×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hruškové čatní

Další recepty a články

Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky...
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Hruškové čatní

Co budete potřebovat

1 kg pevných hrušek, oloupaných, bez jádřince a nakrájených na kostky
700 g cibule, oloupané a nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku, drcené
120 g sušených brusinek
430 g hnědého cukru
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
½ lžičky kajenského pepře
½ lžičky mleté skořice
1 a ½ lžičky soli
500 ml jablečného octa
100 ml rajského protlaku
sýr s modrou plísní k podávání

Jak na to?

Hrušky a cibuli vložte do velkého hrnce a nechte je na středním plamenu 5 minut probublávat. Pak přidejte ostatní suroviny a přiveďte k varu. Plamen opět snižte a nechte za občasného míchání nezakryté vařit 50 minut. Čatní naplňte do horkých sterilizovaných skleniček, uzavřete a na 15 minut obraťte dnem vzhůru. Podávejte k sýrům, např. s modrou plísní.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškové čatní

Příloha Snadné Magazín 11/2016 Počet porcí: na 6 skleniček, 250 ml
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

1 kg pevných hrušek, oloupaných, bez jádřince a nakrájených na kostky
700 g cibule, oloupané a nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku, drcené
120 g sušených brusinek
430 g hnědého cukru
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
½ lžičky kajenského pepře
½ lžičky mleté skořice
1 a ½ lžičky soli
500 ml jablečného octa
100 ml rajského protlaku
sýr s modrou plísní k podávání

Jak na to?

Hrušky a cibuli vložte do velkého hrnce a nechte je na středním plamenu 5 minut probublávat. Pak přidejte ostatní suroviny a přiveďte k varu. Plamen opět snižte a nechte za občasného míchání nezakryté vařit 50 minut. Čatní naplňte do horkých sterilizovaných skleniček, uzavřete a na 15 minut obraťte dnem vzhůru. Podávejte k sýrům, např. s modrou plísní.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty