Houbový tarte Tatin
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo a olej rozpalte v pánvi. Přidejte houby a špetku soli a opékejte je 3–4 minuty, aby houby začaly měknout. Poté vmíchejte česnek a tymián a opékejte, aby houby změkly a odpařila se z nich veškerá tekutina. Vše dobře osolte a opepřete a nechte zchladnout. Pak houby rozdělte do zapékacích misek, překryjte vždy kouskem těsta, lehce jej přitlačte, zejména pak kolem okraje a dejte na 20–25 minut péct dozlatova. Vyndejte z trouby, nechte 2–3 minuty stát, pak vždy přiklopte talířem a rychle obraťte. Servírujte při pokojové teplotě, nejlépe se zakysanou smetanou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Houbový tarte Tatin
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo a olej rozpalte v pánvi. Přidejte houby a špetku soli a opékejte je 3–4 minuty, aby houby začaly měknout. Poté vmíchejte česnek a tymián a opékejte, aby houby změkly a odpařila se z nich veškerá tekutina. Vše dobře osolte a opepřete a nechte zchladnout. Pak houby rozdělte do zapékacích misek, překryjte vždy kouskem těsta, lehce jej přitlačte, zejména pak kolem okraje a dejte na 20–25 minut péct dozlatova. Vyndejte z trouby, nechte 2–3 minuty stát, pak vždy přiklopte talířem a rychle obraťte. Servírujte při pokojové teplotě, nejlépe se zakysanou smetanou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio