Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

300 g hovězího masa na polévku
3 lžíce rostlinného oleje
1 bobkový list
8 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
2 mrkve
2 petržele
1 cibule
1 palice česneku

Postup přípravy

1. Rozpalte pánev a maso v ní na oleji osmahnte ze všech stran.
2. Vložte do hrnce spolu s kořením a očištěnou, podélně rozpůlenou zeleninou. Cibuli ponechejte s jednou vrstvou slupky, česnek opláchněte, odkrojte vrchní část se stopkou, obojí přidejte k masu.
3. Zalijte vodou, zhruba 3 cm nad náplň hrnce, a přiveďte k varu. Vařte minimálně 2 hodiny, můžete však vývar nechat táhnout i přes noc. Ze začátku vaření sbírejte pěnu.
4. Hotový vývar sceďte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty