Hovězí steak s bylinkovým máslem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Na hovězím steaku si pochutná každý pořádný gurmán. Správné propečení a ochucení je základ. Propečení necháme na vás, ochucení zajistí tymiánové máslo.
Nejprve si připravte hovězí steaky:
1) Rozpalte pánev na sucho. Rozpalte i troubu na 150°C.
2) Hovězí steaky potřete olivovým olejem. Olej si nalijte do dlaně a vmasírujte ho do masa.
3) Vhoďte je na pánev a nechte ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila hnědá kůrčička. Poté je vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout.
4) Steak vložte do pekáče a vložte do trouby zhruba na 12 minut. Poté pekáč vyjměte a nechte odpočinout přikrytý zhruba stejnou dobu, co byl v troubě.
Mezitím, co se steaky dopékají, připravte si bylinkové máslo:
5) Lístky tymiánu nasekejte najemno a v misce smíchejte s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs postupně a důkladně zašlehejte do změklého másla.
6) Nakonec přidejte na kousky nasekanou chilli papričku.
7) Máslo zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Pak jím ochuťte opečené steaky.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Hovězí steak s bylinkovým máslem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Na hovězím steaku si pochutná každý pořádný gurmán. Správné propečení a ochucení je základ. Propečení necháme na vás, ochucení zajistí tymiánové máslo.
Nejprve si připravte hovězí steaky:
1) Rozpalte pánev na sucho. Rozpalte i troubu na 150°C.
2) Hovězí steaky potřete olivovým olejem. Olej si nalijte do dlaně a vmasírujte ho do masa.
3) Vhoďte je na pánev a nechte ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila hnědá kůrčička. Poté je vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout.
4) Steak vložte do pekáče a vložte do trouby zhruba na 12 minut. Poté pekáč vyjměte a nechte odpočinout přikrytý zhruba stejnou dobu, co byl v troubě.
Mezitím, co se steaky dopékají, připravte si bylinkové máslo:
5) Lístky tymiánu nasekejte najemno a v misce smíchejte s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs postupně a důkladně zašlehejte do změklého másla.
6) Nakonec přidejte na kousky nasekanou chilli papričku.
7) Máslo zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Pak jím ochuťte opečené steaky.
Mohlo by Vám také chutnat
- Doba přípravy
- 15 minut
- 30 minut
- 45 minut
- 60 minut
- nad 60 minut
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Příležitost
- Narozeniny
- Párty
- Piknik
- Silvestr
- Valentýn
- Vánoce
- Velikonoce
- Něco lehkého
- Grilování
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské