×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hummus s karamelizovanou cibulí

Další recepty a články

Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné...
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se...
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna

Hummus s karamelizovanou cibulí

Co budete potřebovat

NA KARAMELIZOVANOU CIBULI
1 a ½ lžíce olivového oleje
4 cibule, nakrájené na kolečka
2 lžíce hnědého cukru
1 a ½ lžíce balsamicového octa
NA HUMMUS
400 g konzervované cizrny, propláchnuté a okapané
1 lžíce tahini pasty
1 stroužek česneku, rozdrcený
2 lžíce citronové šťávy
vločky mořské soli
80 ml olivového oleje
k podávání olivový olej a opečený arabský chléb

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte ji 8 minut, až zesklovatí. Přidejte cukr a ocet a nechte 1–2 minuty karamelizovat. Dejte stranou a nechte vychladnout.
Cizrnu, tahini pastu, česnek, citronovou šťávu, sůl a olivový olej zpracujte dohladka v mixéru. Podávejte ozdobené karamelizovanou cibulí, pokapané olivovým olejem a s opečeným arabským chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hummus s karamelizovanou cibulí

Dezert Velmi snadné Silvestr 2016 Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (6)

Co budete potřebovat

NA KARAMELIZOVANOU CIBULI
1 a ½ lžíce olivového oleje
4 cibule, nakrájené na kolečka
2 lžíce hnědého cukru
1 a ½ lžíce balsamicového octa
NA HUMMUS
400 g konzervované cizrny, propláchnuté a okapané
1 lžíce tahini pasty
1 stroužek česneku, rozdrcený
2 lžíce citronové šťávy
vločky mořské soli
80 ml olivového oleje
k podávání olivový olej a opečený arabský chléb

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte ji 8 minut, až zesklovatí. Přidejte cukr a ocet a nechte 1–2 minuty karamelizovat. Dejte stranou a nechte vychladnout.
Cizrnu, tahini pastu, česnek, citronovou šťávu, sůl a olivový olej zpracujte dohladka v mixéru. Podávejte ozdobené karamelizovanou cibulí, pokapané olivovým olejem a s opečeným arabským chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna

Inspirujte se podobnými recepty