×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Husa na pomerančích s kořením pěti vůni

Další recepty a články

Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Husa na pomerančích s kořením pěti vůni

Co budete potřebovat

2 pomeranče + 1 pomeranč s kůrou, nakrájený na klínky
lžičky soli + na osolení husy
¼ lžičky pepře
2 lžičku cukru
2 lžičky koření pěti vůní
1 lžíce suchého sherry
1 lžíce sójové omáčky
1 chlazená husa (4 kg)
5 stroužků česneku, nasekaných
3 plátky zázvoru
2 jarní cibulky, nakrájené na 10cm kusy
750 g brambor, nakrájených na klínky
bylinky na brambory podle chuti: tymián, rozmarýn…

Jak na to?

Škrabkou na brambory oloupejte ze 2 pomerančů jemné plátky kůry a smíchejte ji se solí, pepřem, cukrem, kořením pěti vůní, sherry a sójovou omáčkou. Odložte stranou.
Husu položte na záda do velkého pekáče, vyloženého alobalem. Břišní dutinu osolte a vmasírujte do ní nasekaný česnek. Dovnitř vložte zázvor a cibulky spolu s oloupanými pomeranči nakrájenými na čtvrtky. Celou husu pořádně potřete připravenou marinádou a nechte ji alespoň 30 minut odpočívat (můžete ji nechat marinovat i přes noc).
Troubu předehřejte na 230 °C. Husu dejte do trouby a pečte při této teplotě 10 minut. Pak ji snižte na 190 °C a pečte další 2,5–3 hodiny, podle velikosti husy. Husu zhruba každých 30 minut polévejte výpekem z pekáče. Asi po hodině pečení přikryjte prsa volně alobalem a sundejte ho v konečné fázi pečení, aby se hezky dozlatova opekla.
Asi 30 minut před koncem pečení si připravte brambory. Do pekáčku vlijte několik lžic tuku od husy, přidejte brambory, bylinky a pomeranč, osolte, opepřete a promíchejte. Brambory dejte do trouby k huse. Upečenou husu zabalte do alobalu a nechte čtvrt hodiny odpočívat. Mezitím dodělejte brambory – promíchejte je, zvyšte teplotu na 230 °C a hezky je opečte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Husa na pomerančích s kořením pěti vůni

Snadné Pečení Rozmarýn , Tymián Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 pomeranče + 1 pomeranč s kůrou, nakrájený na klínky
lžičky soli + na osolení husy
¼ lžičky pepře
2 lžičku cukru
2 lžičky koření pěti vůní
1 lžíce suchého sherry
1 lžíce sójové omáčky
1 chlazená husa (4 kg)
5 stroužků česneku, nasekaných
3 plátky zázvoru
2 jarní cibulky, nakrájené na 10cm kusy
750 g brambor, nakrájených na klínky
bylinky na brambory podle chuti: tymián, rozmarýn…

Jak na to?

Škrabkou na brambory oloupejte ze 2 pomerančů jemné plátky kůry a smíchejte ji se solí, pepřem, cukrem, kořením pěti vůní, sherry a sójovou omáčkou. Odložte stranou.
Husu položte na záda do velkého pekáče, vyloženého alobalem. Břišní dutinu osolte a vmasírujte do ní nasekaný česnek. Dovnitř vložte zázvor a cibulky spolu s oloupanými pomeranči nakrájenými na čtvrtky. Celou husu pořádně potřete připravenou marinádou a nechte ji alespoň 30 minut odpočívat (můžete ji nechat marinovat i přes noc).
Troubu předehřejte na 230 °C. Husu dejte do trouby a pečte při této teplotě 10 minut. Pak ji snižte na 190 °C a pečte další 2,5–3 hodiny, podle velikosti husy. Husu zhruba každých 30 minut polévejte výpekem z pekáče. Asi po hodině pečení přikryjte prsa volně alobalem a sundejte ho v konečné fázi pečení, aby se hezky dozlatova opekla.
Asi 30 minut před koncem pečení si připravte brambory. Do pekáčku vlijte několik lžic tuku od husy, přidejte brambory, bylinky a pomeranč, osolte, opepřete a promíchejte. Brambory dejte do trouby k huse. Upečenou husu zabalte do alobalu a nechte čtvrt hodiny odpočívat. Mezitím dodělejte brambory – promíchejte je, zvyšte teplotu na 230 °C a hezky je opečte.

Další recepty a články

Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019