Hovězí kýta na červeném víně
Ingredience
1 kg | hovězí kýty zadní |
2 | lžíce rostlinného oleje |
10 g | másla + 50 g na šťouchané brambory |
sůl a pepř | |
50 g | slaniny, na kostičky |
1 | cibule, najemno |
2 | stroužky česneku, najemno |
1 | lžíce mouky |
2 | mrkve, na kousky |
2 | petržele, na kousky |
0,7 l | červeného vína |
2 | bobkové listy |
5 | kuliček nového koření |
2 | snítky čerstvého tymiánu |
1 | lžička červené pálivé papriky |
1 | lžíce třtinového cukru |
600 g | brambor |
½ | pórku, najemno |
hladkolistá petržel, nasekaná najemno |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C horní a spodní ohřev. V hrnci rozehřejte olej s máslem a opečte na něm osolené a opepřené maso ze všech stran. Vyjměte, vsypte slaninu, cibuli a česnek, orestujte a zaprašte moukou. Přidejte mrkev s petrželí, vlijte víno, vložte koření, bylinky a cukr. Vraťte maso a pečte zaklopené 2 hodiny. Mezitím uvařte brambory, sceďte, osolte, opepřete, přidejte máslo a pórek a rozmačkejte na šťouchané. Maso vyjměte, pokud je omáčka příliš řídká, ještě na sporáku zredukujte do zhoustnutí. Servírujte se šťouchanými brambory, ozdobené petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY