Hruškové čatní
Ingredience
1 kg | pevných hrušek, oloupaných, bez jádřince a nakrájených na kostky |
700 g | cibule, oloupané a nakrájené na kostičky |
2 | stroužky česneku, drcené |
120 g | sušených brusinek |
430 g | hnědého cukru |
1 | lžička mletého kmínu |
1 | lžička mletého koriandru |
½ | lžičky kajenského pepře |
½ | lžičky mleté skořice |
1 | a ½ lžičky soli |
500 ml | jablečného octa |
100 ml | rajského protlaku |
sýr s modrou plísní k podávání |
Postup přípravy
Hrušky a cibuli vložte do velkého hrnce a nechte je na středním plamenu 5 minut probublávat. Pak přidejte ostatní suroviny a přiveďte k varu. Plamen opět snižte a nechte za občasného míchání nezakryté vařit 50 minut. Čatní naplňte do horkých sterilizovaných skleniček, uzavřete a na 15 minut obraťte dnem vzhůru. Podávejte k sýrům, např. s modrou plísní.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY