Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPalačinky s tvarohem, smetanovým sýrem a borůvkovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Palačinky s tvarohem, smetanovým sýrem a borůvkovou omáčkou
Palačinky s tvarohem, smetanovým sýrem a borůvkovou omáčkou

Palačinky s tvarohem, smetanovým sýrem a borůvkovou omáčkou

Velmi snadné
16-30 minut
5/5

Ingredience4 porce

4 porce
  • Vejce 2 ks
  • Sůl
  • Cukr krupicový 25 g
  • Mléko 240 ml
  • Mouka hladká 190 g
  • Voda 200 ml
  • Olej slunečnicový 60 ml
  • Krémový čerstvý sýr 250 g
  • Cukr moučkový 1,5 plž
  • Tvaroh polotučný 250 g
  • Citronová kůra 1 ks
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Borůvky mražené 200 g
  • Máslo 60 g
  • Vejce 2 ks
  • Sůl
  • Cukr krupicový 25 g
  • Mléko 240 ml
  • Mouka hladká 190 g
  • Voda 200 ml
  • Olej slunečnicový 60 ml
  • Krémový čerstvý sýr 250 g
  • Cukr moučkový 1,5 plž
  • Tvaroh polotučný 250 g
  • Citronová kůra 1 ks
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Borůvky mražené 200 g
  • Máslo 60 g

Příprava

1
Ve velké míse prošlehejte vejce, cukr a sůl. Přilijte mléko a vodu, vsypte mouku a prošlehejte do hladkého těsta. Přilijte olej a ještě pořádně prošlehejte. Na nepřilnavé pánvi opékejte na másle tenké palačinky. Uchovejte je v teple.
2
Tvaroh, smetanový sýr, cukr a citronovou kůru promíchejte dohladka v robotu, podle chuti doslaďte cukrem. Borůvky dejte do rendlíku, rozmačkejte je vidličkou, smíchejte s cukrem a nechte je na mírném plamenu chvilku povařit.
3
Do středu každé palačinky dejte vrchovatou lžíci náplně, přeložte okraje a zarolujte je. V tomto okamžiku můžete palačinky dát do ledničky, dokud je nebudete podávat.
4
Před podáváním rozehřejte troubu na 150 °C a dejte do ní talíř. Rozehřejte velkou pánev na středním plamenu. Dejte do ní trochu másla a pánví zakružte, aby se pěkně rozlilo po celém povrchu. Palačinky položte postupně do pánve „švem“ dolů a minutu opékejte dozlatova. Pak je opatrně otočte a opečte z druhé strany. Hotové odkládejte na připravený talíř v troubě.
5
Ozdobte kopečkem zakysané smetany a přelijte borůvkovou omáčkou.
1
Ve velké míse prošlehejte vejce, cukr a sůl. Přilijte mléko a vodu, vsypte mouku a prošlehejte do hladkého těsta. Přilijte olej a ještě pořádně prošlehejte. Na nepřilnavé pánvi opékejte na másle tenké palačinky. Uchovejte je v teple.
2
Tvaroh, smetanový sýr, cukr a citronovou kůru promíchejte dohladka v robotu, podle chuti doslaďte cukrem. Borůvky dejte do rendlíku, rozmačkejte je vidličkou, smíchejte s cukrem a nechte je na mírném plamenu chvilku povařit.
3
Do středu každé palačinky dejte vrchovatou lžíci náplně, přeložte okraje a zarolujte je. V tomto okamžiku můžete palačinky dát do ledničky, dokud je nebudete podávat.
4
Před podáváním rozehřejte troubu na 150 °C a dejte do ní talíř. Rozehřejte velkou pánev na středním plamenu. Dejte do ní trochu másla a pánví zakružte, aby se pěkně rozlilo po celém povrchu. Palačinky položte postupně do pánve „švem“ dolů a minutu opékejte dozlatova. Pak je opatrně otočte a opečte z druhé strany. Hotové odkládejte na připravený talíř v troubě.
5
Ozdobte kopečkem zakysané smetany a přelijte borůvkovou omáčkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.