Horká čokoláda s chilli
Ingredience
250 ml | vařící vody |
1 | chilli paprička |
625 ml | plnotučného mléka |
1 | vanilkový lusk |
1 | lusk skořice |
230 g | hořké čokolády |
2 | lžíce tmavého cukru |
smetana |
Postup přípravy
Do kastrolu naliju 250 ml vody a přivedu ji k varu. Stáhnu trochu plamen, přidám chilli papričku a vařím tak dlouho, až se objem tekutiny zredukuje na polovinu. Vodu s papričkami přecedím a nechám stát.
Naliju do dalšího kastrolu mléko, přidám vanilkový a skořicový lusk a na středním plameni přivedu těsně k bodu varu. Stáhnu plamen, přidám čokoládu a cukr a za občasného míchání nechám vařit, až se čokoláda a cukr rozpustí.
Z mléka pak vyndám vanilku i skořici a přiliju chilli vodu. Nalévám ji postupně a ochutnávám, aby nebyla čokoláda ostrá moc. Pokud je čokoláda moc hustá, přiliju trochu mléka.
Nakonec čokoládu naliju do malých šálků a ozdobím ji čerstvě našlehanou smetanou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY