×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Horká čokoláda s chilli

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Horká čokoláda s chilli

Co budete potřebovat

250 ml vařící vody
1 chilli paprička
625 ml plnotučného mléka
1 vanilkový lusk
1 lusk skořice
230 g hořké čokolády
2 lžíce tmavého cukru
smetana

Jak na to?

Do kastrolu naliju 250 ml vody a přivedu ji k varu. Stáhnu trochu plamen, přidám chilli papričku a vařím tak dlouho, až se objem tekutiny zredukuje na polovinu. Vodu s papričkami přecedím a nechám stát.
Naliju do dalšího kastrolu mléko, přidám vanilkový a skořicový lusk a na středním plameni přivedu těsně k bodu varu. Stáhnu plamen, přidám čokoládu a cukr a za občasného míchání nechám vařit, až se čokoláda a cukr rozpustí.
Z mléka pak vyndám vanilku i skořici a přiliju chilli vodu. Nalévám ji postupně a ochutnávám, aby nebyla čokoláda ostrá moc. Pokud je čokoláda moc hustá, přiliju trochu mléka.
Nakonec čokoládu naliju do malých šálků a ozdobím ji čerstvě našlehanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Horká čokoláda s chilli

Dezert Snadné Ostatní Nápoje Chilli paprička Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

250 ml vařící vody
1 chilli paprička
625 ml plnotučného mléka
1 vanilkový lusk
1 lusk skořice
230 g hořké čokolády
2 lžíce tmavého cukru
smetana

Jak na to?

Do kastrolu naliju 250 ml vody a přivedu ji k varu. Stáhnu trochu plamen, přidám chilli papričku a vařím tak dlouho, až se objem tekutiny zredukuje na polovinu. Vodu s papričkami přecedím a nechám stát.
Naliju do dalšího kastrolu mléko, přidám vanilkový a skořicový lusk a na středním plameni přivedu těsně k bodu varu. Stáhnu plamen, přidám čokoládu a cukr a za občasného míchání nechám vařit, až se čokoláda a cukr rozpustí.
Z mléka pak vyndám vanilku i skořici a přiliju chilli vodu. Nalévám ji postupně a ochutnávám, aby nebyla čokoláda ostrá moc. Pokud je čokoláda moc hustá, přiliju trochu mléka.
Nakonec čokoládu naliju do malých šálků a ozdobím ji čerstvě našlehanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty