Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 l vody
1 kostka kuřecího bujónu NP Bio
20 ml olivového oleje
1 pórek
200 g kulatozrnné rýže
sůl
pepř
200 g mraženého hrášku
40 g parmazánu
1 bio citron
hrst čerstvé pažitky

Postup přípravy

1. V hrnci ve vroucí vodě rozmíchejte rozdrobený bujón a dejte stranou.

2. Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej, vsypte nadrobno nakrájený pórek a orestujte. Přisypte propláchnutou rýži a zprudka opékejte. Zalijte polovinou připraveného vývaru, aby byla rýže ponořená. Osolte, opepřete a na mírném ohni nechte postupně odpařovat.

3. Přisypte hrášek a znovu podlijte 1⁄3 zbylého vývaru. Nechte odpařit. Postup opakujte s druhou třetinou. Vsypte 20 g nastrouhaného parmazánu, promíchejte, podlijte poslední třetinou vývaru a vařte do změknutí.

4. Nakonec nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu, zakápněte citronovou šťávou a ozdobte zbylým parmazánem a nasekanou pažitkou.

Pomohl vám recept?
9hodnocení3

Další videorecepty