×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Husa na pomerančích s kořením pěti vůni

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí...
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché...
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Husa na pomerančích s kořením pěti vůni

Co budete potřebovat

2 pomeranče + 1 pomeranč s kůrou, nakrájený na klínky
lžičky soli + na osolení husy
¼ lžičky pepře
2 lžičku cukru
2 lžičky koření pěti vůní
1 lžíce suchého sherry
1 lžíce sójové omáčky
1 chlazená husa (4 kg)
5 stroužků česneku, nasekaných
3 plátky zázvoru
2 jarní cibulky, nakrájené na 10cm kusy
750 g brambor, nakrájených na klínky
bylinky na brambory podle chuti: tymián, rozmarýn…

Jak na to?

Škrabkou na brambory oloupejte ze 2 pomerančů jemné plátky kůry a smíchejte ji se solí, pepřem, cukrem, kořením pěti vůní, sherry a sójovou omáčkou. Odložte stranou.
Husu položte na záda do velkého pekáče, vyloženého alobalem. Břišní dutinu osolte a vmasírujte do ní nasekaný česnek. Dovnitř vložte zázvor a cibulky spolu s oloupanými pomeranči nakrájenými na čtvrtky. Celou husu pořádně potřete připravenou marinádou a nechte ji alespoň 30 minut odpočívat (můžete ji nechat marinovat i přes noc).
Troubu předehřejte na 230 °C. Husu dejte do trouby a pečte při této teplotě 10 minut. Pak ji snižte na 190 °C a pečte další 2,5–3 hodiny, podle velikosti husy. Husu zhruba každých 30 minut polévejte výpekem z pekáče. Asi po hodině pečení přikryjte prsa volně alobalem a sundejte ho v konečné fázi pečení, aby se hezky dozlatova opekla.
Asi 30 minut před koncem pečení si připravte brambory. Do pekáčku vlijte několik lžic tuku od husy, přidejte brambory, bylinky a pomeranč, osolte, opepřete a promíchejte. Brambory dejte do trouby k huse. Upečenou husu zabalte do alobalu a nechte čtvrt hodiny odpočívat. Mezitím dodělejte brambory – promíchejte je, zvyšte teplotu na 230 °C a hezky je opečte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Husa na pomerančích s kořením pěti vůni

Snadné Pečení Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

2 pomeranče + 1 pomeranč s kůrou, nakrájený na klínky
lžičky soli + na osolení husy
¼ lžičky pepře
2 lžičku cukru
2 lžičky koření pěti vůní
1 lžíce suchého sherry
1 lžíce sójové omáčky
1 chlazená husa (4 kg)
5 stroužků česneku, nasekaných
3 plátky zázvoru
2 jarní cibulky, nakrájené na 10cm kusy
750 g brambor, nakrájených na klínky
bylinky na brambory podle chuti: tymián, rozmarýn…

Jak na to?

Škrabkou na brambory oloupejte ze 2 pomerančů jemné plátky kůry a smíchejte ji se solí, pepřem, cukrem, kořením pěti vůní, sherry a sójovou omáčkou. Odložte stranou.
Husu položte na záda do velkého pekáče, vyloženého alobalem. Břišní dutinu osolte a vmasírujte do ní nasekaný česnek. Dovnitř vložte zázvor a cibulky spolu s oloupanými pomeranči nakrájenými na čtvrtky. Celou husu pořádně potřete připravenou marinádou a nechte ji alespoň 30 minut odpočívat (můžete ji nechat marinovat i přes noc).
Troubu předehřejte na 230 °C. Husu dejte do trouby a pečte při této teplotě 10 minut. Pak ji snižte na 190 °C a pečte další 2,5–3 hodiny, podle velikosti husy. Husu zhruba každých 30 minut polévejte výpekem z pekáče. Asi po hodině pečení přikryjte prsa volně alobalem a sundejte ho v konečné fázi pečení, aby se hezky dozlatova opekla.
Asi 30 minut před koncem pečení si připravte brambory. Do pekáčku vlijte několik lžic tuku od husy, přidejte brambory, bylinky a pomeranč, osolte, opepřete a promíchejte. Brambory dejte do trouby k huse. Upečenou husu zabalte do alobalu a nechte čtvrt hodiny odpočívat. Mezitím dodělejte brambory – promíchejte je, zvyšte teplotu na 230 °C a hezky je opečte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat