×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hummus s karamelizovanou cibulí

Další recepty a články

Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné...
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se...
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna

Hummus s karamelizovanou cibulí

Co budete potřebovat

NA KARAMELIZOVANOU CIBULI
1 a ½ lžíce olivového oleje
4 cibule, nakrájené na kolečka
2 lžíce hnědého cukru
1 a ½ lžíce balsamicového octa
NA HUMMUS
400 g konzervované cizrny, propláchnuté a okapané
1 lžíce tahini pasty
1 stroužek česneku, rozdrcený
2 lžíce citronové šťávy
vločky mořské soli
80 ml olivového oleje
k podávání olivový olej a opečený arabský chléb

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte ji 8 minut, až zesklovatí. Přidejte cukr a ocet a nechte 1–2 minuty karamelizovat. Dejte stranou a nechte vychladnout.
Cizrnu, tahini pastu, česnek, citronovou šťávu, sůl a olivový olej zpracujte dohladka v mixéru. Podávejte ozdobené karamelizovanou cibulí, pokapané olivovým olejem a s opečeným arabským chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hummus s karamelizovanou cibulí

Dezert Velmi snadné Silvestr 2016 Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (6)

Co budete potřebovat

NA KARAMELIZOVANOU CIBULI
1 a ½ lžíce olivového oleje
4 cibule, nakrájené na kolečka
2 lžíce hnědého cukru
1 a ½ lžíce balsamicového octa
NA HUMMUS
400 g konzervované cizrny, propláchnuté a okapané
1 lžíce tahini pasty
1 stroužek česneku, rozdrcený
2 lžíce citronové šťávy
vločky mořské soli
80 ml olivového oleje
k podávání olivový olej a opečený arabský chléb

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte ji 8 minut, až zesklovatí. Přidejte cukr a ocet a nechte 1–2 minuty karamelizovat. Dejte stranou a nechte vychladnout.
Cizrnu, tahini pastu, česnek, citronovou šťávu, sůl a olivový olej zpracujte dohladka v mixéru. Podávejte ozdobené karamelizovanou cibulí, pokapané olivovým olejem a s opečeným arabským chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna

Inspirujte se podobnými recepty