Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

Základní recept na těsto - ingredience:
600 g kvalitní hladké mouky
6 vajec
Ingredience na houbové ravioly s česnekovou omáčkou
těsto podle základního receptu
strouhaný parmazán a nasekaná
hladkolistá petrželka k podávání
Na náplň
olej
½ cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
4 velké žampiony, nakrájené nadrobno
hrst sušených hub, namočených a nakrájených na kousky
hladkolistá petrželka, nasekaná
125 g ricotty
1 lžíce strouhanky z čerstvého chleba
sůl a pepř
Na omáčku
olej
½ cibule, nasekaná najemno
1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
200 ml drůbežího vývaru
100 ml smetany na vaření
citronová kůra a pár kapek citronové šťávy
sůl a pepř

Postup přípravy

Základní recept na těsto: Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.

Ravioly: Rozválené těsto nakrájejte na čtvercové díly, doprostřed dejte náplň, okraje čtverce potřete rozšlehaným vajíčkem nebo vodou, přiklopte druhým čtvercem a přimáčkněte k sobě po okrajích. Jde to i na větším plátu, který posázíte náplní, přiklopíte druhým plátem a rozkrájíte rádýlkem.

Houbové ravioly s česnekovou omáčkou: Začněte houbovou náplní. Rozpalte trochu oleje v pánvi a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte česnek. Po dalších zhruba 20 vteřinách cibulku a česnek z pánve vyndejte, přilijte trochu oleje, přidejte žampiony a vymačkané sušené houby a opékejte, dokud nejsou měkké. Vraťte do pánve cibulku a česnek a duste ještě 2 minuty. Sundejte z ohně a vmíchejte nasekanou petrželku, ricottu a tolik strouhanky, aby náplň zhoustla. Osolte a opepřete. Nechte vychladnout.
Na připravený vyválený pruh těsta podle základního receptu a postupu uvedeného vpředu naneste lžičkou náplň se zhruba šesticentimetrovými rozestupy. Okraje těsta potřete vodou. Vezměte druhý pruh těsta a přitiskněte ho na první, okolo hrudek s náplní dobře přitiskněte. Jednotlivé ravioly oddělte nožem nebo rádýlkem a odložte na plech vysypaný moukou.
Připravte si omáčku. V rendlíku rozpalte olej, vhoďte cibulku a česnek a chvíli opékejte. Přidejte vývar a nechte ho zredukovat na zhruba třetinový objem. Přilijte smetanu, promíchejte a povařte do zhoustnutí. Přidejte citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a dochuťte solí a pepřem.
Uvařte ravioly. Pokud je to potřeba, přihřejte smetanovou omáčku, nalijte jí trochu na talíř, přidejte ravioly a posypte parmazánem a petrželkou.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty