Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Houbové ravioly s česnekovou omáčkou

Snadné Hlavní chod Magazín 6/2015
Snadné Hlavní chod Magazín 6/2015

Ingredience

Základní recept na těsto - ingredience:
600 g kvalitní hladké mouky
6 vajec
Ingredience na houbové ravioly s česnekovou omáčkou
těsto podle základního receptu
strouhaný parmazán a nasekaná
hladkolistá petrželka k podávání
Na náplň
olej
½ cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
4 velké žampiony, nakrájené nadrobno
hrst sušených hub, namočených a nakrájených na kousky
hladkolistá petrželka, nasekaná
125 g ricotty
1 lžíce strouhanky z čerstvého chleba
sůl a pepř
Na omáčku
olej
½ cibule, nasekaná najemno
1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
200 ml drůbežího vývaru
100 ml smetany na vaření
citronová kůra a pár kapek citronové šťávy
sůl a pepř

Postup přípravy

Základní recept na těsto: Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.

Ravioly: Rozválené těsto nakrájejte na čtvercové díly, doprostřed dejte náplň, okraje čtverce potřete rozšlehaným vajíčkem nebo vodou, přiklopte druhým čtvercem a přimáčkněte k sobě po okrajích. Jde to i na větším plátu, který posázíte náplní, přiklopíte druhým plátem a rozkrájíte rádýlkem.

Houbové ravioly s česnekovou omáčkou: Začněte houbovou náplní. Rozpalte trochu oleje v pánvi a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte česnek. Po dalších zhruba 20 vteřinách cibulku a česnek z pánve vyndejte, přilijte trochu oleje, přidejte žampiony a vymačkané sušené houby a opékejte, dokud nejsou měkké. Vraťte do pánve cibulku a česnek a duste ještě 2 minuty. Sundejte z ohně a vmíchejte nasekanou petrželku, ricottu a tolik strouhanky, aby náplň zhoustla. Osolte a opepřete. Nechte vychladnout.
Na připravený vyválený pruh těsta podle základního receptu a postupu uvedeného vpředu naneste lžičkou náplň se zhruba šesticentimetrovými rozestupy. Okraje těsta potřete vodou. Vezměte druhý pruh těsta a přitiskněte ho na první, okolo hrudek s náplní dobře přitiskněte. Jednotlivé ravioly oddělte nožem nebo rádýlkem a odložte na plech vysypaný moukou.
Připravte si omáčku. V rendlíku rozpalte olej, vhoďte cibulku a česnek a chvíli opékejte. Přidejte vývar a nechte ho zredukovat na zhruba třetinový objem. Přilijte smetanu, promíchejte a povařte do zhoustnutí. Přidejte citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a dochuťte solí a pepřem.
Uvařte ravioly. Pokud je to potřeba, přihřejte smetanovou omáčku, nalijte jí trochu na talíř, přidejte ravioly a posypte parmazánem a petrželkou.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png