Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

50 g másla
1 svazek tymiánu
4 stroužky česneku
2 citrony
sůl
pepř
3 jarní kuřátka
4 mrkve
1 cibule
2 bobkové listy
1 lžíce hladké mouky
250 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 °C. V míse smíchejte máslo, třetinu tymiánových lístků, rozmačkaný česnek, šťávu vymačkanou z poloviny citronu, sůl a pepř. Prstem odtáhněte kuřátkům kůži od prsou a do vzniklé kapsy rozdělte většinu másla. Zbylým máslem potřete kuřátka zvenku a do břišní dutiny dejte kousky citronu, zbylé tymiánové lístky a po jednom stroužku česneku. Nohy svažte k sobě. Do pekáčku dejte mrkev, kousky cibule a bobkové listy. Kuřátka posaďte navrch a pečte je asi hodinu. V průběhu podlévejte. Po upečení vyndejte kuřata z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Poté z kuřat vyndejte citrony i česnek a dejte je do pekáčku. Česnek v něm rozmělněte a z citronů vymačkejte šťávu. Pekáček postavte na sporák, výpek zahřejte, poté vmíchejte mouku, chvíli opékejte, pak postupně vlévejte vývar a nechte zhoustnout. Kuřátka podávejte se svařenou šťávou v omáčníku, ozdobená tymiánem.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty