×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Husté lečo s čabajkou

Další recepty a články

Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Zeleninové špízy na grilu
Zeleninové špízy na...
Zeleninové špízy na grilu
Zeleninové špízy na grilu
Pečené papriky plněné...
Pečené papriky...
Pečené papriky plněné...
Pečené papriky plněné...
Medové papriky plněné sýrem
Medové papriky...
Medové papriky plněné sýrem
Medové papriky plněné sýrem

Husté lečo s čabajkou

Co budete potřebovat

slunečnicový olej
1 cibule, nakrájená najemno
1 stroužek česneku, nakrájený najemno
4 papriky – různobarevné
1/2–1 lžička sladké papriky
4 nožičky čabajky
5 masitých rajčat
2–3 vejce
světlá bagetka k podávání

Jak na to?

Ve větším hrnci rozpalte slunečnicový olej, pak na něm osmahněte cibuli, po čtyřech minutách přidejte česnek, pár minut opékejte, přihoďte očištěné a nakrájené papriky a deset minut duste. Zaprašte sladkou paprikou, přidejte na kolečka nakrájené čabajky a rajčata a nechte je změknout. Nakonec na směs vyklepnete vajíčka a zamíchejte. Podávejte teplé s bagetkou.
TIP - Zkuste i francouzskou verzi leča, tzv. ratatouille. Neobsahuje uzeninu ani vejce, zato lahodný lilek a barevné cukety, plechovku nakládaných rajčat, tymián a rozmarýn





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Husté lečo s čabajkou

Hlavní chod Snadné Východoevropská Papriky Magazín 7/2010
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

slunečnicový olej
1 cibule, nakrájená najemno
1 stroužek česneku, nakrájený najemno
4 papriky – různobarevné
1/2–1 lžička sladké papriky
4 nožičky čabajky
5 masitých rajčat
2–3 vejce
světlá bagetka k podávání

Jak na to?

Ve větším hrnci rozpalte slunečnicový olej, pak na něm osmahněte cibuli, po čtyřech minutách přidejte česnek, pár minut opékejte, přihoďte očištěné a nakrájené papriky a deset minut duste. Zaprašte sladkou paprikou, přidejte na kolečka nakrájené čabajky a rajčata a nechte je změknout. Nakonec na směs vyklepnete vajíčka a zamíchejte. Podávejte teplé s bagetkou.
TIP - Zkuste i francouzskou verzi leča, tzv. ratatouille. Neobsahuje uzeninu ani vejce, zato lahodný lilek a barevné cukety, plechovku nakládaných rajčat, tymián a rozmarýn

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Zeleninové špízy na grilu
Zeleninové špízy na grilu
Zeleninové špízy na grilu
Zeleninové špízy na grilu
Pečené papriky plněné...
Pečené papriky plněné...
Pečené papriky plněné...
Pečené papriky plněné...
Medové papriky plněné sýrem
Medové papriky plněné sýrem
Medové papriky plněné sýrem
Medové papriky plněné sýrem

Inspirujte se podobnými recepty