
Krůtí prsa s citronem a parmazánem

Snadné
16-30 minut
3/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 2 porce
- Krůtí stehna 400 g
- Mouka hladká 2 plž
- Sůl
- Pepř
- Mléko plnotučné 125 ml
- Parmazán 6 plž
- Vývar kuřecí 300 ml
- Olej olivový 2 plž
- Česnek 3 strouž.
- Kapary 2 plž
- Voda 1 plž
- Škrob kukuřičný 1 člž
- Citronová šťáva 2,5 plž
- Petrželka čerstvá 2 plž
- Těstoviny
- Máslo 2 člž
- Krůtí stehna 400 g
- Mouka hladká 2 plž
- Sůl
- Pepř
- Mléko plnotučné 125 ml
- Parmazán 6 plž
- Vývar kuřecí 300 ml
- Olej olivový 2 plž
- Česnek 3 strouž.
- Kapary 2 plž
- Voda 1 plž
- Škrob kukuřičný 1 člž
- Citronová šťáva 2,5 plž
- Petrželka čerstvá 2 plž
- Těstoviny
Příprava
- 1V misce promíchejte mouku s parmazánem. Maso osolte a opepřete a obalte v moučné směsi, přebytky oklepněte.
- 2Do pánve dejte olej a máslo a rozehřejte ji na středním ohni. Opečte maso dozlatova a propečena, trvá to asi 3 minuty z každé strany. Pak ho dejte stranou na nahřátý talíř.
- 3Do pánve dejte česnek (pokud je potřeba, přidejte trochu oleje) a minutu ho opékejte, ale dávejte pozor, aby se nespálil. Stáhněte oheň na minimum a vlijte mléko či smetanu. Přiveďte k varu, osolte, opepřete, vmíchejte parmazán a kapary – asi 3 minuty povařte do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš řídká, přidejte do ní škrob promíchaný se lžící vody a chvilku za stálého míchání povařte.
- 4Ochuťte omáčku citronovou šťávou a ještě minutu vařte, aby se spojila. Vložte maso i se šťávou, kterou pustilo, zpátky. Nechte ho prohřát a podávejte se zeleninou připravenou na páře nebo s těstovinami. Ozdobte kapary, plátky citronu a petrželkou.
- 1V misce promíchejte mouku s parmazánem. Maso osolte a opepřete a obalte v moučné směsi, přebytky oklepněte.
- 2Do pánve dejte olej a máslo a rozehřejte ji na středním ohni. Opečte maso dozlatova a propečena, trvá to asi 3 minuty z každé strany. Pak ho dejte stranou na nahřátý talíř.
- 3Do pánve dejte česnek (pokud je potřeba, přidejte trochu oleje) a minutu ho opékejte, ale dávejte pozor, aby se nespálil. Stáhněte oheň na minimum a vlijte mléko či smetanu. Přiveďte k varu, osolte, opepřete, vmíchejte parmazán a kapary – asi 3 minuty povařte do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš řídká, přidejte do ní škrob promíchaný se lžící vody a chvilku za stálého míchání povařte.
- 4Ochuťte omáčku citronovou šťávou a ještě minutu vařte, aby se spojila. Vložte maso i se šťávou, kterou pustilo, zpátky. Nechte ho prohřát a podávejte se zeleninou připravenou na páře nebo s těstovinami. Ozdobte kapary, plátky citronu a petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.