Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hovězí s mrkví

Hovězí s mrkví

Dušená jídla z jednoho hrnce v zimě prostě milujeme a jsou nedílnou součástí české domácí kuchyně. Klasickou kombinaci hovězího masa s mrkví a hráškem jsme tentokrát připravili s cizrnou.

Ingredience

1 kg hovězího předního – krku
2 velké cibule
4 mrkve
4 lžíce slunečnicového oleje
2 stroužky česneku
1 bobkový list
2 lžíce hladké mouky
1 l hovězího vývaru
120 g rajského protlaku
2 lžíce kečupu
1 lžíce worcesterové omáčky
sůl, pepř
150 g nakládaného hrášku
150 g nakládané cizrny

Postup přípravy

Maso nakrájejte na kostky, cibuli nasekejte najemno a mrkev nakrájejte na širší kolečka. V hrnci rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte. Poté ho vyjměte a ve výpeku orestujte cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, bobkový list a mrkev a ještě chvíli restujte. Zaprašte moukou, promíchejte, vložte zpátky maso a podlijte hovězím vývarem. Přidejte rajský protlak, kečup, worcesterovou omáčku, sůl a pepř. Zmírněte plamen a duste 2–3 hodiny do změknutí. Občas zamíchejte, případně podlévejte trochou vody.
Když je maso měkké, vsypte do hrnce scezený hrášek a cizrnu a ještě 10 minut povařte. Podávejte s kouskem kváskového chleba nebo s vařenými brambory.

Pomohl vám recept?
82hodnocení4

Další videorecepty