Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jarní chlebíčky s pečenými jahodami

Jarní chlebíčky s pečenými jahodami

Odstartujte jahodovou sezonu právě tímto receptem. Jahody, tentokrát netradičně pečené, s vůní vanilky na ricottové peřině a křupavém plátku chleba vás nadchnou!

Ingredience

400 g jahod z Tržnice u Alberta
1 polévková lžíce javorového sirupu
½ vanilkového lusku
sůl
4 plátky Mistrovského chleba
150 g ricotty
2 snítky čerstvé bazalky
pepř

Postup přípravy

1. Všechny jahody omyjte, očistěte a nakrájejte na kousky. V misce je promíchejte s 1 lžící javorového sirupu, vyškrábnutými semínky z vanilkového lusku a špetkou soli.

2. Dejte do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

3. Opečte 4 plátky chleba nasucho. Křupavé tousty potřete ricottou, navrch navrstvěte pečené jahody a nakonec ozdobte lístky bazalky a můžete dochutit čerstvě namletým bílým nebo černým pepřem. Dobrou jahodovou chuť!

Pomohl vám recept?

Další videorecepty