Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTelecí řízky v housce
Albert logoAlbert logo
  • Telecí řízky v housce

Telecí řízky v housce

Telecí řízky v housce
Náročné
46-60 minut
0/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Vejce 2 ks
  • Telecí medailonky 4 ks
  • Mléko 2 plž
  • Strouhanka 60 g
  • Rajče 4 ks
  • Parmazán 60 g
  • Bazalka čerstvá
  • Cibule 1/4 ks
  • Petrželová nať 50 g
  • Olej olivový 3,5 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Pepř
  • Bochánky 4 ks
  • Sůl
  • Gouda plátky 4 plát.
  • Rukola
  • Vejce 2 ks
  • Telecí medailonky 4 ks
  • Mléko 2 plž
  • Strouhanka 60 g
  • Rajče 4 ks
  • Parmazán 60 g
  • Bazalka čerstvá
  • Cibule 1/4 ks
  • Petrželová nať 50 g
  • Olej olivový 3,5 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Pepř
  • Bochánky 4 ks
  • Sůl

Příprava

1
Řízky lehce naklepejte a pak je z obou stran osolte a opepřete. Připravte si dvojobal: vejce rozšlehejte s mlékem, strouhanku promíchejte s parmazánem. Maso protáhněte vaječnou směsí a pak ho pečlivě obalte strouhankou s parmazánem.
2
Přísady na rajčatovou salsu smíchejte v misce. Zakryjte ji talířem a nechte chutě propojit 30 minut v chladničce.
3
Ve vařící vodě spařte na 10 sekund petrželovou nať a vzápětí ji ponořte na 10 sekund do ledové vody, aby zůstala krásně zelená. Vyndejte z vody, z natě vymačkejte přebytečnou tekutinu a jemně nasekejte. Česnek, žloutek a olej vložte do nádoby tyčového mixéru. Mixér dejte až na dno, zapněte jej a pomalu s ním vyjíždějte nahoru. Trvá to pouze pár sekund a vznikne hustá majonéza. Pak do mixéru přidejte i petrželku a ještě pár sekund mixujte. Podle chuti osolte a opepřete. Řízky smažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Z pánve je přesuňte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný olej.
4
Bochánky rozřízněte a začněte vrstvit: na spodní díl rozříznutého bochánku dejte vrstvu omyté a osušené rukoly, na ni 2 lžíce rajčatové salsy, telecí řízek a plátek sýra gouda. Nakonec pokapejte petrželovou majonézou. Přiklopte druhou půlkou bochánku a podávejte.
1
Řízky lehce naklepejte a pak je z obou stran osolte a opepřete. Připravte si dvojobal: vejce rozšlehejte s mlékem, strouhanku promíchejte s parmazánem. Maso protáhněte vaječnou směsí a pak ho pečlivě obalte strouhankou s parmazánem.
2
Přísady na rajčatovou salsu smíchejte v misce. Zakryjte ji talířem a nechte chutě propojit 30 minut v chladničce.
3
Ve vařící vodě spařte na 10 sekund petrželovou nať a vzápětí ji ponořte na 10 sekund do ledové vody, aby zůstala krásně zelená. Vyndejte z vody, z natě vymačkejte přebytečnou tekutinu a jemně nasekejte. Česnek, žloutek a olej vložte do nádoby tyčového mixéru. Mixér dejte až na dno, zapněte jej a pomalu s ním vyjíždějte nahoru. Trvá to pouze pár sekund a vznikne hustá majonéza. Pak do mixéru přidejte i petrželku a ještě pár sekund mixujte. Podle chuti osolte a opepřete. Řízky smažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Z pánve je přesuňte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný olej.
4
Bochánky rozřízněte a začněte vrstvit: na spodní díl rozříznutého bochánku dejte vrstvu omyté a osušené rukoly, na ni 2 lžíce rajčatové salsy, telecí řízek a plátek sýra gouda. Nakonec pokapejte petrželovou majonézou. Přiklopte druhou půlkou bochánku a podávejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.