×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbový tarte Tatin
45 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Česká , Chuťovky ,

Houbový tarte Tatin

Co budu potřebovat

40 g másla
1 lžíce olivového oleje AQ
500 g mixu hub (hříbky, lišky, žampiony)
1 stroužek česneku
1 lžička tymiánových lístků AQ
sůl
pepř
1 plát listového těsta
zakysaná smetana AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo a olej rozpalte v pánvi. Přidejte houby a špetku soli a opékejte je 3–4 minuty, aby houby začaly měknout. Poté vmíchejte česnek a tymián a opékejte, aby houby změkly a odpařila se z nich veškerá tekutina. Vše dobře osolte a opepřete a nechte zchladnout. Pak houby rozdělte do zapékacích misek, překryjte vždy kouskem těsta, lehce jej přitlačte, zejména pak kolem okraje a dejte na 20–25 minut péct dozlatova. Vyndejte z trouby, nechte 2–3 minuty stát, pak vždy přiklopte talířem a rychle obraťte. Servírujte při pokojové teplotě, nejlépe se zakysanou smetanou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Houbová omáčka

    30 minut
  • Vaječná omeleta s hříbky

    Vegetariánské 30 minut
  • Houbový kuba

    Hlavní chod nad 60 minut