×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Houbový tarte Tatin

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Houbový tarte Tatin

Co budete potřebovat

40 g másla
1 lžíce olivového oleje AQ
500 g mixu hub (hříbky, lišky, žampiony)
1 stroužek česneku
1 lžička tymiánových lístků AQ
sůl
pepř
1 plát listového těsta
zakysaná smetana AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo a olej rozpalte v pánvi. Přidejte houby a špetku soli a opékejte je 3–4 minuty, aby houby začaly měknout. Poté vmíchejte česnek a tymián a opékejte, aby houby změkly a odpařila se z nich veškerá tekutina. Vše dobře osolte a opepřete a nechte zchladnout. Pak houby rozdělte do zapékacích misek, překryjte vždy kouskem těsta, lehce jej přitlačte, zejména pak kolem okraje a dejte na 20–25 minut péct dozlatova. Vyndejte z trouby, nechte 2–3 minuty stát, pak vždy přiklopte talířem a rychle obraťte. Servírujte při pokojové teplotě, nejlépe se zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbový tarte Tatin

Hlavní chod Velmi snadné Česká Chuťovky Houby , Tymián Magazín 10/2013
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

40 g másla
1 lžíce olivového oleje AQ
500 g mixu hub (hříbky, lišky, žampiony)
1 stroužek česneku
1 lžička tymiánových lístků AQ
sůl
pepř
1 plát listového těsta
zakysaná smetana AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo a olej rozpalte v pánvi. Přidejte houby a špetku soli a opékejte je 3–4 minuty, aby houby začaly měknout. Poté vmíchejte česnek a tymián a opékejte, aby houby změkly a odpařila se z nich veškerá tekutina. Vše dobře osolte a opepřete a nechte zchladnout. Pak houby rozdělte do zapékacích misek, překryjte vždy kouskem těsta, lehce jej přitlačte, zejména pak kolem okraje a dejte na 20–25 minut péct dozlatova. Vyndejte z trouby, nechte 2–3 minuty stát, pak vždy přiklopte talířem a rychle obraťte. Servírujte při pokojové teplotě, nejlépe se zakysanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty