×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hummus s kapustou a pečeným česnekem
45 minut , Předkrm , Snadné , Orientální , Vegetariánské , Něco lehkého , Pečení ,

Hummus s kapustou a pečeným česnekem

Co budu potřebovat

7 stroužků česneku, neoloupaných
100 g hlávkové kapusty
400g konzerva cizrny, slitá
1 lžička citronové šťávy
3 lžíce sezamové pasty tahini
sůl
olivový olej, špalíky syrové zeleniny,
topinky nebo slané krekry k podávání

Jak na to?

Už jste vyzkoušeli orientální pochoutku s názvem hummus?

1) Předehřejte troubu na 200 °C.

2) Stroužky česneku zabalte do alobalu a pečte je 20 minut.

3) Mezitím prolijte listy kapusty vařící vodou, nechte vychladnout, a pak je nasekejte nadrobno.

4) Pečený česnek oloupejte. Kapustu, česnek i ostatní suroviny dejte do mixéru, přidejte 3 lžíce vody a rozmixujte na hladkou hmotu.

5) Směs přendejte do servírovací misky, pokapejte olivovým olejem.

Tip do kuchyně

 

Podávejte se špalíky zeleniny, topinkami nebo krekry.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Vegetariánské maki sushi

    Chuťovky 30 minut
  • Bylinkový bulgur se špenátem

    Vegetariánské 30 minut
  • Bhaji - smažená cibule v těstíčku

    Chuťovky 15 minut