Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

40 g másla
1 lžíce olivového oleje AQ
500 g mixu hub (hříbky, lišky, žampiony)
1 stroužek česneku
1 lžička tymiánových lístků AQ
sůl
pepř
1 plát listového těsta
zakysaná smetana AQ

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo a olej rozpalte v pánvi. Přidejte houby a špetku soli a opékejte je 3–4 minuty, aby houby začaly měknout. Poté vmíchejte česnek a tymián a opékejte, aby houby změkly a odpařila se z nich veškerá tekutina. Vše dobře osolte a opepřete a nechte zchladnout. Pak houby rozdělte do zapékacích misek, překryjte vždy kouskem těsta, lehce jej přitlačte, zejména pak kolem okraje a dejte na 20–25 minut péct dozlatova. Vyndejte z trouby, nechte 2–3 minuty stát, pak vždy přiklopte talířem a rychle obraťte. Servírujte při pokojové teplotě, nejlépe se zakysanou smetanou.

Pomohl vám recept?
3hodnocení5

Další videorecepty