Jarní kuřátka s česnekovo-tymiánovým máslem
Ingredience
50 g | másla |
1 | svazek tymiánu |
4 | stroužky česneku |
2 | citrony |
sůl | |
pepř | |
3 | jarní kuřátka |
4 | mrkve |
1 | cibule |
2 | bobkové listy |
1 | lžíce hladké mouky |
250 ml | kuřecího vývaru |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. V míse smíchejte máslo, třetinu tymiánových lístků, rozmačkaný česnek, šťávu vymačkanou z poloviny citronu, sůl a pepř. Prstem odtáhněte kuřátkům kůži od prsou a do vzniklé kapsy rozdělte většinu másla. Zbylým máslem potřete kuřátka zvenku a do břišní dutiny dejte kousky citronu, zbylé tymiánové lístky a po jednom stroužku česneku. Nohy svažte k sobě. Do pekáčku dejte mrkev, kousky cibule a bobkové listy. Kuřátka posaďte navrch a pečte je asi hodinu. V průběhu podlévejte. Po upečení vyndejte kuřata z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Poté z kuřat vyndejte citrony i česnek a dejte je do pekáčku. Česnek v něm rozmělněte a z citronů vymačkejte šťávu. Pekáček postavte na sporák, výpek zahřejte, poté vmíchejte mouku, chvíli opékejte, pak postupně vlévejte vývar a nechte zhoustnout. Kuřátka podávejte se svařenou šťávou v omáčníku, ozdobená tymiánem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY