Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Hráškové rizoto s pórkem a parmazánem

Další recepty a články

Pečený losos na hrášku a...
Pečený losos na...
Pečený losos na hrášku a...
Pečený losos na hrášku a...
Špenátové mušle s mletým masem
Špenátové mušle s...
Špenátové mušle s mletým masem
Špenátové mušle s mletým masem
Hráškový falafel s...
Hráškový falafel s...
Hráškový falafel s...
Hráškový falafel s...
Sázená vejce s pečenými...
Sázená vejce s...
Sázená vejce s pečenými...
Sázená vejce s pečenými...

Hráškové rizoto s pórkem a parmazánem

Co budete potřebovat

1 l vody
1 kostka kuřecího bujónu NP Bio
20 ml olivového oleje
1 pórek
200 g kulatozrnné rýže
sůl
pepř
200 g mraženého hrášku
40 g parmazánu
1 bio citron
hrst čerstvé pažitky

Jak na to?

1. V hrnci ve vroucí vodě rozmíchejte rozdrobený bujón a dejte stranou.

2. Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej, vsypte nadrobno nakrájený pórek a orestujte. Přisypte propláchnutou rýži a zprudka opékejte. Zalijte polovinou připraveného vývaru, aby byla rýže ponořená. Osolte, opepřete a na mírném ohni nechte postupně odpařovat.

3. Přisypte hrášek a znovu podlijte 1⁄3 zbylého vývaru. Nechte odpařit. Postup opakujte s druhou třetinou. Vsypte 20 g nastrouhaného parmazánu, promíchejte, podlijte poslední třetinou vývaru a vařte do změknutí.

4. Nakonec nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu, zakápněte citronovou šťávou a ozdobte zbylým parmazánem a nasekanou pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hráškové rizoto s pórkem a parmazánem

Hlavní chod Velmi snadné Rychlá večeře Bezlepkové Magazín 21_04 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 l vody
1 kostka kuřecího bujónu NP Bio
20 ml olivového oleje
1 pórek
200 g kulatozrnné rýže
sůl
pepř
200 g mraženého hrášku
40 g parmazánu
1 bio citron
hrst čerstvé pažitky

Jak na to?

1. V hrnci ve vroucí vodě rozmíchejte rozdrobený bujón a dejte stranou.

2. Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej, vsypte nadrobno nakrájený pórek a orestujte. Přisypte propláchnutou rýži a zprudka opékejte. Zalijte polovinou připraveného vývaru, aby byla rýže ponořená. Osolte, opepřete a na mírném ohni nechte postupně odpařovat.

3. Přisypte hrášek a znovu podlijte 1⁄3 zbylého vývaru. Nechte odpařit. Postup opakujte s druhou třetinou. Vsypte 20 g nastrouhaného parmazánu, promíchejte, podlijte poslední třetinou vývaru a vařte do změknutí.

4. Nakonec nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu, zakápněte citronovou šťávou a ozdobte zbylým parmazánem a nasekanou pažitkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Pečený losos na hrášku a...
Pečený losos na hrášku a...
Pečený losos na hrášku a...
Pečený losos na hrášku a...
Špenátové mušle s mletým masem
Špenátové mušle s mletým masem
Špenátové mušle s mletým masem
Špenátové mušle s mletým masem
Hráškový falafel s...
Hráškový falafel s...
Hráškový falafel s...
Hráškový falafel s...
Sázená vejce s pečenými...
Sázená vejce s pečenými...
Sázená vejce s pečenými...
Sázená vejce s pečenými...

Inspirujte se podobnými recepty