Hráškové rizoto s pórkem a parmazánem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V hrnci ve vroucí vodě rozmíchejte rozdrobený bujón a dejte stranou.
2. Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej, vsypte nadrobno nakrájený pórek a orestujte. Přisypte propláchnutou rýži a zprudka opékejte. Zalijte polovinou připraveného vývaru, aby byla rýže ponořená. Osolte, opepřete a na mírném ohni nechte postupně odpařovat.
3. Přisypte hrášek a znovu podlijte 1⁄3 zbylého vývaru. Nechte odpařit. Postup opakujte s druhou třetinou. Vsypte 20 g nastrouhaného parmazánu, promíchejte, podlijte poslední třetinou vývaru a vařte do změknutí.
4. Nakonec nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu, zakápněte citronovou šťávou a ozdobte zbylým parmazánem a nasekanou pažitkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Hráškové rizoto s pórkem a parmazánem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V hrnci ve vroucí vodě rozmíchejte rozdrobený bujón a dejte stranou.
2. Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej, vsypte nadrobno nakrájený pórek a orestujte. Přisypte propláchnutou rýži a zprudka opékejte. Zalijte polovinou připraveného vývaru, aby byla rýže ponořená. Osolte, opepřete a na mírném ohni nechte postupně odpařovat.
3. Přisypte hrášek a znovu podlijte 1⁄3 zbylého vývaru. Nechte odpařit. Postup opakujte s druhou třetinou. Vsypte 20 g nastrouhaného parmazánu, promíchejte, podlijte poslední třetinou vývaru a vařte do změknutí.
4. Nakonec nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu, zakápněte citronovou šťávou a ozdobte zbylým parmazánem a nasekanou pažitkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio