Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

25 g másla
300 g čerstvých hub, nakrájených
2 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce lístků rozmarýnu, nasekaných
sůl
pepř
400 g čerstvého špenátu
2 pláty listového těsta
3 hermelíny, na plátky
1 vejce, prošlehané

Postup přípravy

Houby 2–3 minuty opékejte v pánvi na másle, přidejte česnek, rozmarýn, sůl, pepř a opékejte další 2 minuty. Špenát přelijte v cedníku vařící a pak studenou vodou, nechte vykapat a pak vymačkejte. Jeden plát listového těsta rozložte na plech s pečicím papírem, rozprostřete na něj špenát, houby a hermelín. Na všech stranách nechte asi 2 cm okraj, který pomažte prošlehaným vejcem. Zakryjte druhým plátem těsta, prsty a pak zoubky vidličky přimáčkněte. Vrchní těsto propíchejte vidličkou a nechte 20 minut chladit. Pak ho pomažte prošlehaným vejcem a pečte 15–20 minut při 180 °C.

Pomohl vám recept?
3hodnocení5

Další videorecepty