Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená treska se zeleninou
Albert logoAlbert logo
  • Pečená treska se zeleninou

Pečená treska se zeleninou

Pečená treska se zeleninou
Snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Treska tmavá 800 g
  • Voda 4 plž
  • Sojová omáčka 4 plž
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Škrob kukuřičný 2 plž
  • Olej sezamový 2 člž
  • Česnek 2 strouž.
  • Bílý pepř
  • Brambory gurmánské 400 g
  • Sůl
  • Květák 250 g
  • Pepř
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Chilli vločky 1 člž
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Brokolice Albertova tržnice 300 g
  • Treska tmavá 800 g
  • Voda 4 plž
  • Sojová omáčka 4 plž
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Škrob kukuřičný 2 plž
  • Olej sezamový 2 člž
  • Česnek 2 strouž.
  • Bílý pepř
  • Brambory gurmánské 400 g
  • Sůl
  • Květák 250 g
  • Pepř
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Chilli vločky 1 člž

Příprava

1
Tresku omyjte, důkladně osušte papírovou utěrkou, nakrájejte na menší kousky a obalte ve 2 lžících kukuřičného škrobu.
2
V misce smíchejte metličkou 4 lžíce sójové omáčky se 4 lžícemi vody, 2 lžícemi cukru, 2 lžičkami sezamového oleje, 2 oloupanými a prolisovanými stroužky česneku a špetkou bílého pepře. Míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Omyjte 300 g brokolice a 250 g květáku a rozdělte je na menší růžičky. Důkladně omyjte 400 g brambor a rozkrojte je napůl. Zeleninu vyskládejte na plech s pečicím papírem, zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete.
3
Na plech vyskládejte obalené kousky tresky a zakápněte je polovinou připravené omáčky. Pečte v troubě na 180 ºC přibližně 20 minut, dokud treska nezezlátne a zelenina nezměkne.
4
Pečenou tresku a zeleninu přendejte na talíře, zakápněte zbylou omáčkou a ozdobte pokrájenou jarní cibulkou, chilli vločkami a snítkou omytého čerstvého tymiánu.
1
Tresku omyjte, důkladně osušte papírovou utěrkou, nakrájejte na menší kousky a obalte ve 2 lžících kukuřičného škrobu.
2
V misce smíchejte metličkou 4 lžíce sójové omáčky se 4 lžícemi vody, 2 lžícemi cukru, 2 lžičkami sezamového oleje, 2 oloupanými a prolisovanými stroužky česneku a špetkou bílého pepře. Míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Omyjte 300 g brokolice a 250 g květáku a rozdělte je na menší růžičky. Důkladně omyjte 400 g brambor a rozkrojte je napůl. Zeleninu vyskládejte na plech s pečicím papírem, zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete.
3
Na plech vyskládejte obalené kousky tresky a zakápněte je polovinou připravené omáčky. Pečte v troubě na 180 ºC přibližně 20 minut, dokud treska nezezlátne a zelenina nezměkne.
4
Pečenou tresku a zeleninu přendejte na talíře, zakápněte zbylou omáčkou a ozdobte pokrájenou jarní cibulkou, chilli vločkami a snítkou omytého čerstvého tymiánu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 05.02.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 5 dní

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 5 dní

Od 05.02.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 5 dní

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 5 dní

Od 29.01.2025 do 11.02.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.