
Vepřová kýta po toskánsku s pečeným česnekem
Italská kuchyně je velmi pestrá. Vyzkoušejte recept na pečenou vepřovou kýtu po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem.

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Vepřová kýta 800 g
- Máslo 100 g
- Kmín celý 2 plž
- Chilli paprička sušená 1 člž
- Oregano sušené 1 plž
- Rozmarýn čerstvý 2 plž
- Pepř
- Olej olivový
- Sůl
- Česnek 16 strouž.
- Zakysaná smetana 150 g
- Brambory 800 g
- Vepřová kýta 800 g
- Máslo 100 g
- Kmín celý 2 plž
- Chilli paprička sušená 1 člž
- Oregano sušené 1 plž
- Rozmarýn čerstvý 2 plž
- Pepř
- Olej olivový
- Sůl
- Česnek 16 strouž.
- Zakysaná smetana 150 g
- Brambory 800 g
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 190 °C.
- 2Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct. Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.
- 3Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.
- 4Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout. Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.
- 5Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.
- 6Ke konci pečení udělejte kaši. Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka. Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.
- 1Troubu předehřejte na 190 °C.
- 2Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct. Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.
- 3Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.
- 4Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout. Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.
- 5Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.
- 6Ke konci pečení udělejte kaši. Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka. Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.