
Hovězí kýta na červeném víně
Ingredience
1 kg | hovězí kýty zadní |
2 | lžíce rostlinného oleje |
10 g | másla + 50 g na šťouchané brambory |
sůl a pepř | |
50 g | slaniny, na kostičky |
1 | cibule, najemno |
2 | stroužky česneku, najemno |
1 | lžíce mouky |
2 | mrkve, na kousky |
2 | petržele, na kousky |
0,7 l | červeného vína |
2 | bobkové listy |
5 | kuliček nového koření |
2 | snítky čerstvého tymiánu |
1 | lžička červené pálivé papriky |
1 | lžíce třtinového cukru |
600 g | brambor |
½ | pórku, najemno |
hladkolistá petržel, nasekaná najemno |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C horní a spodní ohřev. V hrnci rozehřejte olej s máslem a opečte na něm osolené a opepřené maso ze všech stran. Vyjměte, vsypte slaninu, cibuli a česnek, orestujte a zaprašte moukou. Přidejte mrkev s petrželí, vlijte víno, vložte koření, bylinky a cukr. Vraťte maso a pečte zaklopené 2 hodiny. Mezitím uvařte brambory, sceďte, osolte, opepřete, přidejte máslo a pórek a rozmačkejte na šťouchané. Maso vyjměte, pokud je omáčka příliš řídká, ještě na sporáku zredukujte do zhoustnutí. Servírujte se šťouchanými brambory, ozdobené petrželkou.
Pomohl vám recept?
2hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod