Albert logo
  • Lečo

Lečo

Lečo je tradiční letní pokrm, který si zamilujete pro jeho snadnou a rychlou přípravu. Tento recept na lečo kombinuje čerstvé papriky, rajčata a cibuli s vejci a klobásou, což vytváří lahodnou a sytou směs. Lečo je ieální volba pro rychlý oběd nebo večeři, když nemáte moc času na vaření.
Lečo
Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 6 ks
  • Rajče 4 ks
  • Vejce 6 ks
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Chléb
  • Pažitka čerstvá
  • Klobása čabajka 180 g
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 6 ks
  • Rajče 4 ks
  • Vejce 6 ks
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Chléb
  • Pažitka čerstvá
  • Klobása čabajka 180 g

Příprava

  1. 1
    Cibuli oloupu a nakrájím nadrobno. Papriky omyju, zbavím semeníků a nakrájím na malé kostky. Pak omyju rajčata, rozpůlím je, vykrájím z nich ‚bubáky‘ a nakrájím je na kostky.
  2. 2
    V kastrolu rozehřeju olej, nechám na něm zpěnit cibulku, přidám rajčata a papriky, osolím, opepřím a opékám tak dlouho, až se vydusí všechna voda. Trvá to asi 10 minut.
  3. 3
    Mezitím si klobásu oloupu, nakrájím na kousky nebo kolečka a nechám ji na pánvi osmahnout. Dělám klobásu zvlášť proto, aby tuk, který se z klobásy vysmaží, nezůstal v leču.
  4. 4
    Nakonec do zeleniny rozklepnu vejce, promíchám, stáhnu trochu plamen a za občasného míchání smažím lečo tak dlouho, až mají vejce krémovou konzistenci. Trvá to asi 3 minuty. Navrch leča dám vysmaženou klobásu, posypu pažitkou, Lečo podávám s chlebem.
  1. 1
    Cibuli oloupu a nakrájím nadrobno. Papriky omyju, zbavím semeníků a nakrájím na malé kostky. Pak omyju rajčata, rozpůlím je, vykrájím z nich ‚bubáky‘ a nakrájím je na kostky.
  2. 2
    V kastrolu rozehřeju olej, nechám na něm zpěnit cibulku, přidám rajčata a papriky, osolím, opepřím a opékám tak dlouho, až se vydusí všechna voda. Trvá to asi 10 minut.
  3. 3
    Mezitím si klobásu oloupu, nakrájím na kousky nebo kolečka a nechám ji na pánvi osmahnout. Dělám klobásu zvlášť proto, aby tuk, který se z klobásy vysmaží, nezůstal v leču.
  4. 4
    Nakonec do zeleniny rozklepnu vejce, promíchám, stáhnu trochu plamen a za občasného míchání smažím lečo tak dlouho, až mají vejce krémovou konzistenci. Trvá to asi 3 minuty. Navrch leča dám vysmaženou klobásu, posypu pažitkou, Lečo podávám s chlebem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Někdy dělám lečo bez vajec. S cibulkou ale osmahnu i na plátky nakrájený česnek a nakonec ho posypu natrhanou bazalkou. Je to takové české ratatouille.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2025 do 04.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 05.11.2025 do 11.11.2025

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě dnes

Od 29.10.2025 do 04.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 05.11.2025 do 11.11.2025

Platný ještě dnes

Od 22.10.2025 do 04.11.2025

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.