Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Hrachová polévka s krutóny

Inspirujte se podobnými recepty

Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se...
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou
Podkrkonošský hubník nasladko
Podkrkonošský hubník...
Podkrkonošský hubník nasladko
Podkrkonošský hubník nasladko
Bramborové trubičky se sýrovou...
Bramborové trubičky...
Bramborové trubičky se sýrovou...
Bramborové trubičky se sýrovou...
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno

Hrachová polévka s krutóny

Co budete potřebovat

2,5 litru kuřecího vývaru
4 mrkve, podélně rozpůlené
2 střední cibule, rozpůlené
450 g sušeného zeleného hrachu, propláchnutého a přes noc namočeného
700 g uzených žeber
2 řapíky celeru, nakrájené
4 jarní cibulky, pokrájené
2 snítky petrželky, nasekané
¼ lžičky sušeného rozmarýnu
½ lžičky drceného pepře
1 bobkový list
sůl
Na krutony
bageta
1–2 stroužky česneku
150 g goudy (strouhané nebo v plátcích)

Jak na to?

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar s mrkvemi a cibulí. Přidejte slitý a propláchnutý hrách a uzená žebra. Přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen a povařte 45 minut. Vylovte mrkve, už je nebudete potřebovat.
Přidejte řapíkatý celer, jarní cibulku, petrželku, rozmarýn, pepř a bobkový list. Promíchejte a velmi mírně vařte 2 hodiny. Maso oberte z kostí, nakrájejte a vraťte zpátky do polévky. Polévku podle chuti dosolte nebo nařeďte vodou.
Před podáváním připravte sýrové krutony. Rozpalte gril v troubě. Bagetu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a z obou stran je pod grilem nebo v toustovači opečte. Pak je potřete česnekem a posypte sýrem nebo poklaďte plátky. Vložte pod gril a počkejte, až se sýr roztaví. Ihned podávejte k polévce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrachová polévka s krutóny

Polévka Snadné Vánoce Vaření Rozmarýn , Petržel kadeřavá Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 3 (6)

Co budete potřebovat

2,5 litru kuřecího vývaru
4 mrkve, podélně rozpůlené
2 střední cibule, rozpůlené
450 g sušeného zeleného hrachu, propláchnutého a přes noc namočeného
700 g uzených žeber
2 řapíky celeru, nakrájené
4 jarní cibulky, pokrájené
2 snítky petrželky, nasekané
¼ lžičky sušeného rozmarýnu
½ lžičky drceného pepře
1 bobkový list
sůl
Na krutony
bageta
1–2 stroužky česneku
150 g goudy (strouhané nebo v plátcích)

Jak na to?

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar s mrkvemi a cibulí. Přidejte slitý a propláchnutý hrách a uzená žebra. Přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen a povařte 45 minut. Vylovte mrkve, už je nebudete potřebovat.
Přidejte řapíkatý celer, jarní cibulku, petrželku, rozmarýn, pepř a bobkový list. Promíchejte a velmi mírně vařte 2 hodiny. Maso oberte z kostí, nakrájejte a vraťte zpátky do polévky. Polévku podle chuti dosolte nebo nařeďte vodou.
Před podáváním připravte sýrové krutony. Rozpalte gril v troubě. Bagetu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a z obou stran je pod grilem nebo v toustovači opečte. Pak je potřete česnekem a posypte sýrem nebo poklaďte plátky. Vložte pod gril a počkejte, až se sýr roztaví. Ihned podávejte k polévce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se...
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou
Podkrkonošský hubník nasladko
Podkrkonošský hubník...
Podkrkonošský hubník nasladko
Podkrkonošský hubník nasladko
Bramborové trubičky se sýrovou...
Bramborové trubičky...
Bramborové trubičky se sýrovou...
Bramborové trubičky se sýrovou...
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno

Inspirujte se podobnými recepty