Hrachová polévka s krutóny
Ingredience
2,5 | litru kuřecího vývaru |
4 | mrkve, podélně rozpůlené |
2 | střední cibule, rozpůlené |
450 g | sušeného zeleného hrachu, propláchnutého a přes noc namočeného |
700 g | uzených žeber |
2 | řapíky celeru, nakrájené |
4 | jarní cibulky, pokrájené |
2 | snítky petrželky, nasekané |
¼ | lžičky sušeného rozmarýnu |
½ | lžičky drceného pepře |
1 | bobkový list |
sůl | |
Na krutony | |
---|---|
bageta | |
1–2 | stroužky česneku |
150 g | goudy (strouhané nebo v plátcích) |
Postup přípravy
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar s mrkvemi a cibulí. Přidejte slitý a propláchnutý hrách a uzená žebra. Přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen a povařte 45 minut. Vylovte mrkve, už je nebudete potřebovat.
Přidejte řapíkatý celer, jarní cibulku, petrželku, rozmarýn, pepř a bobkový list. Promíchejte a velmi mírně vařte 2 hodiny. Maso oberte z kostí, nakrájejte a vraťte zpátky do polévky. Polévku podle chuti dosolte nebo nařeďte vodou.
Před podáváním připravte sýrové krutony. Rozpalte gril v troubě. Bagetu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a z obou stran je pod grilem nebo v toustovači opečte. Pak je potřete česnekem a posypte sýrem nebo poklaďte plátky. Vložte pod gril a počkejte, až se sýr roztaví. Ihned podávejte k polévce.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY