×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí s mrkví
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Z jednoho hrnce , Bez laktózy ,

Hovězí s mrkví

Co budu potřebovat

1 kg hovězího předního – krku
2 velké cibule
4 mrkve
4 lžíce slunečnicového oleje
2 stroužky česneku
1 bobkový list
2 lžíce hladké mouky
1 l hovězího vývaru
120 g rajského protlaku
2 lžíce kečupu
1 lžíce worcesterové omáčky
sůl, pepř
150 g nakládaného hrášku
150 g nakládané cizrny

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky, cibuli nasekejte najemno a mrkev nakrájejte na širší kolečka. V hrnci rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte. Poté ho vyjměte a ve výpeku orestujte cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, bobkový list a mrkev a ještě chvíli restujte. Zaprašte moukou, promíchejte, vložte zpátky maso a podlijte hovězím vývarem. Přidejte rajský protlak, kečup, worcesterovou omáčku, sůl a pepř. Zmírněte plamen a duste 2–3 hodiny do změknutí. Občas zamíchejte, případně podlévejte trochou vody.
Když je maso měkké, vsypte do hrnce scezený hrášek a cizrnu a ještě 10 minut povařte. Podávejte s kouskem kváskového chleba nebo s vařenými brambory.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bavorský čočkový eintopf

    Z jednoho hrnce nad 60 minut
  • Dýně pečená s mletým masem a hořčicovo-sýrovou omáčkou

    Z jednoho hrnce 60 minut
  • Kuře s duhovou zeleninou

    Z jednoho hrnce 30 minut