×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí kýta na červeném víně

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Hovězí kýta na červeném víně

Co budete potřebovat

1 kg hovězí kýty zadní
2 lžíce rostlinného oleje
10 g másla + 50 g na šťouchané brambory
sůl a pepř
50 g slaniny, na kostičky
1 cibule, najemno
2 stroužky česneku, najemno
1 lžíce mouky
2 mrkve, na kousky
2 petržele, na kousky
0,7 l červeného vína
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžička červené pálivé papriky
1 lžíce třtinového cukru
600 g brambor
½ pórku, najemno
hladkolistá petržel, nasekaná najemno

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C horní a spodní ohřev. V hrnci rozehřejte olej s máslem a opečte na něm osolené a opepřené maso ze všech stran. Vyjměte, vsypte slaninu, cibuli a česnek, orestujte a zaprašte moukou. Přidejte mrkev s petrželí, vlijte víno, vložte koření, bylinky a cukr. Vraťte maso a pečte zaklopené 2 hodiny. Mezitím uvařte brambory, sceďte, osolte, opepřete, přidejte máslo a pórek a rozmačkejte na šťouchané. Maso vyjměte, pokud je omáčka příliš řídká, ještě na sporáku zredukujte do zhoustnutí. Servírujte se šťouchanými brambory, ozdobené petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí kýta na červeném víně

Hlavní chod Snadné Česká Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

1 kg hovězí kýty zadní
2 lžíce rostlinného oleje
10 g másla + 50 g na šťouchané brambory
sůl a pepř
50 g slaniny, na kostičky
1 cibule, najemno
2 stroužky česneku, najemno
1 lžíce mouky
2 mrkve, na kousky
2 petržele, na kousky
0,7 l červeného vína
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžička červené pálivé papriky
1 lžíce třtinového cukru
600 g brambor
½ pórku, najemno
hladkolistá petržel, nasekaná najemno

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C horní a spodní ohřev. V hrnci rozehřejte olej s máslem a opečte na něm osolené a opepřené maso ze všech stran. Vyjměte, vsypte slaninu, cibuli a česnek, orestujte a zaprašte moukou. Přidejte mrkev s petrželí, vlijte víno, vložte koření, bylinky a cukr. Vraťte maso a pečte zaklopené 2 hodiny. Mezitím uvařte brambory, sceďte, osolte, opepřete, přidejte máslo a pórek a rozmačkejte na šťouchané. Maso vyjměte, pokud je omáčka příliš řídká, ještě na sporáku zredukujte do zhoustnutí. Servírujte se šťouchanými brambory, ozdobené petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty