Hráškové rizoto s pórkem a parmazánem
Ingredience
1 l | vody |
1 | kostka kuřecího bujónu NP Bio |
20 ml | olivového oleje |
1 | pórek |
200 g | kulatozrnné rýže |
sůl | |
pepř | |
200 g | mraženého hrášku |
40 g | parmazánu |
1 | bio citron |
hrst čerstvé pažitky |
Postup přípravy
1. V hrnci ve vroucí vodě rozmíchejte rozdrobený bujón a dejte stranou.
2. Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej, vsypte nadrobno nakrájený pórek a orestujte. Přisypte propláchnutou rýži a zprudka opékejte. Zalijte polovinou připraveného vývaru, aby byla rýže ponořená. Osolte, opepřete a na mírném ohni nechte postupně odpařovat.
3. Přisypte hrášek a znovu podlijte 1⁄3 zbylého vývaru. Nechte odpařit. Postup opakujte s druhou třetinou. Vsypte 20 g nastrouhaného parmazánu, promíchejte, podlijte poslední třetinou vývaru a vařte do změknutí.
4. Nakonec nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu, zakápněte citronovou šťávou a ozdobte zbylým parmazánem a nasekanou pažitkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY