Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Hrachová polévka s krutóny

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát s okurkou a...
Bramborový salát...
Bramborový salát s okurkou a...
Bramborový salát s okurkou a...
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Bílé vinné klobásy na...
Bílé vinné klobásy...
Bílé vinné klobásy na...
Bílé vinné klobásy na...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s tymiánem a...

Hrachová polévka s krutóny

Co budete potřebovat

2,5 litru kuřecího vývaru
4 mrkve, podélně rozpůlené
2 střední cibule, rozpůlené
450 g sušeného zeleného hrachu, propláchnutého a přes noc namočeného
700 g uzených žeber
2 řapíky celeru, nakrájené
4 jarní cibulky, pokrájené
2 snítky petrželky, nasekané
¼ lžičky sušeného rozmarýnu
½ lžičky drceného pepře
1 bobkový list
sůl
Na krutony
bageta
1–2 stroužky česneku
150 g goudy (strouhané nebo v plátcích)

Jak na to?

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar s mrkvemi a cibulí. Přidejte slitý a propláchnutý hrách a uzená žebra. Přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen a povařte 45 minut. Vylovte mrkve, už je nebudete potřebovat.
Přidejte řapíkatý celer, jarní cibulku, petrželku, rozmarýn, pepř a bobkový list. Promíchejte a velmi mírně vařte 2 hodiny. Maso oberte z kostí, nakrájejte a vraťte zpátky do polévky. Polévku podle chuti dosolte nebo nařeďte vodou.
Před podáváním připravte sýrové krutony. Rozpalte gril v troubě. Bagetu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a z obou stran je pod grilem nebo v toustovači opečte. Pak je potřete česnekem a posypte sýrem nebo poklaďte plátky. Vložte pod gril a počkejte, až se sýr roztaví. Ihned podávejte k polévce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrachová polévka s krutóny

Polévka Snadné Vánoce Vaření Rozmarýn , Petržel kadeřavá Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 3 (5)

Co budete potřebovat

2,5 litru kuřecího vývaru
4 mrkve, podélně rozpůlené
2 střední cibule, rozpůlené
450 g sušeného zeleného hrachu, propláchnutého a přes noc namočeného
700 g uzených žeber
2 řapíky celeru, nakrájené
4 jarní cibulky, pokrájené
2 snítky petrželky, nasekané
¼ lžičky sušeného rozmarýnu
½ lžičky drceného pepře
1 bobkový list
sůl
Na krutony
bageta
1–2 stroužky česneku
150 g goudy (strouhané nebo v plátcích)

Jak na to?

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar s mrkvemi a cibulí. Přidejte slitý a propláchnutý hrách a uzená žebra. Přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen a povařte 45 minut. Vylovte mrkve, už je nebudete potřebovat.
Přidejte řapíkatý celer, jarní cibulku, petrželku, rozmarýn, pepř a bobkový list. Promíchejte a velmi mírně vařte 2 hodiny. Maso oberte z kostí, nakrájejte a vraťte zpátky do polévky. Polévku podle chuti dosolte nebo nařeďte vodou.
Před podáváním připravte sýrové krutony. Rozpalte gril v troubě. Bagetu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a z obou stran je pod grilem nebo v toustovači opečte. Pak je potřete česnekem a posypte sýrem nebo poklaďte plátky. Vložte pod gril a počkejte, až se sýr roztaví. Ihned podávejte k polévce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát s okurkou a...
Bramborový salát...
Bramborový salát s okurkou a...
Bramborový salát s okurkou a...
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Bílé vinné klobásy na...
Bílé vinné klobásy...
Bílé vinné klobásy na...
Bílé vinné klobásy na...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s tymiánem a...

Inspirujte se podobnými recepty