
Houbová polévka indiánské babičky
Sušené houby rozmixujte na jemný prášek a používejte jako koření.
Ingredience
1 | cibule NP Bio |
1 | mrkev NP Bio |
1 | petržel |
1⁄2 | celeru |
10 g | másla |
2 | lžíce slunečnicového oleje |
sůl | |
pepř | |
5 | menších brambor NP Bio |
4 | stroužky česneku NP Bio |
2 | lžíce hl. mouky NP Bio |
1 l | zeleninového vývaru |
1 | bobkový list |
5 | kuliček nového koření |
1 | lžička kmínu |
1 | lžička houbového koření |
2 | hrsti sušených hub |
1⁄2 | hrsti majoránky |
1 | hrst petržele kudrnky |
4 | plátky kváskového chleba |
Postup přípravy
1. Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky a restujte na rozpáleném másle s trochou oleje a soli dozlatova. Opepřete. Přisypte očištěné a nakrájené brambory, prolisovaný česnek, mouku, orestujte a podlijte vývarem. Přidejte koření a vařte 10 minut.
2. Sušené houby spařte a nechte nabobtnat. Sceďte, přidejte do polévky, přisypte majoránku a vařte dalších 5–10 minut do změknutí. Ozdobte petrželkou a podávejte s chlebem.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod