
Lečo
Lečo je tradiční pokrm, který si zamilujete pro jeho snadnou a rychlou přípravu. Tento recept na lečo kombinuje čerstvé papriky, rajčata a cibuli s vejci a klobásou, což vytváří lahodnou a sytou směs. Ideální volba pro rychlý oběd nebo večeři, když nemáte moc času na vaření, ale chcete si pochutnat na něčem chutném a výživném.

Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Cibule 1 ks
- Paprika červená 6 ks
- Rajče 4 ks
- Vejce 6 ks
- Olej slunečnicový 3 plž
- Sůl
- Pepř
- Chléb
- Pažitka čerstvá
- Klobása čabajka 180 g
- Cibule 1 ks
- Paprika červená 6 ks
- Rajče 4 ks
- Vejce 6 ks
- Olej slunečnicový 3 plž
- Sůl
- Pepř
- Chléb
- Pažitka čerstvá
- Klobása čabajka 180 g
Příprava
- 1Cibuli oloupu a nakrájím nadrobno. Papriky omyju, zbavím semeníků a nakrájím na malé kostky. Pak omyju rajčata, rozpůlím je, vykrájím z nich ‚bubáky‘ a nakrájím je na kostky.
- 2V kastrolu rozehřeju olej, nechám na něm zpěnit cibulku, přidám rajčata a papriky, osolím, opepřím a opékám tak dlouho, až se vydusí všechna voda. Trvá to asi 10 minut.
- 3Mezitím si klobásu oloupu, nakrájím na kousky nebo kolečka a nechám ji na pánvi osmahnout. Dělám klobásu zvlášť proto, aby tuk, který se z klobásy vysmaží, nezůstal v leču.
- 4Nakonec do zeleniny rozklepnu vejce, promíchám, stáhnu trochu plamen a za občasného míchání smažím tak dlouho, až mají vejce krémovou konzistenci. Trvá to asi 3 minuty. Navrch leča dám vysmaženou klobásu, posypu pažitkou a podávám s chlebem.
- 1Cibuli oloupu a nakrájím nadrobno. Papriky omyju, zbavím semeníků a nakrájím na malé kostky. Pak omyju rajčata, rozpůlím je, vykrájím z nich ‚bubáky‘ a nakrájím je na kostky.
- 2V kastrolu rozehřeju olej, nechám na něm zpěnit cibulku, přidám rajčata a papriky, osolím, opepřím a opékám tak dlouho, až se vydusí všechna voda. Trvá to asi 10 minut.
- 3Mezitím si klobásu oloupu, nakrájím na kousky nebo kolečka a nechám ji na pánvi osmahnout. Dělám klobásu zvlášť proto, aby tuk, který se z klobásy vysmaží, nezůstal v leču.
- 4Nakonec do zeleniny rozklepnu vejce, promíchám, stáhnu trochu plamen a za občasného míchání smažím tak dlouho, až mají vejce krémovou konzistenci. Trvá to asi 3 minuty. Navrch leča dám vysmaženou klobásu, posypu pažitkou a podávám s chlebem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Někdy dělám lečo bez vajec. S cibulkou ale osmahnu i na plátky nakrájený česnek a nakonec ho posypu natrhanou bazalkou. Je to takové české ratatouille.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.