×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Houbové rizoto

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Houbové rizoto

Co budete potřebovat

25 g sušených hub
1 kostka zeleninového bujonu
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nasekané najemno
250 g žampionů nebo lesních hub
sůl a čerstvě mletý pepř
300 g kulatozrnné rýže BASIC
175 ml bílého vína
25 g másla
50 g strouhaného parmazánu
hrst nasekané petrželky

Jak na to?

Sušené houby dejte ho misky, zalijte litrem vroucí vody a nechte aspoň 20 minut namočené. Pak je slijte, ale výluh nevylévejte a rozdrobte do něj kostku bujonu. Čerstvé houby pokrájejte.
V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej. Přidejte cibuli a česnek a na mírném ohni 5 minut opékejte. Vmíchejte čerstvé i slité sušené houby, osolte a opepřete a restujte je dalších asi 8 minut. Potom vsypte rýži, minutu vmíchejte, vlijte víno a nechte ho téměř vyvařit. Stáhněte plamen, přilijte asi třetinu výluhu z hub a míchejte. Jakmile se všechna tekutina odpaří, přilijte další a pokračujte takto 15–20 minut, až bude rýže krémová a uvařená al dente.
Pánev stáhněte z ohně, do rizota vmíchejte máslo, posypte polovinou sýra a petrželkou a ještě na minutku přiklopte. Potom podávejte se zbývajícím parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbové rizoto

Hlavní chod Snadné Vaření Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

25 g sušených hub
1 kostka zeleninového bujonu
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nasekané najemno
250 g žampionů nebo lesních hub
sůl a čerstvě mletý pepř
300 g kulatozrnné rýže BASIC
175 ml bílého vína
25 g másla
50 g strouhaného parmazánu
hrst nasekané petrželky

Jak na to?

Sušené houby dejte ho misky, zalijte litrem vroucí vody a nechte aspoň 20 minut namočené. Pak je slijte, ale výluh nevylévejte a rozdrobte do něj kostku bujonu. Čerstvé houby pokrájejte.
V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej. Přidejte cibuli a česnek a na mírném ohni 5 minut opékejte. Vmíchejte čerstvé i slité sušené houby, osolte a opepřete a restujte je dalších asi 8 minut. Potom vsypte rýži, minutu vmíchejte, vlijte víno a nechte ho téměř vyvařit. Stáhněte plamen, přilijte asi třetinu výluhu z hub a míchejte. Jakmile se všechna tekutina odpaří, přilijte další a pokračujte takto 15–20 minut, až bude rýže krémová a uvařená al dente.
Pánev stáhněte z ohně, do rizota vmíchejte máslo, posypte polovinou sýra a petrželkou a ještě na minutku přiklopte. Potom podávejte se zbývajícím parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty