×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hovězí s mrkví

Další recepty a články

Bavorský čočkový eintopf
Bavorský čočkový...
Bavorský čočkový eintopf
Bavorský čočkový eintopf
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Kuře s duhovou zeleninou
Kuře s duhovou...
Kuře s duhovou zeleninou
Kuře s duhovou zeleninou
Pečená šunka s kapustovým...
Pečená šunka s...
Pečená šunka s kapustovým...
Pečená šunka s kapustovým...

Hovězí s mrkví

Co budete potřebovat

1 kg hovězího předního – krku
2 velké cibule
4 mrkve
4 lžíce slunečnicového oleje
2 stroužky česneku
1 bobkový list
2 lžíce hladké mouky
1 l hovězího vývaru
120 g rajského protlaku
2 lžíce kečupu
1 lžíce worcesterové omáčky
sůl, pepř
150 g nakládaného hrášku
150 g nakládané cizrny

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky, cibuli nasekejte najemno a mrkev nakrájejte na širší kolečka. V hrnci rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte. Poté ho vyjměte a ve výpeku orestujte cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, bobkový list a mrkev a ještě chvíli restujte. Zaprašte moukou, promíchejte, vložte zpátky maso a podlijte hovězím vývarem. Přidejte rajský protlak, kečup, worcesterovou omáčku, sůl a pepř. Zmírněte plamen a duste 2–3 hodiny do změknutí. Občas zamíchejte, případně podlévejte trochou vody.
Když je maso měkké, vsypte do hrnce scezený hrášek a cizrnu a ještě 10 minut povařte. Podávejte s kouskem kváskového chleba nebo s vařenými brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí s mrkví

Hlavní chod Velmi snadné Z jednoho hrnce Bez laktózy Magazín 1/2018
Průměrné hodnocení 5 (3)
Dušená jídla z jednoho hrnce v zimě prostě milujeme a jsou nedílnou součástí české domácí kuchyně. Klasickou kombinaci hovězího masa s mrkví a hráškem jsme tentokrát připravili s cizrnou.

Co budete potřebovat

1 kg hovězího předního – krku
2 velké cibule
4 mrkve
4 lžíce slunečnicového oleje
2 stroužky česneku
1 bobkový list
2 lžíce hladké mouky
1 l hovězího vývaru
120 g rajského protlaku
2 lžíce kečupu
1 lžíce worcesterové omáčky
sůl, pepř
150 g nakládaného hrášku
150 g nakládané cizrny

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky, cibuli nasekejte najemno a mrkev nakrájejte na širší kolečka. V hrnci rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte. Poté ho vyjměte a ve výpeku orestujte cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, bobkový list a mrkev a ještě chvíli restujte. Zaprašte moukou, promíchejte, vložte zpátky maso a podlijte hovězím vývarem. Přidejte rajský protlak, kečup, worcesterovou omáčku, sůl a pepř. Zmírněte plamen a duste 2–3 hodiny do změknutí. Občas zamíchejte, případně podlévejte trochou vody.
Když je maso měkké, vsypte do hrnce scezený hrášek a cizrnu a ještě 10 minut povařte. Podávejte s kouskem kváskového chleba nebo s vařenými brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bavorský čočkový eintopf
Bavorský čočkový eintopf
Bavorský čočkový eintopf
Bavorský čočkový eintopf
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Kuře s duhovou zeleninou
Kuře s duhovou zeleninou
Kuře s duhovou zeleninou
Kuře s duhovou zeleninou
Pečená šunka s kapustovým...
Pečená šunka s kapustovým...
Pečená šunka s kapustovým...
Pečená šunka s kapustovým...

Inspirujte se podobnými recepty