Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Jarní kuřátka s česnekovo-tymiánovým máslem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Jarní kuřátka s česnekovo-tymiánovým máslem

Co budete potřebovat

50 g másla
1 svazek tymiánu
4 stroužky česneku
2 citrony
sůl
pepř
3 jarní kuřátka
4 mrkve
1 cibule
2 bobkové listy
1 lžíce hladké mouky
250 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. V míse smíchejte máslo, třetinu tymiánových lístků, rozmačkaný česnek, šťávu vymačkanou z poloviny citronu, sůl a pepř. Prstem odtáhněte kuřátkům kůži od prsou a do vzniklé kapsy rozdělte většinu másla. Zbylým máslem potřete kuřátka zvenku a do břišní dutiny dejte kousky citronu, zbylé tymiánové lístky a po jednom stroužku česneku. Nohy svažte k sobě. Do pekáčku dejte mrkev, kousky cibule a bobkové listy. Kuřátka posaďte navrch a pečte je asi hodinu. V průběhu podlévejte. Po upečení vyndejte kuřata z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Poté z kuřat vyndejte citrony i česnek a dejte je do pekáčku. Česnek v něm rozmělněte a z citronů vymačkejte šťávu. Pekáček postavte na sporák, výpek zahřejte, poté vmíchejte mouku, chvíli opékejte, pak postupně vlévejte vývar a nechte zhoustnout. Kuřátka podávejte se svařenou šťávou v omáčníku, ozdobená tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jarní kuřátka s česnekovo-tymiánovým máslem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Tymián Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

50 g másla
1 svazek tymiánu
4 stroužky česneku
2 citrony
sůl
pepř
3 jarní kuřátka
4 mrkve
1 cibule
2 bobkové listy
1 lžíce hladké mouky
250 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. V míse smíchejte máslo, třetinu tymiánových lístků, rozmačkaný česnek, šťávu vymačkanou z poloviny citronu, sůl a pepř. Prstem odtáhněte kuřátkům kůži od prsou a do vzniklé kapsy rozdělte většinu másla. Zbylým máslem potřete kuřátka zvenku a do břišní dutiny dejte kousky citronu, zbylé tymiánové lístky a po jednom stroužku česneku. Nohy svažte k sobě. Do pekáčku dejte mrkev, kousky cibule a bobkové listy. Kuřátka posaďte navrch a pečte je asi hodinu. V průběhu podlévejte. Po upečení vyndejte kuřata z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Poté z kuřat vyndejte citrony i česnek a dejte je do pekáčku. Česnek v něm rozmělněte a z citronů vymačkejte šťávu. Pekáček postavte na sporák, výpek zahřejte, poté vmíchejte mouku, chvíli opékejte, pak postupně vlévejte vývar a nechte zhoustnout. Kuřátka podávejte se svařenou šťávou v omáčníku, ozdobená tymiánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty