
Hovězí guláš na pivě

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Olej olivový 1 plž
- Cibule 1 ks
- Hovězí zadní 1,5 kg
- Česnek 3 strouž.
- Worcesterová omáčka 2 člž
- Rajský protlak 1 plž
- Cukr tmavý 1 plž
- Vývar hovězí 500 ml
- Mouka hladká 2 plž
- Žampiony hnědé 300 g
- Černé pivo 430 ml
- Pepř
- Sůl
- Petržel hladkolistá
- Chléb
- Olej olivový 1 plž
- Cibule 1 ks
- Hovězí zadní 1,5 kg
- Česnek 3 strouž.
- Worcesterová omáčka 2 člž
- Rajský protlak 1 plž
- Cukr tmavý 1 plž
- Vývar hovězí 500 ml
- Mouka hladká 2 plž
- Žampiony hnědé 300 g
- Černé pivo 430 ml
- Pepř
- Sůl
- Petržel hladkolistá
- Chléb
Příprava
- 1Olej rozpalte v silnostěnném hrnci na maximum. Přidejte maso nakrájené na kostky a zhruba 4 minuty ho zprudka opékejte, aby se zatáhlo a zhnědlo. Pak maso vyjměte z hrnce a naopak do něj vsypte cibuli a česnek a nechte 3 minuty měknout. Do hrnce přidejte protlak a worcesterskou omáčku a minutu opékejte. Do hrnce vraťte maso, přidejte cukr, vývar i pivo a přiklopené nechte hodinu probublávat. Poté odklopte, přidejte houby a vařte ještě další půlhodinu. Poté maso i houby vyndejte děrovanou naběračkou a do výpeku vmíchejte hladkou mouku a povařte do zhoustnutí. Nakonec do hrnce vraťte maso i houby, podle chuti dosolte a dopepřete a podávejte posypané petrželkou a s chlebem.
- 1Olej rozpalte v silnostěnném hrnci na maximum. Přidejte maso nakrájené na kostky a zhruba 4 minuty ho zprudka opékejte, aby se zatáhlo a zhnědlo. Pak maso vyjměte z hrnce a naopak do něj vsypte cibuli a česnek a nechte 3 minuty měknout. Do hrnce přidejte protlak a worcesterskou omáčku a minutu opékejte. Do hrnce vraťte maso, přidejte cukr, vývar i pivo a přiklopené nechte hodinu probublávat. Poté odklopte, přidejte houby a vařte ještě další půlhodinu. Poté maso i houby vyndejte děrovanou naběračkou a do výpeku vmíchejte hladkou mouku a povařte do zhoustnutí. Nakonec do hrnce vraťte maso i houby, podle chuti dosolte a dopepřete a podávejte posypané petrželkou a s chlebem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Více inspirace Vyzkoušejte také náš nejoblíbenější recept na poctivý hovězí guláš s vůní majoránky.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.