
Kuřecí špízy chimichuri

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Americká
Párty
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Kuřecí prsní řízky 4 ks
- Citron 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Sůl 1 člž
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Oregano čerstvé 1 plž
- Pepř kajenský 1 člž
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Vinný červený ocet 3 plž
- Olej olivový 3 plž
- Kuřecí prsní řízky 4 ks
- Citron 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Sůl 1 člž
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Oregano čerstvé 1 plž
- Pepř kajenský 1 člž
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Vinný červený ocet 3 plž
- Olej olivový 3 plž
Příprava
- 1Máte rádi špízy, ale chtěli byste zkusit něco nového? Ugrilujte si kuřecí špízy chimichuri.
- 2NEJPRVE SI PŘIPRAVTE OMÁČKU CHIMICHURRI:
- 3Nasekaný česnek dejte do hmoždíře, zasypte solí a roztlučte a rozmělněte do pasty.
- 4Přidejte bylinky, poté i pepř, papriku a olivový olej. Rozmíchejte a nakonec přidejte ocet.
- 5POKRAČUJTE DÁLE:
- 6Špejle nebo dřevěné špízové jehly namočte do vody.
- 7Každý kuřecí řízek pokrájejte na zhruba 6 kousků a dejte do keramické mísy.
- 8Zalijte marinádou chimichurri a všechny kousky masa v ní obalte. Přiklopte a dejte na 1 až 3 hodiny do lednice.
- 9Zhruba půlhodinu před grilováním maso vyjměte z lednice a po 3 až 4 kusech napíchejte na špejle.
- 10Za stálého otáčení a potírání zbylou marinádou (z mísy) grilujte zhruba dvanáct minut pěkně dozlatova.
- 11Podávejte pokapané citronovou šťávou.
- 1Máte rádi špízy, ale chtěli byste zkusit něco nového? Ugrilujte si kuřecí špízy chimichuri.
- 2NEJPRVE SI PŘIPRAVTE OMÁČKU CHIMICHURRI:
- 3Nasekaný česnek dejte do hmoždíře, zasypte solí a roztlučte a rozmělněte do pasty.
- 4Přidejte bylinky, poté i pepř, papriku a olivový olej. Rozmíchejte a nakonec přidejte ocet.
- 5POKRAČUJTE DÁLE:
- 6Špejle nebo dřevěné špízové jehly namočte do vody.
- 7Každý kuřecí řízek pokrájejte na zhruba 6 kousků a dejte do keramické mísy.
- 8Zalijte marinádou chimichurri a všechny kousky masa v ní obalte. Přiklopte a dejte na 1 až 3 hodiny do lednice.
- 9Zhruba půlhodinu před grilováním maso vyjměte z lednice a po 3 až 4 kusech napíchejte na špejle.
- 10Za stálého otáčení a potírání zbylou marinádou (z mísy) grilujte zhruba dvanáct minut pěkně dozlatova.
- 11Podávejte pokapané citronovou šťávou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.