×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Další recepty a články

Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Husí kaldoun
Husí kaldoun
Husí kaldoun
Husí kaldoun
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová...
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí...
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí játra

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Co budete potřebovat

300 g hovězího masa předního s kostí
1 cibule
3 mrkve
celer
svazek bylinek (petrželka, libeček, tymián)
2 lžíce másla
Na knedlíčky:
500 g vepřových jater
hladkolistá petrželk
vejce
sůl
strouhanka

Jak na to?

Maso, oloupanou cibuli, 2 překrojené, oloupané mrkve, oloupaný kousek celeru a svazek bylinek zalijte ve velkém hrnci dostatkem vody. Vařte na slabém ohni 2–3 hodiny. Pak vyndejte maso i zeleninu a vývar přeceďte přes jemný cedník, vařenou zeleninu vyhoďte, maso pokrájejte a vraťte do polévky. Mrkev navíc nastrouhejte a opečte ji na másle dokřupava, pak ji přendejte do polévky. Udělejte knedlíčky: játra očistěte a pomelte, poté smíchejte s petrželkou, vejci, solí a strouhankou. Uvařte je v polévce, podávejte s petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Polévka Snadné Česká Jak na vývary , Játra Magazín 7/2013
Průměrné hodnocení 4 (17)

Co budete potřebovat

300 g hovězího masa předního s kostí
1 cibule
3 mrkve
celer
svazek bylinek (petrželka, libeček, tymián)
2 lžíce másla
Na knedlíčky:
500 g vepřových jater
hladkolistá petrželk
vejce
sůl
strouhanka

Jak na to?

Maso, oloupanou cibuli, 2 překrojené, oloupané mrkve, oloupaný kousek celeru a svazek bylinek zalijte ve velkém hrnci dostatkem vody. Vařte na slabém ohni 2–3 hodiny. Pak vyndejte maso i zeleninu a vývar přeceďte přes jemný cedník, vařenou zeleninu vyhoďte, maso pokrájejte a vraťte do polévky. Mrkev navíc nastrouhejte a opečte ji na másle dokřupava, pak ji přendejte do polévky. Udělejte knedlíčky: játra očistěte a pomelte, poté smíchejte s petrželkou, vejci, solí a strouhankou. Uvařte je v polévce, podávejte s petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Husí kaldoun
Husí kaldoun
Husí kaldoun
Husí kaldoun
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí játra

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat