
Hráškové rizoto s pórkem a parmazánem
Postup přípravy
1. V hrnci ve vroucí vodě rozmíchejte rozdrobený bujón a dejte stranou.
2. Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej, vsypte nadrobno nakrájený pórek a orestujte. Přisypte propláchnutou rýži a zprudka opékejte. Zalijte polovinou připraveného vývaru, aby byla rýže ponořená. Osolte, opepřete a na mírném ohni nechte postupně odpařovat.
3. Přisypte hrášek a znovu podlijte 1⁄3 zbylého vývaru. Nechte odpařit. Postup opakujte s druhou třetinou. Vsypte 20 g nastrouhaného parmazánu, promíchejte, podlijte poslední třetinou vývaru a vařte do změknutí.
4. Nakonec nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu, zakápněte citronovou šťávou a ozdobte zbylým parmazánem a nasekanou pažitkou.
Pomohl vám recept?
9hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod