×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Houbové rizoto

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Houbové rizoto

Co budete potřebovat

25 g sušených hub
1 kostka zeleninového bujonu
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nasekané najemno
250 g žampionů nebo lesních hub
sůl a čerstvě mletý pepř
300 g kulatozrnné rýže BASIC
175 ml bílého vína
25 g másla
50 g strouhaného parmazánu
hrst nasekané petrželky

Jak na to?

Sušené houby dejte ho misky, zalijte litrem vroucí vody a nechte aspoň 20 minut namočené. Pak je slijte, ale výluh nevylévejte a rozdrobte do něj kostku bujonu. Čerstvé houby pokrájejte.
V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej. Přidejte cibuli a česnek a na mírném ohni 5 minut opékejte. Vmíchejte čerstvé i slité sušené houby, osolte a opepřete a restujte je dalších asi 8 minut. Potom vsypte rýži, minutu vmíchejte, vlijte víno a nechte ho téměř vyvařit. Stáhněte plamen, přilijte asi třetinu výluhu z hub a míchejte. Jakmile se všechna tekutina odpaří, přilijte další a pokračujte takto 15–20 minut, až bude rýže krémová a uvařená al dente.
Pánev stáhněte z ohně, do rizota vmíchejte máslo, posypte polovinou sýra a petrželkou a ještě na minutku přiklopte. Potom podávejte se zbývajícím parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbové rizoto

Hlavní chod Snadné Vaření Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

25 g sušených hub
1 kostka zeleninového bujonu
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nasekané najemno
250 g žampionů nebo lesních hub
sůl a čerstvě mletý pepř
300 g kulatozrnné rýže BASIC
175 ml bílého vína
25 g másla
50 g strouhaného parmazánu
hrst nasekané petrželky

Jak na to?

Sušené houby dejte ho misky, zalijte litrem vroucí vody a nechte aspoň 20 minut namočené. Pak je slijte, ale výluh nevylévejte a rozdrobte do něj kostku bujonu. Čerstvé houby pokrájejte.
V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej. Přidejte cibuli a česnek a na mírném ohni 5 minut opékejte. Vmíchejte čerstvé i slité sušené houby, osolte a opepřete a restujte je dalších asi 8 minut. Potom vsypte rýži, minutu vmíchejte, vlijte víno a nechte ho téměř vyvařit. Stáhněte plamen, přilijte asi třetinu výluhu z hub a míchejte. Jakmile se všechna tekutina odpaří, přilijte další a pokračujte takto 15–20 minut, až bude rýže krémová a uvařená al dente.
Pánev stáhněte z ohně, do rizota vmíchejte máslo, posypte polovinou sýra a petrželkou a ještě na minutku přiklopte. Potom podávejte se zbývajícím parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty