Další recepty a články
Hovězí roláda se špenátovou nádivkou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V mixéru rozmixujte petrželku se 40 g špenátu, vlašskými ořechy, parmazánem a 2 pokrájenými stroužky
česneku. Pomalu vlijte olivový olej, přidejte sůl, pepř a krátkými pulzy zpracujte do konzistence pesta.
2. Plátky slaniny opečte na pánvi tak, aby zůstaly stále pružné.
3. Maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie a palicí na maso rozklepejte do tloušťky 1 cm. Maso pootočte tak, aby vlákna směřovala ze strany na stranu. Po nakrájení bude jemnější. Na závěr ho osolte a opepřete.
4. Připravené maso potřete pestem tak, aby zůstaly 2 cm od kraje volné. Poklaďte ho plátky slaniny a pevně srolujte. Roládu upevněte na 8 místech provázkem.
5. Roládu opečte na slaninovém výpeku ze všech stran dozlatova. Dejte na rošt do trouby předehřáté na 160 °C na 60 minut. Před krájením nechte 10 minut odpočinout.
6. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a vložte prolisovaný stroužek česneku, rozinky a na tenká půlkolečka pokrájenou cibuli. Minutu restujte a přidejte zbylý špenát. Nechte ho zavadnout, nakonec vše osolte a opepřete.
7. Roládu servírujte na špenátovém lůžku s klínky citronu.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Hovězí roláda se špenátovou nádivkou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V mixéru rozmixujte petrželku se 40 g špenátu, vlašskými ořechy, parmazánem a 2 pokrájenými stroužky
česneku. Pomalu vlijte olivový olej, přidejte sůl, pepř a krátkými pulzy zpracujte do konzistence pesta.
2. Plátky slaniny opečte na pánvi tak, aby zůstaly stále pružné.
3. Maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie a palicí na maso rozklepejte do tloušťky 1 cm. Maso pootočte tak, aby vlákna směřovala ze strany na stranu. Po nakrájení bude jemnější. Na závěr ho osolte a opepřete.
4. Připravené maso potřete pestem tak, aby zůstaly 2 cm od kraje volné. Poklaďte ho plátky slaniny a pevně srolujte. Roládu upevněte na 8 místech provázkem.
5. Roládu opečte na slaninovém výpeku ze všech stran dozlatova. Dejte na rošt do trouby předehřáté na 160 °C na 60 minut. Před krájením nechte 10 minut odpočinout.
6. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a vložte prolisovaný stroužek česneku, rozinky a na tenká půlkolečka pokrájenou cibuli. Minutu restujte a přidejte zbylý špenát. Nechte ho zavadnout, nakonec vše osolte a opepřete.
7. Roládu servírujte na špenátovém lůžku s klínky citronu.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio