×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Husí kaldoun

Další recepty a články

Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí...
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí játra
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Kuřecí jatýrka s kaší
Kuřecí jatýrka s...
Kuřecí jatýrka s kaší
Kuřecí jatýrka s kaší
Zabíjačkový guláš
Zabíjačkový guláš
Zabíjačkový guláš
Zabíjačkový guláš

Husí kaldoun

Co budete potřebovat

1 husí skelet
300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
3 kuličky pepře a nového koření
2 cibule
200 g husích (drůbežích) drobů, lze nahradit husími játry
50 g másla
50 g květáku
½ lžičky celého kmínu
10 g hladké mouky
100 ml smetany
sůl
pepř
muškátový oříšek
pappardelle
hladkolistá petržel

Jak na to?

Husí skelet nebo odřezky dejte spolu s polovinou očištěné a na velké kusy pokrájené kořenové zeleniny, pepřem, novým kořením a 1 přepůlenou oloupanou cibulí do hrnce. Zalijte asi 3 litry vody a pomalu vařte, abyste získali silný husí vývar. Droby uvařte zvlášť do měkka, pak je propláchněte studenou vodou, osušte a pokrájejte. Máslo rozpusťte v hrnci, vsypte na kousky pokrájený květák a kmín a chvíli opékejte. Přidejte zbytek kořenové zeleniny pokrájený na menší kousky a zalijte přes jemný cedník přecezeným husím vývarem. Zahustěte světlou jíškou z másla a mouky a vařte půl hodiny. Zhruba 5 minut před koncem vlijte do polévky smetanu, přidejte pokrájené droby. Polévku dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podávejte s širokými nudlemi, ozdobené petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Husí kaldoun

Polévka Snadné Česká Játra Magazín 11/2013
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

1 husí skelet
300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
3 kuličky pepře a nového koření
2 cibule
200 g husích (drůbežích) drobů, lze nahradit husími játry
50 g másla
50 g květáku
½ lžičky celého kmínu
10 g hladké mouky
100 ml smetany
sůl
pepř
muškátový oříšek
pappardelle
hladkolistá petržel

Jak na to?

Husí skelet nebo odřezky dejte spolu s polovinou očištěné a na velké kusy pokrájené kořenové zeleniny, pepřem, novým kořením a 1 přepůlenou oloupanou cibulí do hrnce. Zalijte asi 3 litry vody a pomalu vařte, abyste získali silný husí vývar. Droby uvařte zvlášť do měkka, pak je propláchněte studenou vodou, osušte a pokrájejte. Máslo rozpusťte v hrnci, vsypte na kousky pokrájený květák a kmín a chvíli opékejte. Přidejte zbytek kořenové zeleniny pokrájený na menší kousky a zalijte přes jemný cedník přecezeným husím vývarem. Zahustěte světlou jíškou z másla a mouky a vařte půl hodiny. Zhruba 5 minut před koncem vlijte do polévky smetanu, přidejte pokrájené droby. Polévku dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podávejte s širokými nudlemi, ozdobené petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí játra
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Kuřecí jatýrka s kaší
Kuřecí jatýrka s kaší
Kuřecí jatýrka s kaší
Kuřecí jatýrka s kaší
Zabíjačkový guláš
Zabíjačkový guláš
Zabíjačkový guláš
Zabíjačkový guláš

Inspirujte se podobnými recepty