×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahelné bramboráky
60 minut , Snadné ,

Jahelné bramboráky

Co budu potřebovat

100 g jáhel ABio
600 g brambor
2 vejce ABio
3 stroužky česneku, nadrcené
2–3 lžičky majoránky
2 malé lžičky soli
100 g pohankové mouky ABio
olivový olej nebo domácí sádlo
kysaná zelenina (pickles) k podávání

Jak na to?

Jáhly prolijte v sítu vodou a vsypte je do hrnce. Na jeden díl jáhel přilijte 2 díly vody. Vařte 15–20 minut. Syrové brambory oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte do mísy. Z brambor vytlačte všechnu vodu, přidejte ostatní suroviny a rukou promíchejte bramborákové těsto. Ve vyšší vrstvě oleje nebo sádla v pánvi potom smažte menší tenké bramboráčky. Podávejte nejlépe s kysanou zeleninou, takzvanými pickles.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bramborový salát s okurkou a koprem

    Saláty 45 minut
  • Bulgur s avokádem a rajčaty

    Hlavní chod 30 minut
  • Burger s trhaným vepřovým

    Maso 60 minut