×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Houbový tarte Tatin

Další recepty a články

Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s...
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbová polévka s česnekovým...
Houbová polévka s...
Houbová polévka s česnekovým...
Houbová polévka s česnekovým...

Houbový tarte Tatin

Co budete potřebovat

40 g másla
1 lžíce olivového oleje AQ
500 g mixu hub (hříbky, lišky, žampiony)
1 stroužek česneku
1 lžička tymiánových lístků AQ
sůl
pepř
1 plát listového těsta
zakysaná smetana AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo a olej rozpalte v pánvi. Přidejte houby a špetku soli a opékejte je 3–4 minuty, aby houby začaly měknout. Poté vmíchejte česnek a tymián a opékejte, aby houby změkly a odpařila se z nich veškerá tekutina. Vše dobře osolte a opepřete a nechte zchladnout. Pak houby rozdělte do zapékacích misek, překryjte vždy kouskem těsta, lehce jej přitlačte, zejména pak kolem okraje a dejte na 20–25 minut péct dozlatova. Vyndejte z trouby, nechte 2–3 minuty stát, pak vždy přiklopte talířem a rychle obraťte. Servírujte při pokojové teplotě, nejlépe se zakysanou smetanou.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbový tarte Tatin

Hlavní chod Velmi snadné Česká Chuťovky Houby Magazín 10/2013
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

40 g másla
1 lžíce olivového oleje AQ
500 g mixu hub (hříbky, lišky, žampiony)
1 stroužek česneku
1 lžička tymiánových lístků AQ
sůl
pepř
1 plát listového těsta
zakysaná smetana AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo a olej rozpalte v pánvi. Přidejte houby a špetku soli a opékejte je 3–4 minuty, aby houby začaly měknout. Poté vmíchejte česnek a tymián a opékejte, aby houby změkly a odpařila se z nich veškerá tekutina. Vše dobře osolte a opepřete a nechte zchladnout. Pak houby rozdělte do zapékacích misek, překryjte vždy kouskem těsta, lehce jej přitlačte, zejména pak kolem okraje a dejte na 20–25 minut péct dozlatova. Vyndejte z trouby, nechte 2–3 minuty stát, pak vždy přiklopte talířem a rychle obraťte. Servírujte při pokojové teplotě, nejlépe se zakysanou smetanou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbová polévka s česnekovým...
Houbová polévka s česnekovým...
Houbová polévka s česnekovým...
Houbová polévka s česnekovým...

Inspirujte se podobnými recepty