×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hruškové čatní

Další recepty a články

Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou

Hruškové čatní

Co budete potřebovat

1 kg pevných hrušek, oloupaných, bez jádřince a nakrájených na kostky
700 g cibule, oloupané a nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku, drcené
120 g sušených brusinek
430 g hnědého cukru
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
½ lžičky kajenského pepře
½ lžičky mleté skořice
1 a ½ lžičky soli
500 ml jablečného octa
100 ml rajského protlaku
sýr s modrou plísní k podávání

Jak na to?

Hrušky a cibuli vložte do velkého hrnce a nechte je na středním plamenu 5 minut probublávat. Pak přidejte ostatní suroviny a přiveďte k varu. Plamen opět snižte a nechte za občasného míchání nezakryté vařit 50 minut. Čatní naplňte do horkých sterilizovaných skleniček, uzavřete a na 15 minut obraťte dnem vzhůru. Podávejte k sýrům, např. s modrou plísní.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškové čatní

Příloha Snadné Magazín 11/2016
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

1 kg pevných hrušek, oloupaných, bez jádřince a nakrájených na kostky
700 g cibule, oloupané a nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku, drcené
120 g sušených brusinek
430 g hnědého cukru
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
½ lžičky kajenského pepře
½ lžičky mleté skořice
1 a ½ lžičky soli
500 ml jablečného octa
100 ml rajského protlaku
sýr s modrou plísní k podávání

Jak na to?

Hrušky a cibuli vložte do velkého hrnce a nechte je na středním plamenu 5 minut probublávat. Pak přidejte ostatní suroviny a přiveďte k varu. Plamen opět snižte a nechte za občasného míchání nezakryté vařit 50 minut. Čatní naplňte do horkých sterilizovaných skleniček, uzavřete a na 15 minut obraťte dnem vzhůru. Podávejte k sýrům, např. s modrou plísní.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou

Inspirujte se podobnými recepty