×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Houbová polévka indiánské babičky

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Houbová polévka indiánské babičky

Co budete potřebovat

1 cibule NP Bio
1 mrkev NP Bio
1 petržel
1⁄2 celeru
10 g másla
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
pepř
5 menších brambor NP Bio
4 stroužky česneku NP Bio
2 lžíce hl. mouky NP Bio
1 l zeleninového vývaru
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
1 lžička kmínu
1 lžička houbového koření
2 hrsti sušených hub
1⁄2 hrsti majoránky
1 hrst petržele kudrnky
4 plátky kváskového chleba

Jak na to?

1. Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky a restujte na rozpáleném másle s trochou oleje a soli dozlatova. Opepřete. Přisypte očištěné a nakrájené brambory, prolisovaný česnek, mouku, orestujte a podlijte vývarem. Přidejte koření a vařte 10 minut.
2. Sušené houby spařte a nechte nabobtnat. Sceďte, přidejte do polévky, přisypte majoránku a vařte dalších 5–10 minut do změknutí. Ozdobte petrželkou a podávejte s chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbová polévka indiánské babičky

Hlavní chod Velmi snadné Česká Něco lehkého Vegetariánské Bio Bio Magazín 9/2019 Počet porcí: 4
(0)
Sušené houby rozmixujte na jemný prášek a používejte jako koření.

Co budete potřebovat

1 cibule NP Bio
1 mrkev NP Bio
1 petržel
1⁄2 celeru
10 g másla
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
pepř
5 menších brambor NP Bio
4 stroužky česneku NP Bio
2 lžíce hl. mouky NP Bio
1 l zeleninového vývaru
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
1 lžička kmínu
1 lžička houbového koření
2 hrsti sušených hub
1⁄2 hrsti majoránky
1 hrst petržele kudrnky
4 plátky kváskového chleba

Jak na to?

1. Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky a restujte na rozpáleném másle s trochou oleje a soli dozlatova. Opepřete. Přisypte očištěné a nakrájené brambory, prolisovaný česnek, mouku, orestujte a podlijte vývarem. Přidejte koření a vařte 10 minut.
2. Sušené houby spařte a nechte nabobtnat. Sceďte, přidejte do polévky, přisypte majoránku a vařte dalších 5–10 minut do změknutí. Ozdobte petrželkou a podávejte s chlebem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Inspirujte se podobnými recepty