×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí steak s bylinkovým máslem

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Tip do kuchyně

 

Steaky vyndejte z lednice zhruba půl hodiny před přípravou, aby nabraly pokojovou teplotu. Doba pečení steaku v troubě záleží na vás, jak chcete mít steaky propečené. Také záleží na velikosti steaku.

Co budete potřebovat

4 snítky čerstvého tymiánu
citronová šťáva
2 stroužky česneku
140 g másla
1 chilli paprička
hovězí steaky

Jak na to?

Na hovězím steaku si pochutná každý pořádný gurmán. Správné propečení a ochucení je základ. Propečení necháme na vás, ochucení zajistí tymiánové máslo.

Nejprve si připravte hovězí steaky:
1) Rozpalte pánev na sucho. Rozpalte i troubu na 150°C.
2) Hovězí steaky potřete olivovým olejem. Olej si nalijte do dlaně a vmasírujte ho do masa.
3) Vhoďte je na pánev a nechte ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila hnědá kůrčička. Poté je vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout.
4) Steak vložte do pekáče a vložte do trouby zhruba na 12 minut. Poté pekáč vyjměte a nechte odpočinout přikrytý zhruba stejnou dobu, co byl v troubě.

Mezitím, co se steaky dopékají, připravte si bylinkové máslo:
5) Lístky tymiánu nasekejte najemno a v misce smíchejte s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs postupně a důkladně zašlehejte do změklého másla.
6) Nakonec přidejte na kousky nasekanou chilli papričku.
7) Máslo zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Pak jím ochuťte opečené steaky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Grilování Tymián , Chilli paprička Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 4 (6)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Steaky vyndejte z lednice zhruba půl hodiny před přípravou, aby nabraly pokojovou teplotu. Doba pečení steaku v troubě záleží na vás, jak chcete mít steaky propečené. Také záleží na velikosti steaku.

Co budete potřebovat

4 snítky čerstvého tymiánu
citronová šťáva
2 stroužky česneku
140 g másla
1 chilli paprička
hovězí steaky

Jak na to?

Na hovězím steaku si pochutná každý pořádný gurmán. Správné propečení a ochucení je základ. Propečení necháme na vás, ochucení zajistí tymiánové máslo.

Nejprve si připravte hovězí steaky:
1) Rozpalte pánev na sucho. Rozpalte i troubu na 150°C.
2) Hovězí steaky potřete olivovým olejem. Olej si nalijte do dlaně a vmasírujte ho do masa.
3) Vhoďte je na pánev a nechte ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila hnědá kůrčička. Poté je vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout.
4) Steak vložte do pekáče a vložte do trouby zhruba na 12 minut. Poté pekáč vyjměte a nechte odpočinout přikrytý zhruba stejnou dobu, co byl v troubě.

Mezitím, co se steaky dopékají, připravte si bylinkové máslo:
5) Lístky tymiánu nasekejte najemno a v misce smíchejte s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs postupně a důkladně zašlehejte do změklého másla.
6) Nakonec přidejte na kousky nasekanou chilli papričku.
7) Máslo zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Pak jím ochuťte opečené steaky.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.