Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilované žampiony portobello
Albert logoAlbert logo
  • Grilované žampiony portobello

Grilované žampiony portobello

Jsme jedny z mála hub hodících se na grilování. Naše klobouky jsou dostatečně velké, aby nepropadly mřížkou, a díky menšímu obsahu vody vydržíme vysoký žár.
Grilované žampiony portobello
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Grilování
Předkrm

Ingredience

Složení
3 porce
  • Citron 1/2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Žampiony portobello 3 ks
  • Balzamikový ocet 140 ml
  • Pepř
  • Sůl
  • Olej olivový 420 ml
  • Citron 1/2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Žampiony portobello 3 ks
  • Balzamikový ocet 140 ml
  • Pepř
  • Sůl
  • Olej olivový 420 ml

Příprava

1
Nožky hub seřízněte tak, aby byly v rovině s kloboukem.
2
Klobouky jemně očistěte hadříkem namočeným do vody s vymačkanou citronovou šťávou, pod tekoucí vodou by zvlhly až moc.
3
Pomocí špejle nebo grilovací jehly udělejte do spodní strany klobouku malé otvory asi 1 cm od sebe. Vyplňte je rozmarýnem a česnekem.
4
Na dno pekáčku nebo misky vlijte část připravené marinády z balsamikového octa, soli, pepře a olivového oleje a vyskládejte do ní houby spodní stranou nahoru. Přelijte zbylou marinádou. Nechte 3 hodiny marinovat v lednici.
5
Houby grilujte asi 3 minuty spodní stranou dolů, poté otočte, přelijte je marinádou a další 4–6 minut houby dopékejte.
1
Nožky hub seřízněte tak, aby byly v rovině s kloboukem.
2
Klobouky jemně očistěte hadříkem namočeným do vody s vymačkanou citronovou šťávou, pod tekoucí vodou by zvlhly až moc.
3
Pomocí špejle nebo grilovací jehly udělejte do spodní strany klobouku malé otvory asi 1 cm od sebe. Vyplňte je rozmarýnem a česnekem.
4
Na dno pekáčku nebo misky vlijte část připravené marinády z balsamikového octa, soli, pepře a olivového oleje a vyskládejte do ní houby spodní stranou nahoru. Přelijte zbylou marinádou. Nechte 3 hodiny marinovat v lednici.
5
Houby grilujte asi 3 minuty spodní stranou dolů, poté otočte, přelijte je marinádou a další 4–6 minut houby dopékejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.