×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hrachová polévka

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Hrachová polévka

Co budete potřebovat

2,5 litru kuřecího vývaru
4 mrkve, podélně rozpůlené
2 střední cibule, rozpůlené
450 g sušeného zeleného hrachu, propláchnutého a přes noc namočeného
700 g uzených žeber
2 řapíky celeru, nakrájené
4 jarní cibulky, pokrájené
2 snítky petrželky, nasekané
¼ lžičky sušeného rozmarýnu
½ lžičky drceného pepře
1 bobkový list
sůl
Na krutony
bageta
1–2 stroužky česneku
150 g goudy (strouhané nebo v plátcích)

Jak na to?

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar s mrkvemi a cibulí. Přidejte slitý a propláchnutý hrách a uzená žebra. Přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen a povařte 45 minut. Vylovte mrkve, už je nebudete potřebovat.
Přidejte řapíkatý celer, jarní cibulku, petrželku, rozmarýn, pepř a bobkový list. Promíchejte a velmi mírně vařte 2 hodiny. Maso oberte z kostí, nakrájejte a vraťte zpátky do polévky. Polévku podle chuti dosolte nebo nařeďte vodou.
Před podáváním připravte sýrové krutony. Rozpalte gril v troubě. Bagetu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a z obou stran je pod grilem nebo v toustovači opečte. Pak je potřete česnekem a posypte sýrem nebo poklaďte plátky. Vložte pod gril a počkejte, až se sýr roztaví. Ihned podávejte k polévce.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrachová polévka

Polévka Snadné Vánoce Vaření Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

2,5 litru kuřecího vývaru
4 mrkve, podélně rozpůlené
2 střední cibule, rozpůlené
450 g sušeného zeleného hrachu, propláchnutého a přes noc namočeného
700 g uzených žeber
2 řapíky celeru, nakrájené
4 jarní cibulky, pokrájené
2 snítky petrželky, nasekané
¼ lžičky sušeného rozmarýnu
½ lžičky drceného pepře
1 bobkový list
sůl
Na krutony
bageta
1–2 stroužky česneku
150 g goudy (strouhané nebo v plátcích)

Jak na to?

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar s mrkvemi a cibulí. Přidejte slitý a propláchnutý hrách a uzená žebra. Přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen a povařte 45 minut. Vylovte mrkve, už je nebudete potřebovat.
Přidejte řapíkatý celer, jarní cibulku, petrželku, rozmarýn, pepř a bobkový list. Promíchejte a velmi mírně vařte 2 hodiny. Maso oberte z kostí, nakrájejte a vraťte zpátky do polévky. Polévku podle chuti dosolte nebo nařeďte vodou.
Před podáváním připravte sýrové krutony. Rozpalte gril v troubě. Bagetu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a z obou stran je pod grilem nebo v toustovači opečte. Pak je potřete česnekem a posypte sýrem nebo poklaďte plátky. Vložte pod gril a počkejte, až se sýr roztaví. Ihned podávejte k polévce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Inspirujte se podobnými recepty