Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová kýta po toskánsku s pečeným česnekem
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová kýta po toskánsku s pečeným česnekem

Vepřová kýta po toskánsku s pečeným česnekem

Italská kuchyně je velmi pestrá. Vyzkoušejte recept na pečenou vepřovou kýtu po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem.
Vepřová kýta po toskánsku s pečeným česnekem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřová kýta 800 g
  • Máslo 100 g
  • Kmín celý 2 plž
  • Chilli paprička sušená 1 člž
  • Oregano sušené 1 plž
  • Rozmarýn čerstvý 2 plž
  • Pepř
  • Olej olivový
  • Sůl
  • Česnek 16 strouž.
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Brambory 800 g
  • Vepřová kýta 800 g
  • Máslo 100 g
  • Kmín celý 2 plž
  • Chilli paprička sušená 1 člž
  • Oregano sušené 1 plž
  • Rozmarýn čerstvý 2 plž
  • Pepř
  • Olej olivový
  • Sůl
  • Česnek 16 strouž.
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Brambory 800 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct. Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.
3
Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.
4
Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout. Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.
5
Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.
6
Ke konci pečení udělejte kaši. Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka. Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.
1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct. Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.
3
Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.
4
Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout. Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.
5
Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.
6
Ke konci pečení udělejte kaši. Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka. Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.