×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hovězí steak s bylinkovým máslem

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Tip do kuchyně

 

Steaky vyndejte z lednice zhruba půl hodiny před přípravou, aby nabraly pokojovou teplotu. Doba pečení steaku v troubě záleží na vás, jak chcete mít steaky propečené. Také záleží na velikosti steaku.

Co budete potřebovat

4 snítky čerstvého tymiánu
citronová šťáva
2 stroužky česneku
140 g másla
1 chilli paprička
hovězí steaky

Jak na to?

Na hovězím steaku si pochutná každý pořádný gurmán. Správné propečení a ochucení je základ. Propečení necháme na vás, ochucení zajistí tymiánové máslo.

Nejprve si připravte hovězí steaky:
1) Rozpalte pánev na sucho. Rozpalte i troubu na 150°C.
2) Hovězí steaky potřete olivovým olejem. Olej si nalijte do dlaně a vmasírujte ho do masa.
3) Vhoďte je na pánev a nechte ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila hnědá kůrčička. Poté je vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout.
4) Steak vložte do pekáče a vložte do trouby zhruba na 12 minut. Poté pekáč vyjměte a nechte odpočinout přikrytý zhruba stejnou dobu, co byl v troubě.

Mezitím, co se steaky dopékají, připravte si bylinkové máslo:
5) Lístky tymiánu nasekejte najemno a v misce smíchejte s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs postupně a důkladně zašlehejte do změklého másla.
6) Nakonec přidejte na kousky nasekanou chilli papričku.
7) Máslo zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Pak jím ochuťte opečené steaky.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Grilování Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 4 (6)

Tip do kuchyně

 

Steaky vyndejte z lednice zhruba půl hodiny před přípravou, aby nabraly pokojovou teplotu. Doba pečení steaku v troubě záleží na vás, jak chcete mít steaky propečené. Také záleží na velikosti steaku.

Co budete potřebovat

4 snítky čerstvého tymiánu
citronová šťáva
2 stroužky česneku
140 g másla
1 chilli paprička
hovězí steaky

Jak na to?

Na hovězím steaku si pochutná každý pořádný gurmán. Správné propečení a ochucení je základ. Propečení necháme na vás, ochucení zajistí tymiánové máslo.

Nejprve si připravte hovězí steaky:
1) Rozpalte pánev na sucho. Rozpalte i troubu na 150°C.
2) Hovězí steaky potřete olivovým olejem. Olej si nalijte do dlaně a vmasírujte ho do masa.
3) Vhoďte je na pánev a nechte ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila hnědá kůrčička. Poté je vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout.
4) Steak vložte do pekáče a vložte do trouby zhruba na 12 minut. Poté pekáč vyjměte a nechte odpočinout přikrytý zhruba stejnou dobu, co byl v troubě.

Mezitím, co se steaky dopékají, připravte si bylinkové máslo:
5) Lístky tymiánu nasekejte najemno a v misce smíchejte s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs postupně a důkladně zašlehejte do změklého másla.
6) Nakonec přidejte na kousky nasekanou chilli papričku.
7) Máslo zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Pak jím ochuťte opečené steaky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty