Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Houbová polévka indiánské babičky

Houbová polévka indiánské babičky

Sušené houby rozmixujte na jemný prášek a používejte jako koření.

Ingredience

1 cibule NP Bio
1 mrkev NP Bio
1 petržel
1⁄2 celeru
10 g másla
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
pepř
5 menších brambor NP Bio
4 stroužky česneku NP Bio
2 lžíce hl. mouky NP Bio
1 l zeleninového vývaru
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
1 lžička kmínu
1 lžička houbového koření
2 hrsti sušených hub
1⁄2 hrsti majoránky
1 hrst petržele kudrnky
4 plátky kváskového chleba

Postup přípravy

1. Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky a restujte na rozpáleném másle s trochou oleje a soli dozlatova. Opepřete. Přisypte očištěné a nakrájené brambory, prolisovaný česnek, mouku, orestujte a podlijte vývarem. Přidejte koření a vařte 10 minut.
2. Sušené houby spařte a nechte nabobtnat. Sceďte, přidejte do polévky, přisypte majoránku a vařte dalších 5–10 minut do změknutí. Ozdobte petrželkou a podávejte s chlebem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty