Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
50 g másla
1 stroužek česneku
1 pórek
1 lžíce tymiánu
400 g tmavých žampionů,
10 g sušených hub
750 ml zeleninového vývaru
2 lžíce sójové omáčky
150–200 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
Na česnekovou bagetu:
1 bageta
150 g másla
4 stroužky česneku
petrželka

Postup přípravy

1. Olej a polovinu másla rozpalte v hrnci na nízkém plameni. Přidejte česnek, pórek a tymián a za stálého míchání opékejte 3–5 minut nebo do změknutí. Poté přidejte nasekané houby, namočené sušené houby (včetně vody), vývar a sójovou omáčku a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte 5–8 minut probublávat.
2. Sejměte z ohně, nechte chvilku zchladnout a tyčovým mixérem rozmixujte do pyré. Vraťte na oheň, přidejte smetanu, prohřejte a dochuťte solí a pepřem.
3. Bagetu pokrájejte na plátky, máslo utřete s česnekem a podle chuti osolte a opepřete. Pak máslem namažte plátky pečiva a přikryté alobalem je dejte na 10 minut péct do trouby předehřáté na 160 °C. Pak odklopte a 2 minuty dopékejte.
4. Mezitím na zbylém másle opečte malé žampiony, osolte je a opepřete.
5. Polévku podávejte ozdobenou žampiony, zastříknutou olejem, spolu s plátky baget.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty