Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Hrachová polévka s krutóny

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční salát se zelím a...
Vánoční salát se...
Vánoční salát se zelím a...
Vánoční salát se zelím a...
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s...
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s bramborovými...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta

Hrachová polévka s krutóny

Co budete potřebovat

2,5 litru kuřecího vývaru
4 mrkve, podélně rozpůlené
2 střední cibule, rozpůlené
450 g sušeného zeleného hrachu, propláchnutého a přes noc namočeného
700 g uzených žeber
2 řapíky celeru, nakrájené
4 jarní cibulky, pokrájené
2 snítky petrželky, nasekané
¼ lžičky sušeného rozmarýnu
½ lžičky drceného pepře
1 bobkový list
sůl
Na krutony
bageta
1–2 stroužky česneku
150 g goudy (strouhané nebo v plátcích)

Jak na to?

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar s mrkvemi a cibulí. Přidejte slitý a propláchnutý hrách a uzená žebra. Přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen a povařte 45 minut. Vylovte mrkve, už je nebudete potřebovat.
Přidejte řapíkatý celer, jarní cibulku, petrželku, rozmarýn, pepř a bobkový list. Promíchejte a velmi mírně vařte 2 hodiny. Maso oberte z kostí, nakrájejte a vraťte zpátky do polévky. Polévku podle chuti dosolte nebo nařeďte vodou.
Před podáváním připravte sýrové krutony. Rozpalte gril v troubě. Bagetu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a z obou stran je pod grilem nebo v toustovači opečte. Pak je potřete česnekem a posypte sýrem nebo poklaďte plátky. Vložte pod gril a počkejte, až se sýr roztaví. Ihned podávejte k polévce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrachová polévka s krutóny

Polévka Snadné Vánoce Vaření Rozmarýn , Petržel kadeřavá Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 3 (4)

Co budete potřebovat

2,5 litru kuřecího vývaru
4 mrkve, podélně rozpůlené
2 střední cibule, rozpůlené
450 g sušeného zeleného hrachu, propláchnutého a přes noc namočeného
700 g uzených žeber
2 řapíky celeru, nakrájené
4 jarní cibulky, pokrájené
2 snítky petrželky, nasekané
¼ lžičky sušeného rozmarýnu
½ lžičky drceného pepře
1 bobkový list
sůl
Na krutony
bageta
1–2 stroužky česneku
150 g goudy (strouhané nebo v plátcích)

Jak na to?

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar s mrkvemi a cibulí. Přidejte slitý a propláchnutý hrách a uzená žebra. Přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen a povařte 45 minut. Vylovte mrkve, už je nebudete potřebovat.
Přidejte řapíkatý celer, jarní cibulku, petrželku, rozmarýn, pepř a bobkový list. Promíchejte a velmi mírně vařte 2 hodiny. Maso oberte z kostí, nakrájejte a vraťte zpátky do polévky. Polévku podle chuti dosolte nebo nařeďte vodou.
Před podáváním připravte sýrové krutony. Rozpalte gril v troubě. Bagetu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a z obou stran je pod grilem nebo v toustovači opečte. Pak je potřete česnekem a posypte sýrem nebo poklaďte plátky. Vložte pod gril a počkejte, až se sýr roztaví. Ihned podávejte k polévce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční salát se zelím a...
Vánoční salát se...
Vánoční salát se zelím a...
Vánoční salát se zelím a...
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s...
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s bramborovými...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta

Inspirujte se podobnými recepty