
Pečená treska se zeleninou

Snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Treska tmavá 800 g
- Voda 4 plž
- Sojová omáčka 4 plž
- Cukr krupicový 2 plž
- Škrob kukuřičný 2 plž
- Olej sezamový 2 člž
- Česnek 2 strouž.
- Bílý pepř
- Brambory gurmánské 400 g
- Sůl
- Květák 250 g
- Pepř
- Cibulka jarní 2 ks
- Olej olivový 4 plž
- Chilli vločky 1 člž
- Tymián čerstvý 1 snít.
- Brokolice Albertova tržnice 300 g
- Treska tmavá 800 g
- Voda 4 plž
- Sojová omáčka 4 plž
- Cukr krupicový 2 plž
- Škrob kukuřičný 2 plž
- Olej sezamový 2 člž
- Česnek 2 strouž.
- Bílý pepř
- Brambory gurmánské 400 g
- Sůl
- Květák 250 g
- Pepř
- Cibulka jarní 2 ks
- Olej olivový 4 plž
- Chilli vločky 1 člž
Příprava
- 1Tresku omyjte, důkladně osušte papírovou utěrkou, nakrájejte na menší kousky a obalte ve 2 lžících kukuřičného škrobu.
- 2V misce smíchejte metličkou 4 lžíce sójové omáčky se 4 lžícemi vody, 2 lžícemi cukru, 2 lžičkami sezamového oleje, 2 oloupanými a prolisovanými stroužky česneku a špetkou bílého pepře. Míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Omyjte 300 g brokolice a 250 g květáku a rozdělte je na menší růžičky. Důkladně omyjte 400 g brambor a rozkrojte je napůl. Zeleninu vyskládejte na plech s pečicím papírem, zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete.
- 3Na plech vyskládejte obalené kousky tresky a zakápněte je polovinou připravené omáčky. Pečte v troubě na 180 ºC přibližně 20 minut, dokud treska nezezlátne a zelenina nezměkne.
- 4Pečenou tresku a zeleninu přendejte na talíře, zakápněte zbylou omáčkou a ozdobte pokrájenou jarní cibulkou, chilli vločkami a snítkou omytého čerstvého tymiánu.
- 1Tresku omyjte, důkladně osušte papírovou utěrkou, nakrájejte na menší kousky a obalte ve 2 lžících kukuřičného škrobu.
- 2V misce smíchejte metličkou 4 lžíce sójové omáčky se 4 lžícemi vody, 2 lžícemi cukru, 2 lžičkami sezamového oleje, 2 oloupanými a prolisovanými stroužky česneku a špetkou bílého pepře. Míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Omyjte 300 g brokolice a 250 g květáku a rozdělte je na menší růžičky. Důkladně omyjte 400 g brambor a rozkrojte je napůl. Zeleninu vyskládejte na plech s pečicím papírem, zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete.
- 3Na plech vyskládejte obalené kousky tresky a zakápněte je polovinou připravené omáčky. Pečte v troubě na 180 ºC přibližně 20 minut, dokud treska nezezlátne a zelenina nezměkne.
- 4Pečenou tresku a zeleninu přendejte na talíře, zakápněte zbylou omáčkou a ozdobte pokrájenou jarní cibulkou, chilli vločkami a snítkou omytého čerstvého tymiánu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.