×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jarní kuřátka s česnekovo-tymiánovým máslem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Jarní kuřátka s česnekovo-tymiánovým máslem

Co budete potřebovat

50 g másla
1 svazek tymiánu
4 stroužky česneku
2 citrony
sůl
pepř
3 jarní kuřátka
4 mrkve
1 cibule
2 bobkové listy
1 lžíce hladké mouky
250 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. V míse smíchejte máslo, třetinu tymiánových lístků, rozmačkaný česnek, šťávu vymačkanou z poloviny citronu, sůl a pepř. Prstem odtáhněte kuřátkům kůži od prsou a do vzniklé kapsy rozdělte většinu másla. Zbylým máslem potřete kuřátka zvenku a do břišní dutiny dejte kousky citronu, zbylé tymiánové lístky a po jednom stroužku česneku. Nohy svažte k sobě. Do pekáčku dejte mrkev, kousky cibule a bobkové listy. Kuřátka posaďte navrch a pečte je asi hodinu. V průběhu podlévejte. Po upečení vyndejte kuřata z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Poté z kuřat vyndejte citrony i česnek a dejte je do pekáčku. Česnek v něm rozmělněte a z citronů vymačkejte šťávu. Pekáček postavte na sporák, výpek zahřejte, poté vmíchejte mouku, chvíli opékejte, pak postupně vlévejte vývar a nechte zhoustnout. Kuřátka podávejte se svařenou šťávou v omáčníku, ozdobená tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jarní kuřátka s česnekovo-tymiánovým máslem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

50 g másla
1 svazek tymiánu
4 stroužky česneku
2 citrony
sůl
pepř
3 jarní kuřátka
4 mrkve
1 cibule
2 bobkové listy
1 lžíce hladké mouky
250 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. V míse smíchejte máslo, třetinu tymiánových lístků, rozmačkaný česnek, šťávu vymačkanou z poloviny citronu, sůl a pepř. Prstem odtáhněte kuřátkům kůži od prsou a do vzniklé kapsy rozdělte většinu másla. Zbylým máslem potřete kuřátka zvenku a do břišní dutiny dejte kousky citronu, zbylé tymiánové lístky a po jednom stroužku česneku. Nohy svažte k sobě. Do pekáčku dejte mrkev, kousky cibule a bobkové listy. Kuřátka posaďte navrch a pečte je asi hodinu. V průběhu podlévejte. Po upečení vyndejte kuřata z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Poté z kuřat vyndejte citrony i česnek a dejte je do pekáčku. Česnek v něm rozmělněte a z citronů vymačkejte šťávu. Pekáček postavte na sporák, výpek zahřejte, poté vmíchejte mouku, chvíli opékejte, pak postupně vlévejte vývar a nechte zhoustnout. Kuřátka podávejte se svařenou šťávou v omáčníku, ozdobená tymiánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty