ručním mixérem šlehejte směs 6–8 minut, až zesvětlá a zhoustne. Sundejte z lázně a nechte trochu zchladnout.
3
Smetanu ušlehejte a jemně a opatrně ji vmíchejte do vaječné směsi. Přidejte jablka, vše dobře promíchejte. Nalijte do dvoulitrové, nejlépe kovové nádoby a nechte v mrazáku minimálně 6 hodin, nejlépe přes noc.
4
Připravte si drobenku. Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku, cukr a máslo zpracujte prsty na drobenku. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Semifreddo dejte do kornoutků a posypte drobenkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.