×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hruškové čatní

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Hruškové čatní

Co budete potřebovat

1 kg pevných hrušek, oloupaných, bez jádřince a nakrájených na kostky
700 g cibule, oloupané a nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku, drcené
120 g sušených brusinek
430 g hnědého cukru
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
½ lžičky kajenského pepře
½ lžičky mleté skořice
1 a ½ lžičky soli
500 ml jablečného octa
100 ml rajského protlaku
sýr s modrou plísní k podávání

Jak na to?

Hrušky a cibuli vložte do velkého hrnce a nechte je na středním plamenu 5 minut probublávat. Pak přidejte ostatní suroviny a přiveďte k varu. Plamen opět snižte a nechte za občasného míchání nezakryté vařit 50 minut. Čatní naplňte do horkých sterilizovaných skleniček, uzavřete a na 15 minut obraťte dnem vzhůru. Podávejte k sýrům, např. s modrou plísní.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškové čatní

Příloha Snadné Magazín 11/2016 Počet porcí: na 6 skleniček, 250 ml
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

1 kg pevných hrušek, oloupaných, bez jádřince a nakrájených na kostky
700 g cibule, oloupané a nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku, drcené
120 g sušených brusinek
430 g hnědého cukru
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
½ lžičky kajenského pepře
½ lžičky mleté skořice
1 a ½ lžičky soli
500 ml jablečného octa
100 ml rajského protlaku
sýr s modrou plísní k podávání

Jak na to?

Hrušky a cibuli vložte do velkého hrnce a nechte je na středním plamenu 5 minut probublávat. Pak přidejte ostatní suroviny a přiveďte k varu. Plamen opět snižte a nechte za občasného míchání nezakryté vařit 50 minut. Čatní naplňte do horkých sterilizovaných skleniček, uzavřete a na 15 minut obraťte dnem vzhůru. Podávejte k sýrům, např. s modrou plísní.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty