
Jahelné bramboráky

Snadné
46-60 minut
4/5
Ingredience
Složení 1 porcí
- Brambory 600 g
- Jáhly BIO 100 g
- Majoránka sušená 2,5 člž
- Vejce BIO 2 ks
- Česnek 3 strouž.
- Sůl 2 člž
- Mouka pohanková BIO 100 g
- Olej olivový
- Kyselé okurky
- Brambory 600 g
- Jáhly BIO 100 g
- Majoránka sušená 2,5 člž
- Vejce BIO 2 ks
- Česnek 3 strouž.
- Sůl 2 člž
- Mouka pohanková BIO 100 g
- Olej olivový
- Kyselé okurky
Příprava
- 1Jáhly prolijte v sítu vodou a vsypte je do hrnce. Na jeden díl jáhel přilijte 2 díly vody. Vařte 15–20 minut. Syrové brambory oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte do mísy. Z brambor vytlačte všechnu vodu, přidejte ostatní suroviny a rukou promíchejte bramborákové těsto. Ve vyšší vrstvě oleje nebo sádla v pánvi potom smažte menší tenké bramboráčky. Podávejte nejlépe s kysanou zeleninou, takzvanými pickles.
- 1Jáhly prolijte v sítu vodou a vsypte je do hrnce. Na jeden díl jáhel přilijte 2 díly vody. Vařte 15–20 minut. Syrové brambory oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte do mísy. Z brambor vytlačte všechnu vodu, přidejte ostatní suroviny a rukou promíchejte bramborákové těsto. Ve vyšší vrstvě oleje nebo sádla v pánvi potom smažte menší tenké bramboráčky. Podávejte nejlépe s kysanou zeleninou, takzvanými pickles.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.