Houbová polévka s česnekovým chlebem
Ingredience
1 | lžíce olivového oleje |
50 g | másla |
1 | stroužek česneku |
1 | pórek |
1 | lžíce tymiánu |
400 g | tmavých žampionů, |
10 g | sušených hub |
750 ml | zeleninového vývaru |
2 | lžíce sójové omáčky |
150–200 ml | smetany ke šlehání |
sůl | |
pepř | |
Na česnekovou bagetu: | |
---|---|
1 | bageta |
150 g | másla |
4 | stroužky česneku |
petrželka |
Postup přípravy
1. Olej a polovinu másla rozpalte v hrnci na nízkém plameni. Přidejte česnek, pórek a tymián a za stálého míchání opékejte 3–5 minut nebo do změknutí. Poté přidejte nasekané houby, namočené sušené houby (včetně vody), vývar a sójovou omáčku a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte 5–8 minut probublávat.
2. Sejměte z ohně, nechte chvilku zchladnout a tyčovým mixérem rozmixujte do pyré. Vraťte na oheň, přidejte smetanu, prohřejte a dochuťte solí a pepřem.
3. Bagetu pokrájejte na plátky, máslo utřete s česnekem a podle chuti osolte a opepřete. Pak máslem namažte plátky pečiva a přikryté alobalem je dejte na 10 minut péct do trouby předehřáté na 160 °C. Pak odklopte a 2 minuty dopékejte.
4. Mezitím na zbylém másle opečte malé žampiony, osolte je a opepřete.
5. Polévku podávejte ozdobenou žampiony, zastříknutou olejem, spolu s plátky baget.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY