
Jahodovo-malinové tiramisu

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Mascarpone 375 g
- Smetana ke šlehání 400 ml
- Cukr třtinový 2 plž
- Jahody 250 g
- Bílé víno 250 ml
- Piškoty cukrářské 18 ks
- Cukr moučkový
- Maliny 300 g
- Mascarpone 375 g
- Smetana ke šlehání 400 ml
- Cukr třtinový 2 plž
- Jahody 250 g
- Bílé víno 250 ml
- Piškoty cukrářské 18 ks
- Cukr moučkový
- Maliny 300 g
Příprava
- 1Mascarpone, smetanu a cukr našlehejte v míse. Formu na terinu o objemu asi 1 litr lehce vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Prvních šest cukrářských piškotů namočte do dezertního vína a vyložte jimi dno teriny. Navrch rozdělte polovinu jahod a malin a zakryjte polovinou našlehaného mascarpone. Do vína namočte dalších šest piškotů a vyskládejte je navrch, pokryjte zbylým ovocem a mascarpone a navrch vyskládejte poslední šestici piškotů namočených do vína. Dejte do lednice minimálně na 8 hodin. Podávejte ozdobené další šlehačkou.
- 1Mascarpone, smetanu a cukr našlehejte v míse. Formu na terinu o objemu asi 1 litr lehce vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Prvních šest cukrářských piškotů namočte do dezertního vína a vyložte jimi dno teriny. Navrch rozdělte polovinu jahod a malin a zakryjte polovinou našlehaného mascarpone. Do vína namočte dalších šest piškotů a vyskládejte je navrch, pokryjte zbylým ovocem a mascarpone a navrch vyskládejte poslední šestici piškotů namočených do vína. Dejte do lednice minimálně na 8 hodin. Podávejte ozdobené další šlehačkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.