×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hermelínovo-houbová kapsa

Další recepty a články

Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými...
Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými tzatziki
Vegetariánské Burgery
Vegetariánské...
Vegetariánské Burgery
Vegetariánské Burgery
Vegetariánský sendvič
Vegetariánský...
Vegetariánský sendvič
Vegetariánský sendvič
Rybí burgery s chilli...
Rybí burgery s...
Rybí burgery s chilli...
Rybí burgery s chilli...

Hermelínovo-houbová kapsa

Co budete potřebovat

25 g másla
300 g čerstvých hub, nakrájených
2 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce lístků rozmarýnu, nasekaných
sůl
pepř
400 g čerstvého špenátu
2 pláty listového těsta
3 hermelíny, na plátky
1 vejce, prošlehané

Jak na to?

Houby 2–3 minuty opékejte v pánvi na másle, přidejte česnek, rozmarýn, sůl, pepř a opékejte další 2 minuty. Špenát přelijte v cedníku vařící a pak studenou vodou, nechte vykapat a pak vymačkejte. Jeden plát listového těsta rozložte na plech s pečicím papírem, rozprostřete na něj špenát, houby a hermelín. Na všech stranách nechte asi 2 cm okraj, který pomažte prošlehaným vejcem. Zakryjte druhým plátem těsta, prsty a pak zoubky vidličky přimáčkněte. Vrchní těsto propíchejte vidličkou a nechte 20 minut chladit. Pak ho pomažte prošlehaným vejcem a pečte 15–20 minut při 180 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hermelínovo-houbová kapsa

Svačina Snadné Česká Vegetariánské Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

25 g másla
300 g čerstvých hub, nakrájených
2 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce lístků rozmarýnu, nasekaných
sůl
pepř
400 g čerstvého špenátu
2 pláty listového těsta
3 hermelíny, na plátky
1 vejce, prošlehané

Jak na to?

Houby 2–3 minuty opékejte v pánvi na másle, přidejte česnek, rozmarýn, sůl, pepř a opékejte další 2 minuty. Špenát přelijte v cedníku vařící a pak studenou vodou, nechte vykapat a pak vymačkejte. Jeden plát listového těsta rozložte na plech s pečicím papírem, rozprostřete na něj špenát, houby a hermelín. Na všech stranách nechte asi 2 cm okraj, který pomažte prošlehaným vejcem. Zakryjte druhým plátem těsta, prsty a pak zoubky vidličky přimáčkněte. Vrchní těsto propíchejte vidličkou a nechte 20 minut chladit. Pak ho pomažte prošlehaným vejcem a pečte 15–20 minut při 180 °C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými tzatziki
Vegetariánské Burgery
Vegetariánské Burgery
Vegetariánské Burgery
Vegetariánské Burgery
Vegetariánský sendvič
Vegetariánský sendvič
Vegetariánský sendvič
Vegetariánský sendvič
Rybí burgery s chilli...
Rybí burgery s chilli...
Rybí burgery s chilli...
Rybí burgery s chilli...

Inspirujte se podobnými recepty