Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg hovězí kýty zadní
2 lžíce rostlinného oleje
10 g másla + 50 g na šťouchané brambory
sůl a pepř
50 g slaniny, na kostičky
1 cibule, najemno
2 stroužky česneku, najemno
1 lžíce mouky
2 mrkve, na kousky
2 petržele, na kousky
0,7 l červeného vína
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžička červené pálivé papriky
1 lžíce třtinového cukru
600 g brambor
½ pórku, najemno
hladkolistá petržel, nasekaná najemno

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C horní a spodní ohřev. V hrnci rozehřejte olej s máslem a opečte na něm osolené a opepřené maso ze všech stran. Vyjměte, vsypte slaninu, cibuli a česnek, orestujte a zaprašte moukou. Přidejte mrkev s petrželí, vlijte víno, vložte koření, bylinky a cukr. Vraťte maso a pečte zaklopené 2 hodiny. Mezitím uvařte brambory, sceďte, osolte, opepřete, přidejte máslo a pórek a rozmačkejte na šťouchané. Maso vyjměte, pokud je omáčka příliš řídká, ještě na sporáku zredukujte do zhoustnutí. Servírujte se šťouchanými brambory, ozdobené petrželkou.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty